reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Też lubię klasykę, z imieniem dla dziewczynki nie było dyskusji, bo Mąż zawsze marzył o Zuzi, ale dla chłopca bardzo podobały mi się imiona Jaś, Franek, Tymek... :)
Dla małej miałam propozycje Liwia, Lena, Oliwka, ale jak tu walczyć z marzeniami ukochanej osoby? :)

Natalie są bardzo charakterne, uprzedzam jakby co.... 😂

Liczę na to, że mała wynagrodzi każdy ból :)
Zależy mi najabrdziej na prysznicu i na znieczuleniu.. No i na miejscu w tym moim konkretnym szpitalu 😂🤦‍♀️
7 godzin to całkiem nieźle, słysząc że co niektóre rodziły po 12-15 h :o
zaczęła Ci się sama akcja skurczowa po odejściu wód? :)
Wszystko dzięki super położnej 😊 Mówiła ze jak będę ja słuchać to chwila i bedzie po wszystkim 😊 Skurcze delikatne zaczęły mi się w dzień. Wieczorem juz siedziałem z telefonem i odliczalam czy staja sie regularne. Gdzies ok 24 zasnęłam a za godzime obudził mnie ogromny skurcz. Obudzilam męża ze jedziemy do szpitala i ttlko się obrocilam i tylko coś pękło i wyciekły wody. W spzitalh4 od razu ktg i rozpoczął się poród. Wiec obyło się bez wywoływania 😊

Ostatnia edycja:
A który to tc? Bo jeśli już widać coś na usg to jedź na ip, będziesz coś wiedzieć. Jeśli jeszcze nic nie widać to bez sensu chyba ta ip, bo jeśli masz leki to nic więcej się nie dowiesz
U mnie było serduszko. Pani dr powiedziała żeby nie ryzykować przyjazdami na izbę bo korona. Szybciej można złapać. Jeśli nic nie widać to rzeczywiście nie pomogą za bardzo :(

Ja mam w domu dwa skorpiony [emoji1787]
Obie córy 26.10 i 18.11 [emoji85]

Nie wiem co powiedzieć 😂 obie takie z charakterkiem? 😁
Oj, skorpiony mają wiele zalet, są lojalne do granic możliwości, są szczere, uczuciowe.... 😁

Plamienie mi sie nasila :( rano było brązowe, a teraz jasnoczerwone ;( myślicie, ze powinnam pojechać na IP? Mam polipa w macicy, a przynajmniej miałam i pewnie jak zwykle nadzerke - chciałabym myslec, ze to jest powodem. Jutro chyba pojadę na betę

Hmmm... Możliwe że to od nadżerki? Nie wiem co Ci podpowiedzieć, bo wiem, że u nas na IP ograniczyli do absolutnego minimum badania ginekologiczne, usg i ktg..
Jesli nic nie było widać to nie wiem czy coś dzisiaj by to dało... Bardzo obfite to plamienie??

Wszystko dzięki super położnej 😊 Mówiła ze jak będę ja słuchać to chwila i bedzie po wszystkim 😊 Skurcze delikatne zaczęły mi się w dzień. Wieczorem juz siedziałem z telefonem i odliczalam czy staja sie regularne. Gdzies ok 24 zasnęłam a za godzime obudził mnie ogromny skurcz. Obudzilam męża ze jedziemy do szpitala i ttlko się obrucilam i tylko coś pękło i wyciekły wody. W spzitalh4 od razu ktg i rozpoczął się poród. Wiec obyło się bez wywoływania 😊

No to powiem Ci, że super!
Chyba trochę mnie uspokoiłyście dzisiaj, dziękuję ❤️

A nie można zamawiać na aptece internetowej? Nie wiem, nie próbowałam nigdy leku na receptę, ale może się jakoś da??
Jeszcze nigdzie nie znalazłam miejsca do wpisanoa kody z recepty [emoji848] Poza tym biorąc pod uwagę że czas oczekiwania to ok. 2 tygodni..., może być ciężko [emoji848]

@nnat. oj starsza to niezły gagatek [emoji1787] Jest cudowna, ale ciężka łagodnie mówiąc, i niestety turbo wrażliwa. Wiecznie ryczy, w szkole się z niej śmieją z tego powodu nawet [emoji85] A mi ręce opadają...
Młodsza się okaże, ale jak poczytałam o imieniu (jak je wybierałam) to też będzie agentka [emoji1787]

Nie wiem co powiedzieć 😂 obie takie z charakterkiem? 😁
Oj, skorpiony mają wiele zalet, są lojalne do granic możliwości, są szczere, uczuciowe.... 😁

Hmmm... Możliwe że to od nadżerki? Nie wiem co Ci podpowiedzieć, bo wiem, że u nas na IP ograniczyli do absolutnego minimum badania ginekologiczne, usg i ktg..
Jesli nic nie było widać to nie wiem czy coś dzisiaj by to dało... Bardzo obfite to plamienie??

No to powiem Ci, że super!
Chyba trochę mnie uspokoiłyście dzisiaj, dziękuję ❤
Na szczęście nie, tylko na wc przy podcieraniu, wkładka czysta. Dziś miałabym 5 dzień miesiaczki, wiec mam nadzieje, ze to dlatego. Zwykle mam 5-6 dni okres

@Jivka, o to i ja taki wrażliwiec, do tej pory wyję z byle powodu 😂

My jak poczytaliśmy o imieniu Zuzanna plus jak posłuchaliśmy opinii innych ludzi o Zuziach to trochę się wystraszyłam 😂 też może być ciekawie 😁😁😁
W ogóle fascynujące jest to, że nadajesz dziecku imię i pewne cechy charakteru to dziecko nabywa. 🤩

@mohaaa, to dobrze ze nie jest obfite, poczekaj może do wieczora, albo do jutra i faktycznie sprawdź betę :*

reklama
@Jivka To popytaj w swojej przychodni. A nie mogą dać Ci recepty na więcej sztuk? Ja kojarzę, że dostawałam na 1 recepcie 8 puszek - ale coś się mogło zmienić, bo to było 6 lat temu... Z teorii, to lekarz może wystawić lek na jednej recepcie na 120dni stosowania, więc na pewno mogą dać Ci więcej...
@mohaaa Ja bym chyba jednak do szpitala nie jechała. Oni oprócz podania dodatkowo papaweryny (rozkurczowo) i ewentualnie magnezu, to więcej nic zrobić nie będą mogli. Bądź dobrej myśli - moje wszystkie ciąże były z plamieniami, a tylko jedna skończyła się poronieniem. Byle byś teraz jak najwięcej leżała i wstawała tylko jeśli jest to niezbędnie konieczne.

Do góry