reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Dzoana88 gratuluję pięknego bobaska :)
@enej dowiedziałam się :) jest dwóch lekarzy fajnych, godnych polecenia we Wrocławiu. Gizler i Banach. Jest też doktor Woytoń, podobno cudowny lekarz, tylko średnio ogarnia akurat temat poronien... Dziewczyna do niego chodzi ale sama mu mówi jakie ma jej dawać leki :p ale ci dwaj pierwsi podobno ogarniaja :)

reklama
@Dzoana88 gratuluję pięknego bobaska :)
@enej dowiedziałam się :) jest dwóch lekarzy fajnych, godnych polecenia we Wrocławiu. Gizler i Banach. Jest też doktor Woytoń, podobno cudowny lekarz, tylko średnio ogarnia akurat temat poronien... Dziewczyna do niego chodzi ale sama mu mówi jakie ma jej dawać leki :p ale ci dwaj pierwsi podobno ogarniaja :)
Dziękuję! Dziękuję! Dziękuję!

Cześć. Można dołączyć? Coś o mnie, mam 28 lat staram się z mężem o dzieciątko prawie 1.5 roku. Udało się zajść w upragniona ciążę w październiku, jednak już na samym poczatku dowiedziałam się że nie jest dobrze z powodu źle przyrastajacej bety [emoji17] 2 dni po @ beta 357, 48h później 609, a 6 dni później tylko 870, po kolejnych 48h tylko 960, więcej nie robiłam żeby się nie stresować. Jednak w 6t+4d dostałam krwawienia, na usg lekarz stwiedzil że w ciągu tygodnia powinnam poronic pomimo że pęcherzyk urosl (miał tylko ok 7 mm) i pojawiło się ciałko żółte, ale nie dał szans tej ciąży... W 7t+2d dostałam silnego bolu, skurczy i krwawienia, co oznaczało zakończenie moje upragnionej ciąży [emoji20] zobaczylam przecherzyk [emoji17] Jestem świeżo po stracie, od razu chcemy probowac z mężem starac się dalej o dzieciątko.
Pytanie do was kiedy powinna nadejsc prawidłowa @? I ile trwa takie poronnne krwawienie? Dziś usg, mam nadzieję że tak wszystko dobrze wygląda...

Wiem ze łatwo się mowi, gorzej z wykonaniem ale staraj się myśleć pozytywnie, uwierz ze będzie dobrze. Mi też beta słabo rosła, ale lekarz mówił żeby nie sugerować się tylko beta, najważniejsze jest usg. Jeżeli dzidzia dobrze się rozwija to głowa do góry. Takie przyrosty się zdarzają a dzieciątko rośnie silne i zdrowe. Trzymam kciuki [emoji1364]

@locala Witaj! Jeśli chodzi o @ po poronieniu to nie ma reguły. Powinna wystąpić do 6 tygodni. Z krwawieniem też różnie bywa - może się zdarzyć, że będzie już wyglądało na koniec, a za 2 dni znów się pojawi. Warto za jakiś czas zrobić betę i sprawdzić czy spadła. Idź na kontrolę, a lekarz pewnie wszystko Ci wyjaśni.

Trzymam kciuki za wizyty! A ktoś testuje w najbliższym czasie?

reklama
Witam
Pozwolicie że dołączę do was nie która mnie znają
Kilka słów w sierpniu zaszłam w ciaze A we wrześniu poronilam aktualnie 25dc z niecierpliwości zrobiłam test ale negatyw chyba za wcześnie poczekam do niedzieli
Objawy przypuszczalne swędzenie skutków kucia jajników zawroty i mdłości ale oczywiście nie całymi dniami

Do góry