Miałam dzisiaj obejrzeć oddzial i tak wyszło że na nim zostaje. Bo wspomniałam położnej że czasami brzuch mi twardnieje no i lekarz mnie zbadał mam dostac magnez nospe i zostaje do srody tutaj w szpitalu. Nie podoba mi się to jak nie wiem co. Mam mieć usg tylko czekam aż rodzice mi dowioza rzeczy
reklama
Jivka
Moderator
Dokładnie, 3cm to jeszcze nieźle. Mi lekarz wspominał że 2,5 cm to taka granica.A ja słyszałam od wielu lekarzy że 3 cm to nie jest zle o ile wcześniej od samego początku taka była. Wtedy ktoś po prostu ma krótsza szyjke .
Tak bez większych wskazań? Dziwne, ale przynajmniej będziesz spokojniejsza jak Cię dokładnie przebadają [emoji4]Miałam dzisiaj obejrzeć oddzial i tak wyszło że na nim zostaje. Bo wspomniałam położnej że czasami brzuch mi twardnieje no i lekarz mnie zbadał mam dostac magnez nospe i zostaje do srody tutaj w szpitalu. Nie podoba mi się to jak nie wiem co. Mam mieć usg tylko czekam aż rodzice mi dowioza rzeczy
Ale Wam zazdroszczę tego bycia w ciąży [emoji4] Chętnie bym jeszcze raz była, ale niestety warunków na trzecie dziecko nie mamy [emoji3525]
Powiedział że trochę mi się skrocila szyjka zobaczymy. Mam mieć robione usgDokładnie, 3cm to jeszcze nieźle. Mi lekarz wspominał że 2,5 cm to taka granica. Tak bez większych wskazań? Dziwne, ale przynajmniej będziesz spokojniejsza jak Cię dokładnie przebadają [emoji4]
Ale Wam zazdroszczę tego bycia w ciąży [emoji4] Chętnie bym jeszcze raz była, ale niestety warunków na trzecie dziecko nie mamy [emoji3525]
Jivka
Moderator
Ojj no to wtedy wiadomo że lepiej być pod obserwacją. Ale nie wiesz ile miała?Powiedział że trochę mi się skrocila szyjka zobaczymy. Mam mieć robione usg
Dziewczyny dziś u mnie równe 9 tygodni, od wczorajszego wieczoru boli mnie biodro po lewej stronie ból promieniuje do uda czy miała któraś podobny ból już zaczynam się denerwować leżę z nogami do góry a wizyta w poniedziałek.
3.5 miałam w 20 tygodniu to badał mój lekarz a tutaj jestem u siebie w mieście w szpitalu i nie robili mi jeszcze usg tylko ręcznie zbadał i tak powiedział. Więc zobaczymy może jutro zrobia mi usg.Ojj no to wtedy wiadomo że lepiej być pod obserwacją. Ale nie wiesz ile miała?
Charlotte21
Fanka BB :)
Ja tak miałam. Może nie w 9 tc. Raczej koło 18 tc boli biobiodrotaki prąd siedzi w udzie i ciężko się to pozbyć. Zwykle pomagało mi położenie się na wznak i chwilę nogi do góryDziewczyny dziś u mnie równe 9 tygodni, od wczorajszego wieczoru boli mnie biodro po lewej stronie ból promieniuje do uda czy miała któraś podobny ból już zaczynam się denerwować leżę z nogami do góry a wizyta w poniedziałek.
MalyGosc
Dziewczyny, przyszły mi pierwsze wyniki badań po poronieniui. Lekarza mam umówionego za tydzień. Czy któraś z Was jest mi w stanie powiedzieć coś więcej na temat tego co wstępnie wychodzi z tych wyników?
