reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Młoda kup sobie test beta HCG z krwi. Są dostępne na rynku. Wynik będzie chyba bardziej wiarygodny.
A i młoda cyclodynon nie zaszkodzi jeśli jesteś w ciąży. To naturalny składnik który reguluje poziom prolaktyny w organizmie. A jeśli w ciąży nie jesteś to powinien pomóc w wywołaniu miesiączki.
U nas nie ma tych testów. Luteina nie wywołała miesiączki to cyclodynon wywoła? Trochę się boję takich specyfików brać jeśli nie mam ani ciąży potwierdzonej ani wykluczonej. Chyba rozumiesz moje obawy?
Ale ja prolaktyne mam w normie więc to nie wina prolaktyny że nie mam @

reklama
Cześć, chciałam się przywitać. 15 lutego poroniłam w 9 tygodniu. Zrobiłam badania. Jakie badania jeszcze moge zrobić? Jakie suplementy przyjmować?
20200319_203439.jpg
20200319_203439.jpg
20200314_103504.jpg
20200319_203439.jpg
20200314_103504.jpg

@Takaja123, a już tu miałam nadzieję, a Ty piszesz, że 0,01% szans!
Ajjajajaj, nie zmienia to faktu, że nadal trzymam za Was kciuki!

Myślałam nad testem ale to i tak nic nie da bo jak wyjdzie negatyw to i tak jestem w miejscu. Ja już mam 4tyg opóźnienia, a po luteinie 14dni.

Zrób test, może akurat coś więcej będzie wiadomo.
Albo rozejrzyj się porządnie za tym testem z krwi jak @Madlein sugeruje, na pewno gdzieś muszą być dostępne.

Dobrze że mimo wszystko mąż Twój dalej nie poddaje się tylko szuka przyczyny. Faceci często nie chcą się przed samym sobą przyznać że oni mają problem a Twój bierze to na klatę. Ja czuję się dobrze :) płci nie znam niestety,mam nadzieję że może we wtorek na wizycie się dowiem a jak nie to połówkowe mam 16kwietnia :) teraz zamieszanie z odwoływaniem wizyt, na szczęście mój lekarz przyjmuje. Teraz mam18 tydzień 😁. A z tym weselem to nie wiem własnie narazie nic nie odwołują cisza ale ja i tak prawie pewne że nie pojadę, najwyżej mąż sam pojedzie.

Boże, ale czas goni, to już 18 tydzień.... 😍
Czujesz już ruchy, czy jeszcze maluszek każe na to poczekać? :)

U nas wesele znajomi mają na 25 kwietnia i czekam na wieści co postanowili... Oczywiście się nie wybieramy z Mężem, ale... przykro mi trochę, że tyle czekasz, planujesz, starasz się i nagle taka kicha :(

Cześć, chciałam się przywitać. 15 lutego poroniłam w 9 tygodniu. Zrobiłam badania. Jakie badania jeszcze moge zrobić? Jakie suplementy przyjmować?

Cześć, przykro mi, że i Ciebie to spotkało :(
@Paula919191 Ty nie miałaś podobnych wyników? ja nie chcę wprowadzać chaosu i zamętu.

@Charlotte21 jak się czujesz, juz lepiej? :*

@nnat. Dzięki ! Już lepiej. Stres najgorszy przeszedł. Cuda się dzieją, albo ja nie ogarniam wszystkiego :)
Wyobraźcie sobie, że w zeszła środę obliczyli mi w szpitalu szyjkę na 3,5 cm, potem, że w niedziele skróciła się do 2 cm, potem we wtorek już miała 3,1 cm. A wczoraj u mojego lekarza 3,5 cm szyjka, mierzona ze 3 razy :) więc albo sprzęt, albo leżenie albo ta infekcja. Nie wiem, ale wczoraj mi spadł kamień z serca, bo mnie w szpitalu nasraszyli porodem przedwczsnym, że mogę urodzić w ciągu tygodnia ! :O spać nie mogłam
Ale na szczęście wszystko idzie w dobrym kierunku. Problem znowu mam tylko z brzuszkiem Malutkiej, znowu ma jakieś duże odstepstwo i trzeba obserwować, czy się wzrost nie zatrzyma. Ale ona różnie się układa, więc liczę na to, ze to raczej chodzi o sprzęt. Dzisiaj 33+2 i Malutka wazy coś ponad 2 kg. :D Mówią, ze grubasek z niej nie będzie :D

Albo rozejrzyj się porządnie za tym testem z krwi jak @Madlein sugeruje, na pewno gdzieś muszą być dostępne.

