reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@ania280891 Zapytałam wujka googla o niski poziom TSH i powiedział, że norma dla pierwszego trymestru jest to 0,01 (dla drugiego 0,1). A inny lekarz się wypowiadał, że jeśli nie ma innych objawów, to żeby się nie przejmować, bo wartość TSH jest też uzależniona od HCG (gdy HCG rośnie to może zahamować uwalnianie TSH). I że jest to przemijające i wróci do normy w II trymestrze. I żeby to kontrolować, ale raczej się z tym nic nie robi.

edit. A w innym miejscu napisali, że jeśli jest dodatkowo wytrzeszcz oczu, to należy oznaczyć TRAb (tj. przeciwciała przeciwko TSH), bo może to być objaw choroby Gravesa i Basedowa.

@ania280891 Zapytałam wujka googla o niski poziom TSH i powiedział, że norma dla pierwszego trymestru jest to 0,01 (dla drugiego 0,1). A inny lekarz się wypowiadał, że jeśli nie ma innych objawów, to żeby się nie przejmować, bo wartość TSH jest też uzależniona od HCG (gdy HCG rośnie to może zahamować uwalnianie TSH). I że jest to przemijające i wróci do normy w II trymestrze. I żeby to kontrolować, ale raczej się z tym nic nie robi.

edit. A w innym miejscu napisali, że jeśli jest dodatkowo wytrzeszcz oczu, to należy oznaczyć TRAb (tj. przeciwciała przeciwko TSH), bo może to być objaw choroby Gravesa i Basedowa.

Tak masz racje z tsh ale koleżanka tez inne parametry ma podwyższone czyli wskazywać można nadczynność . Traby jak najbardziej wskazane oznaczyć . Ja je oznaczam 2 razy w roku .

To ja was "pociesze". Wiktoria ma już 7 miesięcy, a mój kalafior został :p

Ja mam 20 grudnia i będzie 20t2d ;) to mi chyba też zostali tylko 6%. A jeszcze kończę dodatkowe studia i pisze znowu pracę mgr. Idzie mi strasznie !
@coco07 dobrze wiedzieć że nie jestem sama z sianem w głowie!!!
Jeszcze głupia zjadłam dzisiaj słodkie prawie mleczko i mnie żołądek boli i zgaga złapała....eh. Czy wy też nie możecie słodkiego?

Jejku... Ja tylko mogłam jeść słodkie!! Musiało być codziennie i to w dużych ilościach[/QUOTE]

Nawet nie strasz!🤭[emoji86][emoji85]
Tez tak miałaś, ze chciałaś światło zgasić w lodowce?[emoji848][emoji28]

Witam się z rana. Ponawiam pytanie o co chodzi z acardem? [emoji2] Widze że dużo dziewczyn go zażywa i ciekawa jestem na co wpływa.

Zażywa któraś z was metformine? Jestem przerażona tym co usłyszałam w radiu....

reklama
Acard biorę ponieważ miałam robione badania genetyczne i mam kilka genów nieprawidłowych. Z tymi wynikami byłam u genetyka w zaleceniach powinnam brać acard i heparyne na rozrzedzenie krwi aby nie robiły się zatory.

Do góry