reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

U mnie robią tylko do godziny 10:00. Jutro nie robią, jedynie w piątek ale ja nie będę mogła iść w ten dzień. Szczerze to nie szkoda mi kasy heh. Jeśli ma wyjść to może poczekam kilka godzin i zrobię jeszcze dzisiaj
Moim zdaniem bez sensu robić dziś drugi test. Zrób jutro albo pojutrze rano jeśli chcesz się upewnic

reklama
@Sandra094 Ja bym nie robiła już tego o czułości 10. Zrób rano test 25 - najlepiej tej samej firmy co dzisiaj i zobaczysz wówczas czy kreska ciemnieje. Dzisiejszy test moim zdaniem nic nie wniesie.

@nnat. syn ma zaburzenia autystyczne, ale funkcjonuje wysoko i jest w normie intelektualnej. Ale hocki klocki były od urodzenia. Był owinięty pępowiną, a pare dni po porodzie okazało się, że miał wylewy do lewej komory mózgu. Rokowania były różne. Usłyszałam nawet, że może nie widzieć, nie słyszeć, nie chodzić. Biegłam po różnych specjalistach, rehabilitacja ruchową trzy razy w tygodniu. W domu byliśmy gośćmi. Straszne straszności mamy za sobą, ale nigdy nie wiadomo co jeszcze przyniesie przyszłość gdy zacznie się burza hormonów i dojrzewanie. Dzisiejszy świat jest dla młodzieży okrutny, a dzieciaki z zaburzeniami autystycznymi to straszni wrażliwce.
W każdym bądź razie, jakiś czas temu mój świat wywrócił się do góry nogami w wielu kwestiach [emoji6]

@natson4991 nikt Ci tutaj nie powie czy jesteś w ciąży [emoji6] 3 dni przed @ to możesz zrobić już test ciążawy z tych o czułości 10. To powinno rozwiązać zagadkę

To też za Wami ogrom stresu, nerwow.... Mam nadzieję że ten okres dojrzewania będzie łaskawy dla Was. [emoji3590]

Ej noooo przesadzilas [emoji7][emoji7][emoji7] szukałam tego kinderka Ale jakoś inaczej w necie wygląda niz na twoim brzuszku hmm, chce taka Nooo [emoji16]

Zaraz bratowa podpytam, bo to ona zamawiała, dam Ci konkretny namiar :D
Edit:
Od tego użytkownika zamawiała :)
Dziewczyny moja zagadka już rozwiazana,zrobiłam test dziś, nie wytrzymałabym do soboty. Negatywny. Raczej powinno być już coś więc w ciąży nie jestem. @mohaaa @Takaja123 to co grudzień jest nasz ? ;)

Poczekaj na spokojnie do dnia miesiączki :)
Jedenej wyjdzie test 5 dni przed @ a innej 5 dni po :) nie wszystko stracone jeszcze :)

Dziewczyny kiedy powinno się robić poziom progesteronu? Wystarczy raz i będzie miarodajne czy należy powtórzyć kilka razy w jakimś konkretnym terminie.

Z tego co kojarzę 7 dni po owulacji, przyjęło się że jest to 21 dc. I chyba raz będzie ok, ale nie jestem pewna bo robiłam już tylko w ciąży.

Dziewczyny dzisiaj 28dzien cyklu nie wytrzymałam i zrobiłam test o czułości 25. I wyszedł cień cienia cienia :) czy jeszcze dzisiaj mogę zrobić test o czułości 10? Jeśli tak to ile godzin nie chodzić do toalety? Na betę w tym tygodniu nie mam szans iść.

Ooooo to po cichutku gratuluję [emoji3590]test, jak dziewczyny mówią, zrób jutro :) i w pierwszym możliwym terminie biegnij na betę :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny moja zagadka już rozwiazana,zrobiłam test dziś, nie wytrzymałabym do soboty. Negatywny. Raczej powinno być już coś więc w ciąży nie jestem. @mohaaa @Takaja123 to co grudzień jest nasz ? ;)
A ja dziś rano o Tobie myślałam i się zastanawiałam czy poczekasz. I myśle tak jak @nnat. - skoro miesiączkę powinnaś dostać w sob, a dziś jest sr to faktycznie jeszcze nic straconego

@Madlein A w jakim wieku jest Twój synek? Ja właśnie zastanawiam się czy kombinować z załatwianiem KS dla mojego na okres szkoły podstawowej... Wydaje mi się, że orzeczenia o niepełnosprawności mu nikt nie da... Na okres przedszkola miał KS - psychiatra wypisała zaświadczenie, że mały ma autyzm, a w poradni powiedzieli, że nie mogą podważyć opinii lekarza, ale to na autyzm raczej się nie łapie (ale terapia mu się przyda, bo potrzeby widać). Na ten moment najbardziej obawiam się jego napadów złości (zwłaszcza na sytuacje nowe lub jak jest coś nie po jego myśli) oraz mowy - wciąż mówi dość niewyraźnie (głównie "sz", "cz", "r" itp.). I do tego jeszcze wszelkie reguły traktuje jak świętość i doniesie na każdego w przedszkolu, kto zrobi inaczej niż powiedziała pani... Teraz jest w zerówce, ale od września czeka go pierwsza klasa... I tak trochę się waham, bo w sumie jakby nawet dostał papiery, to nie muszę z nich korzystać. A jak mieć nie będę, to może być problem.

reklama
Do góry