reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny do tej pory brałam przy staraniach suplement Pregna Start. Lekarz napisał, że mam brać kwas foliowy zmetylowany np. S o l g a r, ale nie podał dawki. Pytanie brzmi, czy myślicie, że mam brać tylko ten zmetylowany 0,4 czy kontynuować ta Pregne. Dodatkowo mam brać B6 i B12.

Dodam tylko, że umówiłam się na konsultacje, ale kilka dni muszę czekać jeszcze [emoji3]
Ja kupiłam wit z grupy B komplex i w tym jest 0.4 Folianu i specjalna odmiana wit b12 a że zaczynam pić jeszcze saszetki ovulomed max na wyregulowanie cykli to tam też jest kwas foliowy ale zwykły też w dawce 0.4 i małe dawki wit b12 d3

Nie wiem co ci doradzić bo ja typowo witamin dla starających się nie zażywam.

reklama
Ja kupiłam wit z grupy B komplex i w tym jest 0.4 Folianu i specjalna odmiana wit b12 a że zaczynam pić jeszcze saszetki ovulomed max na wyregulowanie cykli to tam też jest kwas foliowy ale zwykły też w dawce 0.4 i małe dawki wit b12 d3

Nie wiem co ci doradzić bo ja typowo witamin dla starających się nie zażywam.
To jest właśnie temat z serii „Trudne sprawy” 😀 lekarz skupił się na analizie badań, ja również i później przy kupowaniu witamin zaczęłam analizować sytuacje, może niepotrzebnie. Zapytam na konsultacji i będzie czarno na białym.

To jest właśnie temat z serii „Trudne sprawy” [emoji3] lekarz skupił się na analizie badań, ja również i później przy kupowaniu witamin zaczęłam analizować sytuacje, może niepotrzebnie. Zapytam na konsultacji i będzie czarno na białym.
To będzie najlepsze rozwiązanie.

Oj! Rzeczywiście! Masz racje! Końska dawka wiec! Nie mam możliwości zapytać teraz gin czy to ok... liczę, ze wzięła pod uwagę obecność kwasu foliowego rowniez w tych witaminach , przypisując mi ten 5 mg. 😳
Mi też mona gin przepisała kwas foliowy 5mg tylko wtedy nie wiedziałam o mutacji. I dla mnie taka dawka była po prostu szkodliwa. Jeśli nie masz mutacji mthfr to spokojnie możesz brać ;)

Dziewczyny do tej pory brałam przy staraniach suplement Pregna Start. Lekarz napisał, że mam brać kwas foliowy zmetylowany np. S o l g a r, ale nie podał dawki. Pytanie brzmi, czy myślicie, że mam brać tylko ten zmetylowany 0,4 czy kontynuować ta Pregne. Dodatkowo mam brać B6 i B12.

Dodam tylko, że umówiłam się na konsultacje, ale kilka dni muszę czekać jeszcze 😀
A czy pragną start ma zwykły kwas foliowy czy folian? Bo to jet ważna kwestia ;) ja akurat brałam prenatal uno bo tam są obie wersje kwasu j mojemu organizmowi robili to najlepiej. Do tego b6 i b12 metylowane brałam dodatkowo, ale kwasu już nie. W prenatalu było chyba 800 w sumie i to było wg lekarzy wytarczajaco

Mam pytanie do dziewczyn którym się udało. W którym tygodniu ciąży już jesteście? Ja jestem w 19. Im bliżej 21 tygodnia tym bardziej się stresuje ze historia z przed roku się powtórzy ;/... Mógłby być już chociaż wrzesień ;)
Witam, ja jestem koniec 13 tygodnia. Poroniłam ostatnią ciążę w 18 tygodniu a teraz mój strach potęgują kiepskie wyniki usg. To jest jakiś koszmar😢

Mi też mona gin przepisała kwas foliowy 5mg tylko wtedy nie wiedziałam o mutacji. I dla mnie taka dawka była po prostu szkodliwa. Jeśli nie masz mutacji mthfr to spokojnie możesz brać ;)

A czy pragną start ma zwykły kwas foliowy czy folian? Bo to jet ważna kwestia ;) ja akurat brałam prenatal uno bo tam są obie wersje kwasu j mojemu organizmowi robili to najlepiej. Do tego b6 i b12 metylowane brałam dodatkowo, ale kwasu już nie. W prenatalu było chyba 800 w sumie i to było wg lekarzy wytarczajaco
P r e g n a ma mieszankę 0,4 zwykły i 0,4 zmetylowany.

Ja też kwas foliowy aktywny przyjmuje 400. Jeśli chodzi o acard to nie pomogę bo nie przyjmowałam ale mój lekarz też powiedział teraz, że jak tylko zajdę w następną ciążę to od razu mam przyjść po receptę i wtedy Aczac brać.
Dziekuje :) życzę, Ci żebyście dostali szybko pozwolenie na starania , no i zeby szybko sie

Sandra094 ja urodzilam 2 dwoje dzieci. Każda z tych szczesliwie zakończonych ciąż, poprzedzona była poronieniem. Wiem jaki to stres ale bądź dobrej mysli :) Ja mam wrażenie, ze ja muszę poronic , zeby potem urodzić zdrowe dziecko, nie wiem, moze potrzebuje „kopa” z hormonów .

Dziewczyny, mi lekarka kazała brać acard dopiero od pozytywnego testu. Czy to ok? Moze powinnam tak jak niektóre tu z Was brać juz teraz?
Do tego progesteron od 19dc .
Aaaaa i jak to jest z kwasem foliowym? Zapisany mam od lekarki 5mg . A w witaminach , takich przed ciąża tez on jest , w standardowej dawce 4 mg. To wychodzi , ze ja biorę 9 mg dziennie! Nie wiem czy to ok.
Jak wy bierzecie te witaminy?

reklama

Dodam tylko, że umówiłam się na konsultacje, ale kilka dni muszę czekać jeszcze [emoji3]
Ja przyjmuje tylko te z SOLGAR tak jak mój lekarz zalecił i Witaminę D2000 do tego

Do góry