reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nie mam PCOS. Ja nie mówię że nie ma. Napisałam że nie ma w DE takich testów. Z pl jak by się opłacało to bym zamówiła.

Do przychodni nie wejdziesz teraz od tak u nas. Nawet rejestracja jest przez telefon. A lekarz rodzinny jest otwarty od wtorku. Zamknęli się z powodu koronawirusa. Do szpitala mnie nie przyjmą właśnie wróciłam. Powiedzieli mi że to nie jest nagły przypadek i mam próbować się do dzwonić do gin i prosić i przyjęcie. Panuje koronawirus i jest trudno. Nawet dziewczynę w ciąży z plamieniami odesłali do domu. Dali jej progesteron i tyle. Dla mnie to jest nie pojęte co się dzieje przez tego koronawirusa.
A nie możesz ściemniać, że miałaś test pozytywny, a teraz wychodzą negatywne i przypuszczać, że poroniłaś. Będą musieli zrobić betę i USG. Czasami trzeba kombinować żeby wyjść na swoje.
U mnie też są obecnie problemy ze służbą zdrowia. Przychodnia POZ zamknięta, mają tylko porady telefoniczne, z cudem graniczy dodzwonienie się. Stomatologia na NFZ się zamknęła. Wizyty u specjalistów odwołują albo oferują konsultację przez telefon. Armagedon jakiś...

reklama
A nie możesz ściemniać, że miałaś test pozytywny, a teraz wychodzą negatywne i przypuszczać, że poroniłaś. Będą musieli zrobić betę i USG. Czasami trzeba kombinować żeby wyjść na swoje.
U mnie też są obecnie problemy ze służbą zdrowia. Przychodnia POZ zamknięta, mają tylko porady telefoniczne, z cudem graniczy dodzwonienie się. Stomatologia na NFZ się zamknęła. Wizyty u specjalistów odwołują albo oferują konsultację przez telefon. Armagedon jakiś...
Mogłabym ale ja nie jestem dobra w klamstwach[emoji23] ale masz rację. Będzie trzeba coś wykabinowac. Bo faktycznie może coś być poważnego a ja olewam sprawę.

@Paula919191 no wiesz trzeba sobie jakoś radzić, a nad kotem jeszcze popracuje to mój as w rękawie :D
Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. Masz już ładny brzuszek ❤️

@nnat. Kochana ale brzuszek Ty to już na wylocie, super wyglądasz ❤️

@Jivka @coco07 piękne te Wasza księżniczki, skradną niejedno serce :D

@młoda1994 i jak robiłaś już może test? Ile to już dni spóźnienia?

@Oczekujaca123 @roki_1991 a jak tam Wasza Malenstwa? :) niedługo pierwsze urodzinki ❤️

@Paula919191 no wiesz trzeba sobie jakoś radzić, a nad kotem jeszcze popracuje to mój as w rękawie :D
Cieszę się, że u Ciebie wszystko dobrze. Masz już ładny brzuszek [emoji3590]

@nnat. Kochana ale brzuszek Ty to już na wylocie, super wyglądasz [emoji3590]

@Oczekujaca123 @roki_1991 a jak tam Wasza Malenstwa? :) niedługo pierwsze urodzinki [emoji3590]
Nie robiłam. Dzisiaj 28dni. Jutro będę robic.

Cześć! mam pytanie, ostatnio miałam owulację, tydzień temu. Na monitoringu byłam już w dniu pęknięcia pęcherzyka, był wtedy o średnicy 22x20 mm ale endometrium 13,8. Moja ginekolog nic nie powiedziała ze jest coś źle. Tylko ciekawi mnie to endo bo strasznie jest grube, nie uważacie??

