reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Jivka To popytaj w swojej przychodni. A nie mogą dać Ci recepty na więcej sztuk? Ja kojarzę, że dostawałam na 1 recepcie 8 puszek - ale coś się mogło zmienić, bo to było 6 lat temu... Z teorii, to lekarz może wystawić lek na jednej recepcie na 120dni stosowania, więc na pewno mogą dać Ci więcej...
@mohaaa Ja bym chyba jednak do szpitala nie jechała. Oni oprócz podania dodatkowo papaweryny (rozkurczowo) i ewentualnie magnezu, to więcej nic zrobić nie będą mogli. Bądź dobrej myśli - moje wszystkie ciąże były z plamieniami, a tylko jedna skończyła się poronieniem. Byle byś teraz jak najwięcej leżała i wstawała tylko jeśli jest to niezbędnie konieczne.
A właśnie, brać magnez? Bo gin nic nie mowil, a przed ciąża brałam codziennie i kilka dni temu przestałam

reklama
A właśnie, brać magnez? Bo gin nic nie mowil, a przed ciąża brałam codziennie i kilka dni temu przestałam
Zapytałabym lekarza na najbliższej wizycie, chyba że masz się czuć spokojniejsza do tego, to bierz 1-2 tab.

Ja sama brałam przed ciąża, przestałam na pare dni przed pozytywnym testem i dopiero potem jak zaczęły się problemy, to wróciłam w dużych dawkach :)

@mohaaa mam nadzieję że to plamienie nie zwiastuje nic złego :)*
Ja dziś pół dnia spędziłam na działce, obecnie to jedyna rozrywka, dobre że na działkach można przebywać bo inaczej byłoby kiepsko.
A co do imion to Zuzia mi się bardzo podoba, biorę pod uwagę ale na pierwszym miejscu mam Marcelina lub Agatka 😃 ale mówię do brzucha Marcysia więc raczej będzie Marcelina 😊
Ja już z niecierpliwością czekam na wtorkowa wizytę bo zaczął mnie ciagnac brzuch i boję się że to ma związek z tą moją szyjką. Nie jest to jakis ból ale czuję takie rozciąganie...

Zapytałabym lekarza na najbliższej wizycie, chyba że masz się czuć spokojniejsza do tego, to bierz 1-2 tab.

Ja sama brałam przed ciąża, przestałam na pare dni przed pozytywnym testem i dopiero potem jak zaczęły się problemy, to wróciłam w dużych dawkach :)
Właśnie pamietam, ze Ty brałaś. Nawet mam screen w tel z Twoim postem o magne b6 :D kiedyś sobie zapisałam w razie „w”.

Ja dziś pół dnia spędziłam na działce, obecnie to jedyna rozrywka, dobre że na działkach można przebywać bo inaczej byłoby kiepsko.
A co do imion to Zuzia mi się bardzo podoba, biorę pod uwagę ale na pierwszym miejscu mam Marcelina lub Agatka 😃 ale mówię do brzucha Marcysia więc raczej będzie Marcelina 😊
Ja już z niecierpliwością czekam na wtorkowa wizytę bo zaczął mnie ciagnac brzuch i boję się że to ma związek z tą moją szyjką. Nie jest to jakis ból ale czuję takie rozciąganie...
Marcelina super :) Zuzia tez zawsze mi się podobała. A Ty będziesz miała córcię? Bo chyba przeoczyłam jak pisałaś o tym. Kiedy się dowiedziałaś? :)

Właśnie pamietam, ze Ty brałaś. Nawet mam screen w tel z Twoim postem o magne b6 :D kiedyś sobie zapisałam w razie „w”.

