reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nnat. Choćbys miala niewiadomo jak ciezki poród - czego oczywiście Ci nie życzę!! To i tak po dostaniu córeczki na brzuch zapomnisz i wszystkim 😊 U nas poród trwał od odejście wód 7 godzin. Nie powiem że obyło się bez bólu ale to wiadomo ze poród do najprzyjemniejszych rzeczy nie należy 🙈😂 Jesli moge Ci doradzić to jak już się zacznie i bedziesz na prodowce chodz często pod prysznic. Mnie on bardzo pomógł 😀

reklama
Oscar nie. Mi się podobają najzwyklejsze imiona [emoji6]

Też lubię klasykę, z imieniem dla dziewczynki nie było dyskusji, bo Mąż zawsze marzył o Zuzi, ale dla chłopca bardzo podobały mi się imiona Jaś, Franek, Tymek... :)
Dla małej miałam propozycje Liwia, Lena, Oliwka, ale jak tu walczyć z marzeniami ukochanej osoby? :)

A u nas Natalia albo Magdalena a chłopczyk to jakie imię? U nas Nathan

Natalie są bardzo charakterne, uprzedzam jakby co.... 😂

@nnat. Choćbys miala niewiadomo jak ciezki poród - czego oczywiście Ci nie życzę!! To i tak po dostaniu córeczki na brzuch zapomnisz i wszystkim 😊 U nas poród trwał od odejście wód 7 godzin. Nie powiem że obyło się bez bólu ale to wiadomo ze poród do najprzyjemniejszych rzeczy nie należy 🙈😂 Jesli moge Ci doradzić to jak już się zacznie i bedziesz na prodowce chodz często pod prysznic. Mnie on bardzo pomógł 😀

Liczę na to, że mała wynagrodzi każdy ból :)
Zależy mi najabrdziej na prysznicu i na znieczuleniu.. No i na miejscu w tym moim konkretnym szpitalu 😂🤦‍♀️
7 godzin to całkiem nieźle, słysząc że co niektóre rodziły po 12-15 h :o
zaczęła Ci się sama akcja skurczowa po odejściu wód? :)

@Jivka Ale chyba na Nutramigen to wystawią receptę elektroniczną?? Jak masz konto ePuap, to tam powinnaś dopiąć do siebie dziecko - będziesz miała wówczas dostęp do wszystkich wystawionych recept. Co więcej - jak podasz tam swój numer telefonu, to automatycznie dostaniesz informację na telefon o recepcie. A tak, to tylko prosisz u numer/pin recepty i podajesz go w aptece (a w celu weryfikacji poproszą o PESEL dziecka).
Chodziło mi o to, że jestem w nimi w kontakcie bo co 2 tygodnie wystawiają mi właśnie receptę i dostaję ją na @...
I nie do końca dobrze mówisz [emoji4] Nie mam konta na ePuap, wystarczy zalogować się przez bank na pacjent.gov.pl i dziecko jest podpięte automatycznie pod osobę która ma je zgłoszone do Zusu. I tam podaje się @ i zaznacza że chcę dostawać e-recepty na maila i dostaję w takiej formie, że w aptece Pani je skanuje z telefonu i wydaje mi leki [emoji4]

Też lubię klasykę, z imieniem dla dziewczynki nie było dyskusji, bo Mąż zawsze marzył o Zuzi, ale dla chłopca bardzo podobały mi się imiona Jaś, Franek, Tymek... :)
Dla małej miałam propozycje Liwia, Lena, Oliwka, ale jak tu walczyć z marzeniami ukochanej osoby? :)

Natalie są bardzo charakterne, uprzedzam jakby co.... [emoji23]

Zależy mi najabrdziej na prysznicu i na znieczuleniu.. No i na miejscu w tym moim konkretnym szpitalu [emoji23][emoji2356]
Mam w rodzinie Zuzię, teraz będzie miała rok [emoji16]
Julia to moje marzenie od lat, mąż się nie buntuje [emoji16]

Natalie są bardzo charakterne, uprzedzam jakby co.... 😂

Zależy mi najabrdziej na prysznicu i na znieczuleniu.. No i na miejscu w tym moim konkretnym szpitalu 😂🤦‍♀️
U mnie 2 godziny trwał poród. Od 2 cm do 10. Bolesne doświadczenie, ale wspaniałe. Też polecam tyle prysznica czy wanny ile się da. Plus są wizualizacje typu hipnoporod. Dla mnie głowa jest ważna, więc dużo pracowałam z myślami, wizualizacjami. Trzymam kciuki:)

Natalie są bardzo charakterne, uprzedzam jakby co.... [emoji23]

Zależy mi najabrdziej na prysznicu i na znieczuleniu.. No i na miejscu w tym moim konkretnym szpitalu [emoji23][emoji2356]
Hehe wiem czytałam w necie znaczenie imienia Natalia[emoji23][emoji23]

@Jivka To nie mogą Ci wystawić kilku recept z datą realizacji "od", tylko ciągle musisz do nich dzwonić. Bez sensu to jest. Przecież nagle dziecko nie przestanie jeść.

reklama
U mnie 2 godziny trwał poród. Od 2 cm do 10. Bolesne doświadczenie, ale wspaniałe. Też polecam tyle prysznica czy wanny ile się da. Plus są wizualizacje typu hipnoporod. Dla mnie głowa jest ważna, więc dużo pracowałam z myślami, wizualizacjami. Trzymam kciuki:)

Próbuje sie właśnie zaprogramować zadaniowo na poród, ale przez sytuację na świecie z dnia na dzień coraz trudniej mi to wychodzi.
To dopiero ekspresowy poród, jestem pod wrażeniem 😉

Hehe wiem czytałam w necie znaczenie imienia Natalia[emoji23][emoji23]

A ja to potwierdzam 😂😂

Do góry