reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej dziewczyny [emoji4] chciałam się dowiedzieć jestem już w 18 tygodniu to już pora aby wybrać sobie szkole rodzenia i położna? 2 stycznia mam połówkowe.
Z tego co wiem to jakoś po 20 tygodniu, ale położna jest wymienna ze szkołą rodzenia (na NFZ). Bo możesz uczęszczać do szkoły, a może przychodzić do Ciebie położna i indywidualnie rozmawiać na te same tematy.

Hej dziewczyny [emoji4] chciałam się dowiedzieć jestem już w 18 tygodniu to już pora aby wybrać sobie szkole rodzenia i położna? 2 stycznia mam połówkowe.
Ja że swoja rozmawiałam telefonicznie w 23 tc , deklaracje podpisałam jakoś w 25-26 tc i zaczęliśmy spotkania w 27 tc o ile dobrze pamiętam, spotkania raz w tygodniu. Nie wiem czy to nie przysługuje jakoś 10 spotkan przed porodem Ale nie chce wprowadzać w błąd. Polozna możesz wziąć z której przychodni chcesz, ja nie mam ze swojej przychodni do której chodzę do lekarza rodzinnego tylko na sama położna złożyłam deklarację w miescie obok bo ta pani pracuje na codzień jako położna w szpitalu gdzie chce rodzić, więc jest mi to na rękę. Może któraś koleżanka poleci Ci położna z którą warto się spotykać [emoji4]

U mnie chyba zaczęły się mdłości...strasznie mi niedobrze od popołudnia. W dodatku pobolewa mnie brzuch... Jak będę miała takie mdłości i wymioty jak w pierwszej ciąży to czeka mnie bardzo szybkie L4 bo wtedy nie byłam w stanie normalnie funkcjonować...chociaż trochę mnie to dziwi że tak szybko mdłości, może to jednorazowa sytuacja
Po chwili skończyło się tak jak myślałam wymiotami i to na maxa...noc była też okropna praktycznie nie spałam źle się czułam a jak wstałam to zawroty głowy takie i wybuchy gorąca że myślałam że zemdleje. Zadzwoniłam po męża żeby przyjechał i zawiózł mnie do pracy bo sama nie jestem w stanie jechać...
Myśle, ze to dobrze. Kiedyś czytałam chyba u mamy ginekolog, ze od 5 tygodnia mogą być już mdłości i wymioty

Również podłączam się do pytania :) Kiedy najlepiej podpisać umowę z położną?
Ja zapisałam się jakoś koło 18 tc, od 21 tc na NFZ jest bezpłatna szkoła rodzenia, więc jak najbardziej jets to dobry czas. Akurat grupa nam zajęcia zaczęła jak u mnie było na liczniku pełne 21t 0d.
W szkole rodzenia wybrałam położna. U nas akurat mamy zajęcia raz w tygodniu plus dodatkowo raz w tygodniu indywidualna konsultacje z położna. ;)

Cześć dziewczyny! Zrobiłam dziś test co prawda dzień przed miesiączka bo nie wytrzymałam i jakas kreska jest

Załączniki

• IMG_20191220_123846.jpg
    IMG_20191220_123846.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 91
Cześć dziewczyny! Zrobiłam dziś test co prawda dzień przed miesiączka bo nie wytrzymałam i jakas kreska jest
Jest jest widać :) super :) będziesz szła na betę??

Ja dziś dalej się czuje strasznie źle, bardzo boli mnie brzuch jest mega twardy, wzdęty i czuję skurcze co jakiś czas. W poprzednich ciążach tak nie miałam. Czy to zły znak?? Wzięłam nospe. Do tego mdłości...

reklama
Hej dziewczyny 😊 chciałam się dowiedzieć jestem już w 18 tygodniu to już pora aby wybrać sobie szkole rodzenia i położna? 2 stycznia mam połówkowe.
Dobry czas na szkołę rodzenia i na położną też jak najbardziej ;) A ja też miałam polowkowe zaraz po nowym roku, i nawet nie wiem czy nie właśnie 2.01 ;)

Z tego co wiem to jakoś po 20 tygodniu, ale położna jest wymienna ze szkołą rodzenia (na NFZ). Bo możesz uczęszczać do szkoły, a może przychodzić do Ciebie położna i indywidualnie rozmawiać na te same tematy.
Tylko czasem polozna środowiskowa to dramat i nie ma z nią o czyn gadać....

Gratulacje! :)

Do góry