reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Nic złego, tak też może być. Wzięłaś nospe, połóż się, dużo odpoczywaj, bardzo dużo wysiłku nasze organizmy kosztują te pierwsze tygodnie. Oszczędzaj się [emoji3590]
Wzdety brzuch od samiutenkiego początku miałam.

Kiedy idziesz na wizytę do ginekologa? :)
Jeszcze nie mam wizyty ustalonej bo mój gin ma zapchany grafik ale mam się do niego odezwać w święta i wciśnie mnie jakos na samej końcówce grudnia. Mówił że prawdopodobnie ostatni weekend grudnia będzie wizyta. Ok trochę mnie uspokoiłas, polezalam 2 godziny i czuję się już trochę lepiej ,zobaczymy jak wieczorem :*

reklama
Z tego samego powodu kupiłam uzywany, ja za bliźniaczy musiałabym za ten sam z fotelikami maxi cosi zapłacić ok 4 tyś. Kupiłam wszystko używane, na gwarancji w super stanie za 2tys. Teraz korzystamy że spacerówki, ale jak uznam, że chce ja zmienić to nie będzie mi tak szkoda, jak pewnie byłoby przy zakupie nowego
Używany [emoji4] Też mam Bebetto [emoji4]
Te 2w1 to zawsze takie ciężkie kolumbryny, lepiej kupić używany a potem zainwestować szybciej w lepszą spacerówkę.

Doczytałam! Nie jedz absolutnie!!
Edit: znaczy Ty już jesteś dużo dalej niż ja byłam. On jest najgroźniejszy w 2 trymestrze. Ale dla bezpieczeństwa dziecka lepiej unikać tego wirusa. Być może przechodziłaś jako dziecko, być może nawet gdybyś się zaraziła nic by się dziecku nie stało, ale potem zastanawiać się czy oby na pewno, szkod nerwów.

Dziewczyny muszę się wyżalić. Mam trochę za wysoki cukier na czczo i ginekolog dał skierowanie do diabetologa. Wczoraj zadzwoniłam się zarejestrować i pani mnie zarejestrowała na dziś- byłam w mega szoku. Zarejestrowała mnie na 13:30 ale pyta czy miałam szkolenie z diety, to mówię, że nie, to kazała mi przyjechać ok. 12:30 bo pani od szkoleń jest do 13. Wyszłam z pracy o 12, były korki i dojechałam ok. 12:40. Pani od szkoleń już nie było, gdzie jak byk napisane, że do 13. No nic zeszłam na dół do rejestracji zanieść skierowanie, potem po glukometr i przed gabinetem byłam parę minut przed 13. Nikt nie czekał, gabinet zamknięty, ale pani doktor miała dopiero przyjechać. No to czekam. Minęła moja godzina 13:30, dalej czekam. Myślę sobie pewnie się spóźni, korki itd. minęła godzina, jest już 14:30. Myślę sobie nie no bez przesady i idę do rejestracji a tam nikogo nie ma, jest pani, która nic nie wie. Dopiero dojrzałam, że w piątki rejestracja do 14:30. Nic czekam dalej. Godzina 15. To przychodnia przyszpitalna. Nie ma się kogo zapytać. Podeszłam do ogólnego okienka na IP, ale tam oczywiście nic nie wiedzą. Ubrałam się i poszłam. Jak tak można traktować ludzi, pacjentów. Siedziałam tam ponad 2h. Te z rejestracji, to chyba wiedziały, że lekarki nie będzie albo że się dużo spóźni, mogły przed wyjściem podejść i powiedzieć.
Z bezsilności jak wracalam to ryczalam jak bóbr.
Szok i niedowierzanie..... Aż się sama zdenerwowałam....
Jeszcze nie mam wizyty ustalonej bo mój gin ma zapchany grafik ale mam się do niego odezwać w święta i wciśnie mnie jakos na samej końcówce grudnia. Mówił że prawdopodobnie ostatni weekend grudnia będzie wizyta. Ok trochę mnie uspokoiłas, polezalam 2 godziny i czuję się już trochę lepiej ,zobaczymy jak wieczorem :*
Faktycznie, pisałaś, umknęło mi ;*
Cieszę się że poczułas się lepiej, dużo odpoczywaj i będzie dobrze ;*

Kochane ja wczoraj cały dzień kiepsko się czułam i miałam mocno napięty brzuch. Po całym dniu z bezsilności wzięłam nospe i magnez i na szczęście odpuscilo.
Jakie ilości magnez przyjmujecie/przyjmowalyscie w ciąży??
Mam w domu maglek b6 i ma dość duża zawartość magnezu, bo 51 mg Mg2+. Nie chciałabym przedobrzyc, zwłaszcza że to tak trochę na własną rękę, chociaż niby rodzinny mówił żeby brać na te kolatania serca magnez, ale bez szczegółów a i ja o tym zapomniałam. I zastanawiam się teraz czy brać ten maglek, czy tylko doraźnie, czy wybrać się do apteki po coś jeszcze innego?
Wiecie, ja jeśli o leki i suplementy chodzi to jestem uposledzona. Jak lekarz nie powie (w tym przypadku ginekolog) to albo sytuacja albo ktoś siłą musi mnie zmusić [emoji16]

reklama
Szok i niedowierzanie..... Aż się sama zdenerwowałam.... Faktycznie, pisałaś, umknęło mi ;*
Cieszę się że poczułas się lepiej, dużo odpoczywaj i będzie dobrze ;*

Kochane ja wczoraj cały dzień kiepsko się czułam i miałam mocno napięty brzuch. Po całym dniu z bezsilności wzięłam nospe i magnez i na szczęście odpuscilo.
Jakie ilości magnez przyjmujecie/przyjmowalyscie w ciąży??
Mam w domu maglek b6 i ma dość duża zawartość magnezu, bo 51 mg Mg2+. Nie chciałabym przedobrzyc, zwłaszcza że to tak trochę na własną rękę, chociaż niby rodzinny mówił żeby brać na te kolatania serca magnez, ale bez szczegółów a i ja o tym zapomniałam. I zastanawiam się teraz czy brać ten maglek, czy tylko doraźnie, czy wybrać się do apteki po coś jeszcze innego?
Wiecie, ja jeśli o leki i suplementy chodzi to jestem uposledzona. Jak lekarz nie powie (w tym przypadku ginekolog) to albo sytuacja albo ktoś siłą musi mnie zmusić [emoji16]
To ja się podepne pod pytanie o magnez bo też wczoraj wzięłam nospe i magnez bo strasznie bolał mnie brzuch a wolałabym wiedzieć na przyszłość ile można brać

Do góry