reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja akurat byłam u Gilisa w Gdańsku ale nie przywiązałam w sumie wagi jako lekarz bo to są moje alternatywne wizyty jeśli chodzi o luxmed bo mam pakiet więc korzystam. Ciąże tak naprawdę prowadzę u P. :) ale zachęcacie tym że taki fajny haha może uda mi się do niego wybrać kiedyś 😃

To tak samo unas, wizyty odwołali mi, jedynie usg zostalo, które też odwołali, później zadzwonili że mogę przyjść i jakoś się udało. A

Bardzo podoba mi się to imię, synkowi, którego straciłam w 13tc daliśmy na imię Marcel i od dawna myślałam że jak będzie dziewczynka to Marcelina :)

Haba aż weszłam na znanego lekarza zerknąć czy jest zdjęcie ale nie ma :p
Hahaha tez szukałam kiedyś i znalazłam dopiero na fb 😂 ale w rzeczywistości wyglada lepiej 😂

reklama
Ja wlasnie weszlam w 9 miesiac i jeszcze nie mamy wybranego imienia dla córki. Takze jak ktos nie ma ulunionych imion lub w rodzinie sa już ppzabierane to ciężko. Chyba tez damy dokładne imie jak zobaczyny brzdaca.
Co prawda zastanawiamy sie na Mirosławą (Mirką) i Lidią (Lidka) ;) chcieliśmy Miłka ale kuzynka ma tak na imie. Chcielismy Alicja ale corka kuzynki tak ma ;)
Mirka i Lidka to moje faworytki <3 Jeszcze Zoja bo mam rosyjskie korzenie.

Ja wlasnie weszlam w 9 miesiac i jeszcze nie mamy wybranego imienia dla córki. Takze jak ktos nie ma ulunionych imion lub w rodzinie sa już ppzabierane to ciężko. Chyba tez damy dokładne imie jak zobaczyny brzdaca.
Co prawda zastanawiamy sie na Mirosławą (Mirką) i Lidią (Lidka) ;) chcieliśmy Miłka ale kuzynka ma tak na imie. Chcielismy Alicja ale corka kuzynki tak ma ;)
Skoro taka klasyka to może Anielka?
Mi ostatnio w ucho wpadło imię Dobrawa- Dobrusia. Szczerze miałabym też duży problem z imieniem dla dziewczynki. Zbyt wiele mi się podoba i zbyt często zmienia mi się gust. Ostatnio miałam fazę na imię Tosia. Jak dyktowałam synowi zadania z matmy, gdzie samemu trzeba wymyślić treść, to z reguły padało właśnie to imię 😛
@mohaaa nie czekaj do piątku tylko jutro zrób betę. A z plamieniem spokojnie, jeśli nie jest obfite to chyba nie ma co panikować. Może to ten mięśniak daje takie objawy. Trzymam kciuki za Ciebie!

Mi ostatnio w ucho wpadło imię Dobrawa- Dobrusia. Szczerze miałabym też duży problem z imieniem dla dziewczynki. Zbyt wiele mi się podoba i zbyt często zmienia mi się gust. Ostatnio miałam fazę na imię Tosia. Jak dyktowałam synowi zadania z matmy, gdzie samemu trzeba wymyślić treść, to z reguły padało właśnie to imię 😛
@mohaaa nie czekaj do piątku tylko jutro zrób betę. A z plamieniem spokojnie, jeśli nie jest obfite to chyba nie ma co panikować. Może to ten mięśniak daje takie objawy. Trzymam kciuki za Ciebie!
Znam też jedną Dobrenę. Podobnie:)

@mohaaa mam nadzieję że to plamienie nie zwiastuje nic złego :)*
Ja dziś pół dnia spędziłam na działce, obecnie to jedyna rozrywka, dobre że na działkach można przebywać bo inaczej byłoby kiepsko.
A co do imion to Zuzia mi się bardzo podoba, biorę pod uwagę ale na pierwszym miejscu mam Marcelina lub Agatka 😃 ale mówię do brzucha Marcysia więc raczej będzie Marcelina 😊
Ja już z niecierpliwością czekam na wtorkowa wizytę bo zaczął mnie ciagnac brzuch i boję się że to ma związek z tą moją szyjką. Nie jest to jakis ból ale czuję takie rozciąganie...