@Oczekujaca123 @roki_1991 a jak tam Wasza Malenstwa? :) niedługo pierwsze urodzinki [emoji3590]

Tak, za 2 miesiące roczek.. Ale jakoś organizacja się nie zajmuje - w obecnej chwili to zastanawiamy się czy wogole cokolwiek się odbędzie... :(
Dzieciaki dobrze, ale powoli wszyscy swirujemy już przez tą kwarantanne ... wczoraj po tygodniu w domu pojechaliśmy do lasu, super było poczuć świeże powietrze, pospacerować pojechaliśmy rano, żeby ludzi nie bylo i faktycznie minelismy moze ze 2 oosby. Potem już zaczeli sie zjezdzac to my grzecznie wróciliśmy do domu. Zalapalismy się na B. fajna pogodę, bo było 16 stopni :O A dziś już pogoda beznadziejna ... I ciąg dalszy siedzenia w domu...
Rehabilitację mamy przerwana że względu na epidemie.. A Staś koslawi stopę.. także jakby tego było mało to doszedł nam kolejny problem.. musimy zacząć szukać butow profilaktycznych/ortopedycznych , żeby stając sobie tego nie pogorszył.
Dużo gadają, krzyczą, raczkuja, wstaja, Stasiowi wychodzą 3 żeby... Amelka Marudna kiepsko śpi... chyba też ząbki, choć u niej nic nie widać.
A co U was ? Jak starania?

A u mnie dziś córka kończy 9 lat. Przyjęcie odwołane, ale znosi to dzielnie. Miała dostać rower, a w obecnej sytuacji niestety i prezent będzie później. Ale tort i dmuchanie świeczki było.

@Oczekujaca123 Faktycznie czas leci bardzo szybko. I u mojego młodszego rehabilitacja odwołana, więc ile dajemy radę, tyle robimy w domu.

@Karmar93 Mi coś świta, że endometrium w 2 fazie cyklu nie powinno przekroczyć 15mm. A grubsze może świadczyć o problemach z tarczycą.

@młoda1994 To jutro rano pokaż nam zdjęcie testu :* Trzymam kciuki!

U mnie też mały armagedon. Szkoła i przedszkole zamknięte. Ja próbuję pracować zdalnie. Nauczyciele dorzucają swoje, by dzieci goniły z materiałem.. Pytam się KIEDY? - bo same przecież nie ogarną... Cały dzień też im nie pozwolę oglądać telewizji, ale słuchanie, że NUDA już przyprawia mnie o dreszcze. A nie wiem czy widziałyście rady na fb ministerstwa rodziny - normalnie jakbym wiedziała wcześniej..
. 89913203_1580244418806613_5161291070373363712_n.png

A u mnie dziś córka kończy 9 lat. Przyjęcie odwołane, ale znosi to dzielnie. Miała dostać rower, a w obecnej sytuacji niestety i prezent będzie później. Ale tort i dmuchanie świeczki było.

@Oczekujaca123 Faktycznie czas leci bardzo szybko. I u mojego młodszego rehabilitacja odwołana, więc ile dajemy radę, tyle robimy w domu.

@Karmar93 Mi coś świta, że endometrium w 2 fazie cyklu nie powinno przekroczyć 15mm. A grubsze może świadczyć o problemach z tarczycą.

U mnie też mały armagedon. Szkoła i przedszkole zamknięte. Ja próbuję pracować zdalnie. Nauczyciele dorzucają swoje, by dzieci goniły z materiałem.. Pytam się KIEDY? - bo same przecież nie ogarną... Cały dzień też im nie pozwolę oglądać telewizji, ale słuchanie, że NUDA już przyprawia mnie o dreszcze. A nie wiem czy widziałyście rady na fb ministerstwa rodziny - normalnie jakbym wiedziała wcześniej..
.Zobacz załącznik 1094780
Jeśli będzie pozytywny (w co wątpię) to wrzucę zdjęcie ale jeśli negatywny to wam napisze że jest negatywny.
Dziękuję za kciuki ale nie liczę na ciąże. Ani razu nie pomyślałam że to może być ciąża.

.Zobacz załącznik 1094780
Taaaaa... Chyba nie mają dzieci [emoji1787]

reklama
Taaaaa... Chyba nie mają dzieci [emoji1787]
W ministerstwie prawie sami faceci, więc nie wiedzą co piszą.
U nas proboszcz przymierza się do odwołania Pierwszej Komunii. W sumie to dobra decyzja, nie wiem tylko w jakiej rzeczywistości obudzimy się jak to wszystko ustanie. Czy ceny nas nie zabiją...

Do góry