reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziękuję;) jesteście nieocenione;)
Ciężej mi bo mąż nierozumie i mówi że przecież będziemy mieć dzieci jeszcze a nikt nie wie. Nawet pogadać nie ma z kim. A lekarz.. a o lekarzu to szkodzą gadać
Dlatego masz nas i zawsze możesz się wygadać ;)

Hej. Ja właśnie wyszłam od mojego gina. Mam w lewym jajniku 1 pęcherzyk, a w prawym 2. Czy to znaczy, ze gdyby się udało z prawego to byłyby bliźnięta? Ja jestem zielona xD mówiłam o mojej słabszej miesiączce i twierdzi, ze mogę mieć znów zaburzenia tarczycy - jutro idę sprawdzić tsh. Endometrium mam na 8-9 dc, a dziś u mnie 11 dc, wiec to chyba nie wyglada dobrze :( lekarz stwierdził, ze mam bałagan w organizmie. Trochę mam dola. Czy może któraś z Was miała podobna sytuacje z endometrium i się udało?
Wg mnie te dwa dni różnicy to nie jest powód do zmartwień. Może po prostu ci się owu przesunie troszkę w tym cyklu ;) też słyszałam że czerwone wino i migdały dobrze działają, chociaż nigdy nie sprawdziłam na sobie. Ten suplement co Takaja123 poleca, to ma dobre opinie ;)

reklama
Badania hormonalne oraz na tarczyce. Co więcej to nie wiem. Pani w szpitalu powiedziała że przy wynikach będę wiedziała bo było ich tyle że nie pamiętała. Co do chorób. Moja mama, babcia i ciocia miały wycinana tarczyce, ja robiłam badania rok temu i wszystko było ok. Chyba że przez ten czas coś mogło się zmienić ale 0 objawów choroby tarczycy a pamiętam że w rodzinie zawsze się czymś objawiala. Co do badania nasienia. Lekarz zlecił je mojemu partnerowi natomiast sytuacja się zmieniła ponieważ partner odszedł. Więc badania będę robić tylko pod swoim kątem. Dziękuję za odpowiedź

Boże, jak mi przykro że spotkała Cię taka strata i jeszcze partner odszedł.... Trzymaj się Kochana... [emoji3590]

Dziękuję;) jesteście nieocenione;)
Ciężej mi bo mąż nierozumie i mówi że przecież będziemy mieć dzieci jeszcze a nikt nie wie. Nawet pogadać nie ma z kim. A lekarz.. a o lekarzu to szkodzą gadać

Wiesz... To może być tak że mąż nie potrafi o tym rozmawiać i dlatego tak traktuje ten temat.... Mój mąż też nie umiał rozmawiać, to ja wiecznie siedziałam i płakałam i rozdrapywalam temat, a on tylko prosił żeby zostawić to za nami.
Jeśli potrzebujesz rozmowy, wsparcia, pisz śmiało ;*
A myślałaś o rozmowie z psychologiem? Ja mam złe doświadczenia, ale wiem, że wielu z dziewczyn pomogli specjaliści przejść przez to.

Hej. Ja właśnie wyszłam od mojego gina. Mam w lewym jajniku 1 pęcherzyk, a w prawym 2. Czy to znaczy, ze gdyby się udało z prawego to byłyby bliźnięta? Ja jestem zielona xD mówiłam o mojej słabszej miesiączce i twierdzi, ze mogę mieć znów zaburzenia tarczycy - jutro idę sprawdzić tsh. Endometrium mam na 8-9 dc, a dziś u mnie 11 dc, wiec to chyba nie wyglada dobrze :( lekarz stwierdził, ze mam bałagan w organizmie. Trochę mam dola. Czy może któraś z Was miała podobna sytuacje z endometrium i się udało?

Jeśli oba pęcherzyki pękną to chyba jest taka szansa, do dzieła! :)
Co do endometrium, nie martw się, taka różnica to na pewno nic strasznego ;) pij dla pewności czerwone winko i działaj [emoji3590]
No i posprawdzaj dla pewności to co lekarz kazał, żeby mieć spokojna głowę ;) mam nadzieję że nic tam się nie dzieje.

