reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A ja mam tez pytanie o wit D. Bo mój gin stwierdził, ze skoro tarczyca Ok, to może mam niedobór wit D i jodu. Kazał brac pregna start (w Składzie 2000 wit D) oraz kupić sobie jeszcze np. Vigantoletten. I teraz ja nie wiem czy to nie za dużo i jaka dawkę tego vigantoletten brać
Idź do laboratorium i powiedz ze chcesz zbadać poziom witaminy D ;) diagnostyka na pewno robi to badanie. I na tej podstawie możesz pomyśleć nad dawka. Ja startowałam z poziomu 18.5 więc mega niedobór.... Brałam 6000j i w miesiąc urósło tylko do 29 więc bez szału. Takie niedobory faktycznie mogą mieć różne konsekwencje.

Tak tu piszecie o innych witaminach, kurde A ja biorę tylko prenatal duo, magnez, cyclo3fort i acard Ale to wiadomo ze z przymusu hehe. To ten sam prenatal duo to za mało?? Nic mi nie mówił żebym brala coś dodatkowo, np ta Wit D??
No wszystko zależy od poziomu. Ale w naszym kraju jeśli nie suplementujesz wit D to na bank będzie niedobr

reklama
Bardzo mi przykro z powodu cioci [emoji53] U mojej mamy wykryto nowotwór na kilka miesięcy przed moim ślubem (termin ślubu ustalony był na 2,5 roku wcześniej)... Tego cholerstwa jest oraz więcej [emoji51]
@Charlotte21 wiesz już co będziecie mieć? :)

Co do śluzu, ja mam wrażenie z kolei, ze miałam w tym miesiącu owulacje 2 razy xD a znając życie nie miałam pewnie w ogóle...
Trochę przezroczystego widziałam, ale niewiele, także nie wiem czy owu była czy nie
Ja w tym miesiącu myśle zdecydowanie rzadziej o tym czy się udało czy nie. W zeszłym tyg dowiedziałam się, ze moja ciocia ma raka i nie potrafię myslec o niczym innym, tylko o niej :(

Idź do laboratorium i powiedz ze chcesz zbadać poziom witaminy D ;) diagnostyka na pewno robi to badanie. I na tej podstawie możesz pomyśleć nad dawka. Ja startowałam z poziomu 18.5 więc mega niedobór.... Brałam 6000j i w miesiąc urósło tylko do 29 więc bez szału. Takie niedobory faktycznie mogą mieć różne konsekwencje.

No wszystko zależy od poziomu. Ale w naszym kraju jeśli nie suplementujesz wit D to na bank będzie niedobr
W dowolnym dniu cyklu mogę to sprawdzić?

Pisałam Wam ostatnio o moim tsh 0.009, dzisiaj powtórzyłam i mam mniej niż 0.005 i do tego ft3 i ft4 za wysokie. Jestem przerażona szczerze..

Zbadaj poziom Wit D ja przy poziomie 25, (niedobor- norma laboratoryjna od 30) brałam 8tys
A ja mam tez pytanie o wit D. Bo mój gin stwierdził, ze skoro tarczyca Ok, to może mam niedobór wit D i jodu. Kazał brac pregna start (w Składzie 2000 wit D) oraz kupić sobie jeszcze np. Vigantoletten. I teraz ja nie wiem czy to nie za dużo i jaka dawkę tego vigantoletten brać

reklama
Do góry