Białko C, aktywność | Białko C | 92 | % | 70 | 140 | N | |
Białko S wolne | Białko S wolne | 60,77 | % | 64 | 126 | L | Badanie wykonano metodą ELISA z użyciem odczynników firmy STAGO. |
PPJ (ANA1) met. IIF, test przesiewowy | PPJ (ANA1) met. IIF, test przesiewowy | dodatni | W badanej surowicy krwi STWIERDZONO obecność przeciwciał przeciwjądrowych. | ||||
P/c. przeciw kardiolipinie | P/c. p. kardiolipinie IgG: | <2,00 | PL-IgG-U/ml | < 12 PL-IgG-U/ml: wynik negatywny ≥ 12 PL-IgG-U/ml: wynik pozytywny | |||
P/c. p. kardiolipinie IgM: | <2,00 | PL-IgM-U/ml | < 12 PL-IgM-U/ml: wynik negatywny ≥ 12 PL-IgM-U/ml: wynik pozytywny | ||||
Antykoagulant toczniowy | LA1 (dRVVT) | 30,8 | sek | 31,0 | 44,0 | L | |
PTT-LA (APTT sens. LA) | 34,3 | sek | 31,4 | 43,4 | N | ||
Wynik | ujemny | ||||||
Objaśnienie do wyniku | LA1 - odczynnik przesiewowy na bazie testu dRVVT do wykrywania antykoagulantu toczniowego LA2 - odczynnik potwierdzenia na bazie testu dRVVT do wykrywania antykoagulantu toczniowego PTT LA - odczynnik przesiewowy na bazie testu APTT wrażliwego na LA do wykrywania antykoagulantu toczniowego |
roki_1991
Za niskie białko s co może być powodem do brania heparyny w ciąży bo świadczy o zabureniah krzepnięcia. Z tych 3 wyników do zespołu antyfosfolipidowego jest okej, ale brakuje jeszcze w jednych przeciwciał żeby wykluczyć. Dodatnie przeciwciala ana, trzeba wykonać ana2 i ana3 żeby wiedzieć jakie miano i jaki dokładnie antygen jest dodatniDziewczyny, przyszły mi pierwsze wyniki badań po poronieniui. Lekarza mam umówionego za tydzień. Czy któraś z Was jest mi w stanie powiedzieć coś więcej na temat tego co wstępnie wychodzi z tych wyników?
Białko C, aktywność Białko C 92 % 70 140 N Białko S wolne Białko S wolne 60,77 % 64 126 L
Badanie wykonano metodą ELISA z użyciem odczynników firmy STAGO.PPJ (ANA1) met. IIF, test przesiewowy PPJ (ANA1) met. IIF, test przesiewowy dodatni W badanej surowicy krwi STWIERDZONO obecność przeciwciał przeciwjądrowych. P/c. przeciw kardiolipinie P/c. p. kardiolipinie IgG: <2,00 PL-IgG-U/ml
< 12 PL-IgG-U/ml: wynik negatywny
≥ 12 PL-IgG-U/ml: wynik pozytywnyP/c. p. kardiolipinie IgM: <2,00 PL-IgM-U/ml
< 12 PL-IgM-U/ml: wynik negatywny
≥ 12 PL-IgM-U/ml: wynik pozytywnyAntykoagulant toczniowy LA1 (dRVVT) 30,8 sek 31,0 44,0 L PTT-LA (APTT sens. LA) 34,3 sek 31,4 43,4 N Wynik ujemny Objaśnienie do wyniku
LA1 - odczynnik przesiewowy na bazie testu dRVVT do wykrywania
antykoagulantu toczniowego
LA2 - odczynnik potwierdzenia na bazie testu dRVVT do wykrywania
antykoagulantu toczniowego
PTT LA - odczynnik przesiewowy na bazie testu APTT wrażliwego na LA do
wykrywania antykoagulantu toczniowego
reklama
MalyGosc
Za niskie białko s co może być powodem do brania heparyny w ciąży bo świadczy o zabureniah krzepnięcia. Z tych 3 wyników do zespołu antyfosfolipidowego jest okej, ale brakuje jeszcze w jednych przeciwciał żeby wykluczyć. Dodatnie przeciwciala ana, trzeba wykonać ana2 i ana3 żeby wiedzieć jakie miano i jaki dokładnie antygen jest dodatni
Dziękuje Ci bardzo :*