reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny. Piszę bo mam problem. Nie idzie się do dzwonić do gin a jak się da do dzwonić to nie biorą nowych pacjentek (koronawirus). Czy w tym przypadku mogę udać się w weekend do szpitala do gin czy nie ma do tego podstaw? Przypomnę tylko że dzisiaj 14 dni po odstawieniu luteiny a prawie 4tygodnie po terminie miesiączki. Nie wiem co robić[emoji2368]. Doradzcie coś proszę.
Ja bym zrobiła jeszcze jeden test dla pewności.

@młoda1994 może spróbuj zrobić jeszcze jeden test? Może coś się wyjaśni. Ja Teraz też mam obsuwę już 4 dzień i czekam.
A może jednak? :) niby 0.01% to niewiele ale zawsze więcej niż 0 ;)

Do dzwoniłam się i powiedzieli mi że z powodu koronawirusa nie przyjmą. A jak powiedziałam że nie mam miesiączki od 4 tygodni i 2 testy negatywne to mi powiedziała że mam zrobić betę hcg i przyjść. Ale skąd mam wziąć skierowanie jak lekarz rodzinny nie chce mi go wypisać i zrobić tego badania? [emoji848][emoji848]
Kuzwa, to jest paranoja.... jak można znając system służby zdrowia powiedzieć takie coś....

reklama
Ja bym zrobiła jeszcze jeden test dla pewności.

A może jednak? :) niby 0.01% to niewiele ale zawsze więcej niż 0 ;)

Kuzwa, to jest paranoja.... jak można znając system służby zdrowia powiedzieć takie coś....
Mogłabym zrobić test ale wiem że w moim przypadku test negatywny nie oznacza braku ciąży na 100%

Mi już słów brakuje i sił również. Coś musi być poważnego że nawet luteina nie wywołała okresu. Ciąża ( w co wątpię) albo inne rzeczy.

@Paula919191 ja twardo stąpam po ziemi :D jestem teraz na l4 do piątku ale ogólnie normalnie pracujemy. Dziś dostaliśmy rozporządzenie, że będziemy pracować godzinę krócej i ogólnie w rękawiczkach i maseczkach :) mąż był u lekarza kolejne usg nic nie wykazalo ma listę badań fsh, lh, testosteron i chyba prolaktyna teraz jest problem żeby je zrobić i znowu zawieszenie. Ostatnio był na masażach i taki masażysta "znachor" stwierdził, że ma zatkane nasieniowody i w sumie wierzę mu bo problem dalej jest.
A Ty jak się czujesz? Który to już tc? Znasz płeć? Coś wspominałaś o weselu w maju w tym przypadku chyba odwołają?

@Paula919191 ja twardo stąpam po ziemi :D jestem teraz na l4 do piątku ale ogólnie normalnie pracujemy. Dziś dostaliśmy rozporządzenie, że będziemy pracować godzinę krócej i ogólnie w rękawiczkach i maseczkach :) mąż był u lekarza kolejne usg nic nie wykazalo ma listę badań fsh, lh, testosteron i chyba prolaktyna teraz jest problem żeby je zrobić i znowu zawieszenie. Ostatnio był na masażach i taki masażysta "znachor" stwierdził, że ma zatkane nasieniowody i w sumie wierzę mu bo problem dalej jest.
A Ty jak się czujesz? Który to już tc? Znasz płeć? Coś wspominałaś o weselu w maju w tym przypadku chyba odwołają?
Dobrze że mimo wszystko mąż Twój dalej nie poddaje się tylko szuka przyczyny. Faceci często nie chcą się przed samym sobą przyznać że oni mają problem a Twój bierze to na klatę. Ja czuję się dobrze :) płci nie znam niestety,mam nadzieję że może we wtorek na wizycie się dowiem a jak nie to połówkowe mam 16kwietnia :) teraz zamieszanie z odwoływaniem wizyt, na szczęście mój lekarz przyjmuje. Teraz mam18 tydzień 😁. A z tym weselem to nie wiem własnie narazie nic nie odwołują cisza ale ja i tak prawie pewne że nie pojadę, najwyżej mąż sam pojedzie.

@Paula919191 zbierał się do lekarza już dość długo aż go zaszantażowałam, że jak nie pójdzie w przeciągu 2 tyg to kupuje kota i dobiero poszedł także lekko nie jest :D
Ciążowe dolegliwości nie dokuczają?

reklama
Nie mówię że nie, ale będąc w ciąży w 10tc (kilka lat wcześniej) testy byly nadal negatywne a ciąża była już potwierdzona przez gin.
Młoda kup sobie test beta HCG z krwi. Są dostępne na rynku. Wynik będzie chyba bardziej wiarygodny.
A i młoda cyclodynon nie zaszkodzi jeśli jesteś w ciąży. To naturalny składnik który reguluje poziom prolaktyny w organizmie. A jeśli w ciąży nie jesteś to powinien pomóc w wywołaniu miesiączki.

Do góry