Boże, ale czas goni, to już 18 tydzień.... [emoji7]

U nas wesele znajomi mają na 25 kwietnia i czekam na wieści co postanowili... Oczywiście się nie wybieramy z Mężem, ale... przykro mi trochę, że tyle czekasz, planujesz, starasz się i nagle taka kicha :(

@Paula919191 Ty nie miałaś podobnych wyników? ja nie chcę wprowadzać chaosu i zamętu.

Tu w De nie ma tych z krwi. Pytałam w sierpniu o te testy. Nie ma w aptekach ani na Amazonie.

@Paula919191 zbierał się do lekarza już dość długo aż go zaszantażowałam, że jak nie pójdzie w przeciągu 2 tyg to kupuje kota i dobiero poszedł także lekko nie jest :D
Ciążowe dolegliwości nie dokuczają?
Już na szczęście minęły i tak jak na początku czułam się tragicznie tak teraz bez porównania 😁 jedynie wrażliwe piersi zostały ale to mało istotne ;) uśmiałam się z tym szantażem ;p baba zawsze znajdzie sposób 😂

Boże, ale czas goni, to już 18 tydzień.... 😍

Aaa leci leci nawet się nie spodziewałam że tak szybko będzie to szło 😁. Z ruchami to chyba jeszcze nie czuje, z tydzień lub dwa temu miałam wrażenie że już mi tam coś się dzieje, często czułam dziwne rzeczy w brzuchu, których nie było wcześniej ale teraz ustało. Od czasu do czasu pojawia się jakiś puknięcie ale nie wiem czy to to więc czekam na te ruchy zeby porównać ;p

@Kasiulam bardzo mi przykro :* ja oprócz tych badań które Ty zrobiłaś robiłam jeszcze prolaktynę, krzywą cukrową i insulinową, fenotyp komórek NK, białko C i S. Ale myślę że i tak sporo zrobiłaś badań więc fajnie że działasz:) u mnie z tego co u Ciebie wyszło Mthfrt i na to biorę metylowane formy witamin. Do tego na pewno musisz suplementowac Wit Do bo nisko jest. I może warto wybrać się do endokrynologa ze względu na te ft4 chociaż pozostałe tarczycowe masz dobre więc nie wiem czy da Ci na to leki.

@Paula919191 to TO 😁
Ja na początku czułam jakby mi pęcherzyki powietrza pękały pod skóra 😁 a teraz... Wręcz boli czasami 😁 mała bardzo lubi łokieć wypychać w konkretnym miejscu i ma to chyba po mnie, bo moja mama mi zawsze mówiła, że w ciąży jak byla, to trzymała mnie pod rękę 😁

@Paula919191 to TO 😁
Ja na początku czułam jakby mi pęcherzyki powietrza pękały pod skóra 😁 a teraz... Wręcz boli czasami 😁 mała bardzo lubi łokieć wypychać w konkretnym miejscu i ma to chyba po mnie, bo moja mama mi zawsze mówiła, że w ciąży jak byla, to trzymała mnie pod rękę 😁
O własnej właśnie to takie pęcherzyki jakby tylko ciężko to określić jak się nigdy nie bylo na takim etapie ciąży 😁 jeszcze tylko czekam na płeć, już bardzo chciałabym wiedzieć kto tam mieszka ❤a co do wypychania się w jednym miejscu to u mnie ewidentnie siedzi dziecko po jednej stronie najczęściej bo często jak wstaje rano i patrzę na brzuch to mam taki widok jak na zdjęciu :) w ciągu dnia już się inaczej układa ale rano zwykle tak 😁

Załączniki

• IMG_20200315_093030.jpg
    IMG_20200315_093030.jpg
    952,6 KB · Wyświetleń: 77
reklama
Do góry