roki_1991
Fanka BB :)
Szok i niedowierzanie..... Aż się sama zdenerwowałam.... Faktycznie, pisałaś, umknęło mi ;*
Cieszę się że poczułas się lepiej, dużo odpoczywaj i będzie dobrze ;*
Kochane ja wczoraj cały dzień kiepsko się czułam i miałam mocno napięty brzuch. Po całym dniu z bezsilności wzięłam nospe i magnez i na szczęście odpuscilo.
Jakie ilości magnez przyjmujecie/przyjmowalyscie w ciąży??
Mam w domu maglek b6 i ma dość duża zawartość magnezu, bo 51 mg Mg2+. Nie chciałabym przedobrzyc, zwłaszcza że to tak trochę na własną rękę, chociaż niby rodzinny mówił żeby brać na te kolatania serca magnez, ale bez szczegółów a i ja o tym zapomniałam. I zastanawiam się teraz czy brać ten maglek, czy tylko doraźnie, czy wybrać się do apteki po coś jeszcze innego?
Wiecie, ja jeśli o leki i suplementy chodzi to jestem uposledzona. Jak lekarz nie powie (w tym przypadku ginekolog) to albo sytuacja albo ktoś siłą musi mnie zmusić [emoji16]
To ja się podepne pod pytanie o magnez bo też wczoraj wzięłam nospe i magnez bo strasznie bolał mnie brzuch a wolałabym wiedzieć na przyszłość ile można brać
Ja brałam cała ciążę magneb6 w dawce 3x2. Spokojnie można brać, mi lekarka zalecala jak mnie bolał brzuch. A jak brałam regularnie to nie bolało