reklama
MalyGosc
Fanka BB :)
Również podłączam się do pytania Kiedy najlepiej podpisać umowę z położną?Hej dziewczyny chciałam się dowiedzieć jestem już w 18 tygodniu to już pora aby wybrać sobie szkole rodzenia i położna? 2 stycznia mam połówkowe.
Jivka
Moderator
Z tego co wiem to jakoś po 20 tygodniu, ale położna jest wymienna ze szkołą rodzenia (na NFZ). Bo możesz uczęszczać do szkoły, a może przychodzić do Ciebie położna i indywidualnie rozmawiać na te same tematy.Hej dziewczyny [emoji4] chciałam się dowiedzieć jestem już w 18 tygodniu to już pora aby wybrać sobie szkole rodzenia i położna? 2 stycznia mam połówkowe.
Dzoana88
Ja że swoja rozmawiałam telefonicznie w 23 tc , deklaracje podpisałam jakoś w 25-26 tc i zaczęliśmy spotkania w 27 tc o ile dobrze pamiętam, spotkania raz w tygodniu. Nie wiem czy to nie przysługuje jakoś 10 spotkan przed porodem Ale nie chce wprowadzać w błąd. Polozna możesz wziąć z której przychodni chcesz, ja nie mam ze swojej przychodni do której chodzę do lekarza rodzinnego tylko na sama położna złożyłam deklarację w miescie obok bo ta pani pracuje na codzień jako położna w szpitalu gdzie chce rodzić, więc jest mi to na rękę. Może któraś koleżanka poleci Ci położna z którą warto się spotykać [emoji4]Hej dziewczyny [emoji4] chciałam się dowiedzieć jestem już w 18 tygodniu to już pora aby wybrać sobie szkole rodzenia i położna? 2 stycznia mam połówkowe.
mohaaa
Myśle, ze to dobrze. Kiedyś czytałam chyba u mamy ginekolog, ze od 5 tygodnia mogą być już mdłości i wymiotyU mnie chyba zaczęły się mdłości...strasznie mi niedobrze od popołudnia. W dodatku pobolewa mnie brzuch... Jak będę miała takie mdłości i wymioty jak w pierwszej ciąży to czeka mnie bardzo szybkie L4 bo wtedy nie byłam w stanie normalnie funkcjonować...chociaż trochę mnie to dziwi że tak szybko mdłości, może to jednorazowa sytuacja
Po chwili skończyło się tak jak myślałam wymiotami i to na maxa...noc była też okropna praktycznie nie spałam źle się czułam a jak wstałam to zawroty głowy takie i wybuchy gorąca że myślałam że zemdleje. Zadzwoniłam po męża żeby przyjechał i zawiózł mnie do pracy bo sama nie jestem w stanie jechać...
nnat.
Hej dziewczyny [emoji4] chciałam się dowiedzieć jestem już w 18 tygodniu to już pora aby wybrać sobie szkole rodzenia i położna? 2 stycznia mam połówkowe.
Ja zapisałam się jakoś koło 18 tc, od 21 tc na NFZ jest bezpłatna szkoła rodzenia, więc jak najbardziej jets to dobry czas. Akurat grupa nam zajęcia zaczęła jak u mnie było na liczniku pełne 21t 0d.Również podłączam się do pytania Kiedy najlepiej podpisać umowę z położną?
W szkole rodzenia wybrałam położna. U nas akurat mamy zajęcia raz w tygodniu plus dodatkowo raz w tygodniu indywidualna konsultacje z położna.
nnat.
Zdecydowanie jest!!!Cześć dziewczyny! Zrobiłam dziś test co prawda dzień przed miesiączka bo nie wytrzymałam i jakas kreska jest
Robisz betę??? [emoji3590]
Paula919191
Jest jest widać super będziesz szła na betę??Cześć dziewczyny! Zrobiłam dziś test co prawda dzień przed miesiączka bo nie wytrzymałam i jakas kreska jest
Ja dziś dalej się czuje strasznie źle, bardzo boli mnie brzuch jest mega twardy, wzdęty i czuję skurcze co jakiś czas. W poprzednich ciążach tak nie miałam. Czy to zły znak?? Wzięłam nospe. Do tego mdłości...
reklama
roki_1991
Dobry czas na szkołę rodzenia i na położną też jak najbardziej A ja też miałam polowkowe zaraz po nowym roku, i nawet nie wiem czy nie właśnie 2.01Hej dziewczyny chciałam się dowiedzieć jestem już w 18 tygodniu to już pora aby wybrać sobie szkole rodzenia i położna? 2 stycznia mam połówkowe.
Tylko czasem polozna środowiskowa to dramat i nie ma z nią o czyn gadać....Z tego co wiem to jakoś po 20 tygodniu, ale położna jest wymienna ze szkołą rodzenia (na NFZ). Bo możesz uczęszczać do szkoły, a może przychodzić do Ciebie położna i indywidualnie rozmawiać na te same tematy.
Gratulacje!Cześć dziewczyny! Zrobiłam dziś test co prawda dzień przed miesiączka bo nie wytrzymałam i jakas kreska jest