Takie rozciąganie to normalne, brzuszek rośnie :) ❤️
Dopóki nie ma boli jak na miesiączkę mówili mi żeby się nie przejmowac :)

Tak ma być córka ale myślę że są tydzień na połówkowych się upewnię :) a dowiedziałam się jakos koło tygodnia temu bo miałam wizytę w luxmedzie trochę niespodziewana bo wcześniej mi odwołali, później przełożyli, finalnie myślałam że się nie odbędzie a jednak :) no i lekarz pewny że dziewczyna mam nawet zdjęcie i faktycznie nic pomiędzy nogami nie dynda ale połówkowe pewnie potwierdza 😃

Ej, a czemu tu się wieściami takimi nie chwalisz?! 😁
U nas też nikt wątpliwości nie miał od samego początku, że to dziewczyna, zawsze ładnie akurat to pokazywała.... 🤦‍♀️😂

Trzymam kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązanie. Mnie to przeraża wizja porodu ale myślę, że czym będę bliżej to bardziej się z tym oswoje. Tak wogole, to kwiecień to bardzo fajny miesiąc. Zawsze chciałam rodzic na wiosnę ;)

Czyli jest nadzieję, że jednak trwa to krotko.Ja jak słuchałam koleżanek, które rodziły po 36 godzin pierwsze dsiecko to sie wystraszyłam...ponoć przy kolejnych porodach jest coraz szybciej.

Ja zamawiałam leki na receptę przez apteki internetowe ale z odbiorem w aptece.

Wyjazd na IP nic nie da. Nic nie zobaczą na USG, leki już masz więc nie będą w stanie Ci inaczej pomoc. Trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku. Najlepiej zrobisz jak pojedziesz jutro na betę. Wtedy wszystko będzie jasne ;)

Dziękuję ❤️❤️
O widzisz, a ja jakoś kwietnia i maja nie lubię i bardzo chciałam być marcową mama, a wyszło jak wyszło 😁
Podejrzewam, że moz emiec to związek z tym, że jestem od dziecka alergiczka i ta wiosna jakoś na mnie nie działa zbyt pozytywnie....

I ja słyszałam mnóstwo historii mrożących krew w żyłach o porodach trwających nie wiadomo ile, moja mama z resztą zawsze mi powtarzała ze ona mnie 12h w olbrzymich bólach rodzila 🙄

Weź się nawet Kochana nie zastanawiaj nad tym, że ktoś w rodzinie ma tak na imię. U nas kuzyn Męża ma corke Zuzię. A gadać sobie mogą, najważniejsze żeby Wam się podobało ❤️❤️❤️ to w końcu Wasze dziecko :)

Nie wiem. Jakos tak czuje ze kradne imie. ;) mezowi tez to nie przeszkadza. Ale ja jakos mało komfortowo sie z tym czuje. Potem co wizyte bede sluchac ze nadalam imię na ich czesc...;)
Rozbawilo mnie to imię na ich cześć 🤣🤣🤣

Takie rozciąganie to normalne, brzuszek rośnie :)
Dopóki nie ma boli jak na miesiączkę mówili mi żeby się nie przejmowac :)

Ej, a czemu tu się wieściami takimi nie chwalisz?! 😁
U nas też nikt wątpliwości nie miał od samego początku, że to dziewczyna, zawsze ładnie akurat to pokazywała.... 🤦‍♀️😂

Dziękuję ❤❤
O widzisz, a ja jakoś kwietnia i maja nie lubię i bardzo chciałam być marcową mama, a wyszło jak wyszło 😁
Podejrzewam, że moz emiec to związek z tym, że jestem od dziecka alergiczka i ta wiosna jakoś na mnie nie działa zbyt pozytywnie....

I ja słyszałam mnóstwo historii mrożących krew w żyłach o porodach trwających nie wiadomo ile, moja mama z resztą zawsze mi powtarzała ze ona mnie 12h w olbrzymich bólach rodzila 🙄

Weź się nawet Kochana nie zastanawiaj nad tym, że ktoś w rodzinie ma tak na imię. U nas kuzyn Męża ma corke Zuzię. A gadać sobie mogą, najważniejsze żeby Wam się podobało ❤❤❤ to w końcu Wasze dziecko :)
Moja też id początku co wizytę pokazywała co ma między nogami :) z każdej wizyty mam zdjęcie "hamburgerka". Ale hitem było to, że po cc pierwsza rzecz jaka zobaczyłam to też było to 🤣🤣🤣🤣 i to w identycznej pozycji jak na usg

Anielka super jest 😍 jak aniołek 😅 Tosia tez zawsze mi się podobała

Miłka też mi się bardzo podoba, ale wątpię żeby mąż się zgodził ;)

reklama
A ja mam Dorotkę, a synek to Marcin - nazywany przeze mnie Marcelina :) U mnie córka to dość długo chowała, co ma między nogami (podobno dziewczynki mają tak częściej), za to syn bez skrępowania...
Złożyłam wniosek o dowód i dostałam informację, że czas realizacji może się wydłużyć... Mam nadzieję, że się wyrobią zanim stary straci ważność...

Do góry