reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Szok i niedowierzanie..... Aż się sama zdenerwowałam.... Faktycznie, pisałaś, umknęło mi ;*
Cieszę się że poczułas się lepiej, dużo odpoczywaj i będzie dobrze ;*

Kochane ja wczoraj cały dzień kiepsko się czułam i miałam mocno napięty brzuch. Po całym dniu z bezsilności wzięłam nospe i magnez i na szczęście odpuscilo.
Jakie ilości magnez przyjmujecie/przyjmowalyscie w ciąży??
Mam w domu maglek b6 i ma dość duża zawartość magnezu, bo 51 mg Mg2+. Nie chciałabym przedobrzyc, zwłaszcza że to tak trochę na własną rękę, chociaż niby rodzinny mówił żeby brać na te kolatania serca magnez, ale bez szczegółów a i ja o tym zapomniałam. I zastanawiam się teraz czy brać ten maglek, czy tylko doraźnie, czy wybrać się do apteki po coś jeszcze innego?
Wiecie, ja jeśli o leki i suplementy chodzi to jestem uposledzona. Jak lekarz nie powie (w tym przypadku ginekolog) to albo sytuacja albo ktoś siłą musi mnie zmusić [emoji16]
To ja się podepne pod pytanie o magnez bo też wczoraj wzięłam nospe i magnez bo strasznie bolał mnie brzuch a wolałabym wiedzieć na przyszłość ile można brać

Ja brałam cała ciążę magneb6 w dawce 3x2. Spokojnie można brać, mi lekarka zalecala jak mnie bolał brzuch. A jak brałam regularnie to nie bolało ;)

reklama
Ja brałam cała ciążę magneb6 w dawce 3x2. Spokojnie można brać, mi lekarka zalecala jak mnie bolał brzuch. A jak brałam regularnie to nie bolało ;)
Ok czyli jedna tabletka tego co mam to mniej więcej jedna tego magneb6 (tu 47mg Mg2+) [emoji16]
Czyli jak raz dziennie sobie machne tabletkę to nic się nie stanie, a może akurat nie powtórzy się sytuacja :)

Ja byłam dziś u innego gina i jestem bardzo zadowolona. Powiedział żeby mąż zrobił jeszcze raz badanie nasienia z posiewem zeby sprawdzić czy nie ma jakiejś bakterii, a ja mam zrobić tylko i wyłącznie AMH. Był w szoku ile różnych badań robiłam i ze to wszystko niepotrzebne. Bardzo pozytywny i gadatliwy człowieczek. Mam przyjść w połowie cyklu, ale boje się, ze się nie uda, bo nasienie mamy w wigilie, na wynik posiewu czeka się tydzień, a ja mam dziś 7 dc.

Ja byłam dziś u innego gina i jestem bardzo zadowolona. Powiedział żeby mąż zrobił jeszcze raz badanie nasienia z posiewem zeby sprawdzić czy nie ma jakiejś bakterii, a ja mam zrobić tylko i wyłącznie AMH. Był w szoku ile różnych badań robiłam i ze to wszystko niepotrzebne. Bardzo pozytywny i gadatliwy człowieczek. Mam przyjść w połowie cyklu, ale boje się, ze się nie uda, bo nasienie mamy w wigilie, na wynik posiewu czeka się tydzień, a ja mam dziś 7 dc.

No to wspaniale że jesteś zadowolona. :*
Czemu ma sie nie udać?? Ilu dniowe masz cykle??

Ta glukoze lekarz kazał mi zrobić 27 grudnia coś się stanie jak zrobię ja 24 grudnia w wigilię?

Nie wiem, może chciał sprawdzić Cię po świętach? [emoji16] Ale myślę że nic się nie stanie. Chociaż nie polecalabym, nie będziesz miała apetytu na wigilijne pyszności po tym.... [emoji6] Przynajmniej ja tak po glukozie mialam, nic mi nie smakowało i miałam ciągle posmak tego kleiku w buzi.

@gigi_ A ja nie miałam nic, przyszłam do domu i wszamalam jeszcze paczke suszonych fig, które są bardzo słodkie i jeszcze bodajże słodka drożdżówkę :) nie miałam kompletnie żadnego posmaku tej glukozy w ustach ... byłabym w stanie usiąść do normalnej wigilii i wszystko zjeść. Także to zależy. Ja bym zrobiła w wigilie jak ci tak bardziej pasuje ...

No to wspaniale że jesteś zadowolona. :*
Czemu ma sie nie udać?? Ilu dniowe masz cykle??

Nie wiem, może chciał sprawdzić Cię po świętach? [emoji16] Ale myślę że nic się nie stanie. Chociaż nie polecalabym, nie będziesz miała apetytu na wigilijne pyszności po tym.... [emoji6] Przynajmniej ja tak po glukozie mialam, nic mi nie smakowało i miałam ciągle posmak tego kleiku w buzi.
A bo badanie we wtorek, a wyniku pewnie do soboty nie będzie. Mi właśnie pasowałoby pójść do niego w sobotę, bo to będzie 14 dc (cykle mam 28-29 dni). Zobaczymy :) na razie się nie nakręcam i myśle o świętach :)
Pytałam tez o te moje plamienia i ten lekarz powiedział, ze jeśli są w drugiej części cyklu, to dobrze i nie ma się czym martwić, po prostu dobrze funkcjonuje mój cykl

plamienia w 2 fazie to nic dobrego raczej...
dziwny lekarz

w ogóle żadne plamienia to nic dobrego
jedynie plamienie implantacyjne albo w okolicy owu czasem tak może być...
A bo badanie we wtorek, a wyniku pewnie do soboty nie będzie. Mi właśnie pasowałoby pójść do niego w sobotę, bo to będzie 14 dc (cykle mam 28-29 dni). Zobaczymy :) na razie się nie nakręcam i myśle o świętach :)
Pytałam tez o te moje plamienia i ten lekarz powiedział, ze jeśli są w drugiej części cyklu, to dobrze i nie ma się czym martwić, po prostu dobrze funkcjonuje mój cykl

plamienia w 2 fazie to nic dobrego raczej...
dziwny lekarz

w ogóle żadne plamienia to nic dobrego
jedynie plamienie implantacyjne albo w okolicy owu czasem tak może być...
Tez tak myślałam, ale jeszcze żaden z lekarzy, u których byłam, nie kazał mi nic z tym robić. A raczej wybieram dobrych lekarzy i chodzę prywatnie

reklama
Ta glukoze lekarz kazał mi zrobić 27 grudnia coś się stanie jak zrobię ja 24 grudnia w wigilię?
Różnie lekarze każą robić, mi jeden kazał chyba po 24tc, a drugi po 26 czy 28,nie pamiętam już. Bo jest teoria że dopiero wtedy może zacząć się cukrzyca... Więc, ja bym zrobiła wtedy kiedy mówił.

A co do glukozy, ja też bez problemu jadłam tego dnia [emoji16] Miałam zjazd przez pierwszą godzinę, ale potem było spoko. Tylko byłam tak nią "najedzona" że zjadłam dopiero obiad [emoji1787]

Do góry