@mohaaa weź nie wariuj nam tu dziewczyno! To tylko pierwszy cykl starań. Jeszcze na wyjeździe. Jak czytam o tych zaciążeniach na wakacjach to śmiać mi się chce. Przecież zmiana klimatu wpływa bardziej na rozregulowanie cyklu niż na "szybsze" zaciążenie. Myślisz, że skąd jest tyle ciąż po wakacjach? Większość to wpadki, bo cykl się poprzestawiał.
@gigi_ terminowałabyś ciążę gdyby były do tego wskazania??? Jestem w szoku. Powiem szczerze, że choroba syna nauczyła mnie wielkiej pokory i chyba nie zdecydowałabym się na usunięcie ciąży w przypadku wskazania. Owszem do takiego podejścia dorosłam z wiekiem. Pamiętam jak jeszcze kilka lat temu jedna znajoma po 40-stce była w upragnionej ciąży bliźniaczej i powiedziała, że nie będzie robić badań prenatalnych bo bez względu na wszystko urodzi te dzieci. Nie potrafiłam tego wówczas zrozumieć. Jednak życie uczy nas pokory i mądrości
Dziewczyny a ja potrzebuję pomocy w kwestii mojego cyklu. Dzisiaj przyszła @. Z testu owulacyjnego i moich bóli podbrzusza wychodzi na to, że owulka była 12-13dni temu. Czy faza lutealna nie jest za krótka? Zawsze słyszałam, że powinna mieć 14-16dni. Co o tym sądzicie?