Marcelina super :) Zuzia tez zawsze mi się podobała. A Ty będziesz miała córcię? Bo chyba przeoczyłam jak pisałaś o tym. Kiedy się dowiedziałaś? :)
Tak ma być córka ale myślę że są tydzień na połówkowych się upewnię :) a dowiedziałam się jakos koło tygodnia temu bo miałam wizytę w luxmedzie trochę niespodziewana bo wcześniej mi odwołali, później przełożyli, finalnie myślałam że się nie odbędzie a jednak :) no i lekarz pewny że dziewczyna mam nawet zdjęcie i faktycznie nic pomiędzy nogami nie dynda ale połówkowe pewnie potwierdza 😃

Tak ma być córka ale myślę że są tydzień na połówkowych się upewnię :) a dowiedziałam się jakos koło tygodnia temu bo miałam wizytę w luxmedzie trochę niespodziewana bo wcześniej mi odwołali, później przełożyli, finalnie myślałam że się nie odbędzie a jednak :) no i lekarz pewny że dziewczyna mam nawet zdjęcie i faktycznie nic pomiędzy nogami nie dynda ale połówkowe pewnie potwierdza 😃
To super :) Nie wiem u kogo byłaś w luxmed, ale super lekarz jest na Morskiej - A. Kulpa

Tak ma być córka ale myślę że są tydzień na połówkowych się upewnię :) a dowiedziałam się jakos koło tygodnia temu bo miałam wizytę w luxmedzie trochę niespodziewana bo wcześniej mi odwołali, później przełożyli, finalnie myślałam że się nie odbędzie a jednak :) no i lekarz pewny że dziewczyna mam nawet zdjęcie i faktycznie nic pomiędzy nogami nie dynda ale połówkowe pewnie potwierdza [emoji2]
Mnie w luxmed tylko na teleporady umawiają [emoji34]
Na usg normalnie a z wizytą problem [emoji2368]

Jeszcze nigdzie nie znalazłam miejsca do wpisanoa kody z recepty [emoji848] Poza tym biorąc pod uwagę że czas oczekiwania to ok. 2 tygodni..., może być ciężko [emoji848]

Ja nigdzie próbowałam, po prostu taki pomysł mi do głowy wpadł że może możnaby się zainteresować . Ale fakt, czas realizacji w aptekach dluuuugi

Moja córka też jest Marcelina 😍😍

reklama
Domyślam się...

Nie dałam się pełni, dziś 38+0 😁

Trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązanie. Mnie to przeraża wizja porodu ale myślę, że czym będę bliżej to bardziej się z tym oswoje. Tak wogole, to kwiecień to bardzo fajny miesiąc. Zawsze chciałam rodzic na wiosnę ;)

U mnie 2 godziny trwał poród. Od 2 cm do 10. Bolesne doświadczenie, ale wspaniałe. Też polecam tyle prysznica czy wanny ile się da. Plus są wizualizacje typu hipnoporod. Dla mnie głowa jest ważna, więc dużo pracowałam z myślami, wizualizacjami. Trzymam kciuki:)

Czyli jest nadzieję, że jednak trwa to krotko.Ja jak słuchałam koleżanek, które rodziły po 36 godzin pierwsze dsiecko to sie wystraszyłam...ponoć przy kolejnych porodach jest coraz szybciej.

A nie można zamawiać na aptece internetowej? Nie wiem, nie próbowałam nigdy leku na receptę, ale może się jakoś da??

Ja zamawiałam leki na receptę przez apteki internetowe ale z odbiorem w aptece.

Plamienie mi sie nasila :( rano było brązowe, a teraz jasnoczerwone ;( myślicie, ze powinnam pojechać na IP? Mam polipa w macicy, a przynajmniej miałam i pewnie jak zwykle nadzerke - chciałabym myslec, ze to jest powodem. Jutro chyba pojadę na betę

Wyjazd na IP nic nie da. Nic nie zobaczą na USG, leki już masz więc nie będą w stanie Ci inaczej pomoc. Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku. Najlepiej zrobisz jak pojedziesz jutro na betę. Wtedy wszystko będzie jasne ;)

Do góry