reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@mohaaa weź nie wariuj nam tu dziewczyno! To tylko pierwszy cykl starań. Jeszcze na wyjeździe. Jak czytam o tych zaciążeniach na wakacjach to śmiać mi się chce. Przecież zmiana klimatu wpływa bardziej na rozregulowanie cyklu niż na "szybsze" zaciążenie. Myślisz, że skąd jest tyle ciąż po wakacjach? Większość to wpadki, bo cykl się poprzestawiał.

@gigi_ terminowałabyś ciążę gdyby były do tego wskazania??? Jestem w szoku. Powiem szczerze, że choroba syna nauczyła mnie wielkiej pokory i chyba nie zdecydowałabym się na usunięcie ciąży w przypadku wskazania. Owszem do takiego podejścia dorosłam z wiekiem. Pamiętam jak jeszcze kilka lat temu jedna znajoma po 40-stce była w upragnionej ciąży bliźniaczej i powiedziała, że nie będzie robić badań prenatalnych bo bez względu na wszystko urodzi te dzieci. Nie potrafiłam tego wówczas zrozumieć. Jednak życie uczy nas pokory i mądrości 😉

Dziewczyny a ja potrzebuję pomocy w kwestii mojego cyklu. Dzisiaj przyszła @. Z testu owulacyjnego i moich bóli podbrzusza wychodzi na to, że owulka była 12-13dni temu. Czy faza lutealna nie jest za krótka? Zawsze słyszałam, że powinna mieć 14-16dni. Co o tym sądzicie?
Ja mam krótķą fazę lutealną od prawie roku,nie zwracałam uwagi na to az do momentu jak poroniłam.Moje cykle trwały po 23dni z czego owulacja była czasami w 15-16dc...mam dwójke dzieci ale wtedy moje cykle trwaly po 40 dni i nie bylo problemow z ciaza.Wlasnie dlatego.mój lekarz podejrzewa,że niedobór progesteronu jest przyczyną krotkiej fazy lutealnej oraz poronienia.Pomyśl nad tym zanim zajdziesz w ciaze

Dziewczyny kiedy powinno się robić poziom progesteronu? Wystarczy raz i będzie miarodajne czy należy powtórzyć kilka razy w jakimś konkretnym terminie.

Dziewczyny pytanie z innej beczki. Jadę w grudniu na święta do Pl i chce wykorzystać sytuację i tak dla swojej świadomości zrobić badania hormonalne czyli lh fsh estradiol prolaktyna testosteron wit d3 krzywa cukrowa progesteron. I moje pytanie brzmi ile mniej więcej takie badania będą kosztowały w labo? I czy polecacie takie badania zrobić w zwykłym labo czy raczej w szpitalnym?

Będę wdzięczna za odpowiedź.

hej :) nie wiem czy w mieście do którego się wybierasz są alab labolatoria, ja zawsze wszystkie badania robię tam, ceny nie są jakieś zabójcze. Możesz wejść sobie do nich na stronę i wybrać jakiś pakiet badań :)

Zrobilabym jutro z rana choć pewnie skoro 25 wyszedł to i 10 wyjdzie bez względu na to kiedy zrobisz. A nie mas z jakiegoś labu co robi badania cały dzień/albo i nawet w nocy ? Ja w sumie robiłam w całodobowym jednak beta pewniejsza, szkoda kasy na testy
Dziewczyny dzisiaj 28dzien cyklu nie wytrzymałam i zrobiłam test o czułości 25. I wyszedł cień cienia cienia :) czy jeszcze dzisiaj mogę zrobić test o czułości 10? Jeśli tak to ile godzin nie chodzić do toalety? Na betę w tym tygodniu nie mam szans iść.

reklama
U mnie robią tylko do godziny 10:00. Jutro nie robią, jedynie w piątek ale ja nie będę mogła iść w ten dzień. Szczerze to nie szkoda mi kasy heh. Jeśli ma wyjść to może poczekam kilka godzin i zrobię jeszcze dzisiaj
Zrobilabym jutro z rana choć pewnie skoro 25 wyszedł to i 10 wyjdzie bez względu na to kiedy zrobisz. A nie mas z jakiegoś labu co robi badania cały dzień/albo i nawet w nocy ? Ja w sumie robiłam w całodobowym jednak beta pewniejsza, szkoda kasy na testy

Do góry