@Oczekujaca123 trzymam kciuki żeby z Kabanoskami było wszystko w porządku :)

@nnat. książę miewa się wspaniale, rośnie jak na drożdżach, jest oczkiem w głowie całej rodziny.

@Takaja123 z chęcią pokaże mojego przystojniak :)
Zobacz załącznik 1049889Zobacz załącznik 1049892Zobacz załącznik 1049895

Ochhhh, jaki cudny, uśmiechnięty! [emoji3590] A te loki na głowie... [emoji2956]
Niech rośnie zdrowy [emoji3590]

Dziewczyny, jak ten czas leci.... I najbardziej po maluszkach to widać... Albo po ciazach... :D u nas za tydzień półmetek :o

@kb.karola90 jest przecudny i te włoski ❤️❤️❤️❤️ całuski od wirtualnej ciotki :)

@mohaaa to jest proszek do rozpuszczania w wodzie u mnie po jednym cyklu stosowania już był efekt także polecam. Teraz jest u mnie wszystko ok ale wcześniej edometrium w 16dc było cienkie i jeszcze nie było widać owulki.

@TrPk olej z wiesiołka to na poprawę śluzu plodnego ja brałam oeparol od 1dc do 14dc nie wiem czy to pomogło czy Miositogyn GT. :)

To tu też się pochwalę... [emoji6][emoji6]

dziś miałam III prenatalne, wszystko jest w porządku, mały rośnie jak na drożdżach, poki co prawie 1,6 kg A dziś 29+4 , także hmmm.. niby rokuje na takiego powyżej 3600 Ale to może być roznie. Przepływy spoko, wód pod dostatkiem, wcisnal się skubaniec w macice, obok zaraz łożysko i pepowina także zdjęcia w 3d nie mam [emoji17] tak naprawdę mam tylko jedno na którym coś normalnego widać, Ale chyba to.jedno mi wystarczy, skradł mi serce tym usmieszkiem [emoji4][emoji7]
Leonek pozdrawia [emoji4]
20191127_113858.jpeg

dziś miałam III prenatalne, wszystko jest w porządku, mały rośnie jak na drożdżach, poki co prawie 1,6 kg A dziś 29+4 , także hmmm.. niby rokuje na takiego powyżej 3600 Ale to może być roznie. Przepływy spoko, wód pod dostatkiem, wcisnal się skubaniec w macice, obok zaraz łożysko i pepowina także zdjęcia w 3d nie mam [emoji17] tak naprawdę mam tylko jedno na którym coś normalnego widać, Ale chyba to.jedno mi wystarczy, skradł mi serce tym usmieszkiem [emoji4][emoji7]
Leonek pozdrawia [emoji4]Zobacz załącznik 1050211
Co za uśmieszek [emoji3590][emoji3590][emoji3590] gratuluję Kochana! Zdjęcie cudne, idealne do oprawienia w ramkę [emoji3590]

Leonek pozdrawia [emoji4]Zobacz załącznik 1050211
[emoji7][emoji7][emoji7] ale super bobasek

Dziewczyny jestem przerażona:( w poniedziałek beta 1045 a dzisiaj 1501. Wiem że przyrost powinien być minimum 66 %. Czy mam się już przygotować na najgorsze? Jutro lekarz

Dziewczyny jestem przerażona:( w poniedziałek beta 1045 a dzisiaj 1501. Wiem że przyrost powinien być minimum 66 %. Czy mam się już przygotować na najgorsze? Jutro lekarz
Kochana, na razie bez paniki, nic nie wyrokujmy, jutro lekarz zobaczy, pewnie już coś widać będzie i zadecyduje co dalej ;*
Beta rośnie, to dobry znak ;* kciuki trzymam mocno!
O której jutro wizyta??

reklama
Bądź dobrej myśli!! Ja do ostatniej chwili starałam się myśleć pozytywnie!! Wiem, łatwe to nie jest, ale trzeba próbować. Dobrze że wizytę masz już jutro.

Do góry