reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@mohaaa bez paniki ;) nie wkrecaj nic sobie, nie bądźmy mądrzejsze od specjalistów. ;) my też w 1sza ciążę zaszlismy ot tak, a druga drugi cykl, także spokojnie :)

@Madlein, faza lutealna powinna prawidłowo trwać 12-14 dni, ale uznaje się, że jest w normie od 10 do 16 dni. Tak mnie uczono przynajmniej ;) myślę że nie masz się cyzm martwić.
Kochana, przy okazji mogę zapytać, na co choruje synek? Jeśli nie chcesz odpowiadać, nie ma sprawy, taka moja ciekawość że mnie wylazla... ;*

Co do terminacji ciąży... Boże, chyba nigdy tego nie brałam pod uwagę, ale wiecie co... Spotkałam się z takimi chorobami u dzieci, że aż sama nie wiem... Co się stanie z dorosłym dzieckiem które potrzebuję opieki 24h na dobę kiedy rodziców zabraknie albo to oni zaczną wymagać opieki....
To jest tak straszny i wrazliwy temat....

reklama
Hej. Mam pytanie :) już pytałam w jednym wątku ale zapytam tez tutaj. Jestem przed okresem 3dni. Zawsze ok tydzień przed miesiączka pojawiają się u mnie bolesne skurcze i kremowy śluz. Teraz ani skurczy a śluz jest bardzo wodnisty i obfity, cały czas biegam do toalety bo myśle ze to okres. Do tego zawsze przed mam wysyp na twarzy teraz nic, cera idealna. Czy to może świadczyć o ciąży ? Dodam ze cykle mam regularne. Jeszcze złapało mnie dzisiaj przeziębienie i boje się brać jakiekolwiek leki.
podejrzewam ze sobie wkręcam ale wole zapytać czy u którejś zaszły takie zmiany w ciąży :)

@nnat. syn ma zaburzenia autystyczne, ale funkcjonuje wysoko i jest w normie intelektualnej. Ale hocki klocki były od urodzenia. Był owinięty pępowiną, a pare dni po porodzie okazało się, że miał wylewy do lewej komory mózgu. Rokowania były różne. Usłyszałam nawet, że może nie widzieć, nie słyszeć, nie chodzić. Biegłam po różnych specjalistach, rehabilitacja ruchową trzy razy w tygodniu. W domu byliśmy gośćmi. Straszne straszności mamy za sobą, ale nigdy nie wiadomo co jeszcze przyniesie przyszłość gdy zacznie się burza hormonów i dojrzewanie. Dzisiejszy świat jest dla młodzieży okrutny, a dzieciaki z zaburzeniami autystycznymi to straszni wrażliwce.
W każdym bądź razie, jakiś czas temu mój świat wywrócił się do góry nogami w wielu kwestiach 😉

@natson4991 nikt Ci tutaj nie powie czy jesteś w ciąży 😉 3 dni przed @ to możesz zrobić już test ciążawy z tych o czułości 10. To powinno rozwiązać zagadkę

@mohaaa weź nie wariuj nam tu dziewczyno! To tylko pierwszy cykl starań. Jeszcze na wyjeździe. Jak czytam o tych zaciążeniach na wakacjach to śmiać mi się chce. Przecież zmiana klimatu wpływa bardziej na rozregulowanie cyklu niż na "szybsze" zaciążenie. Myślisz, że skąd jest tyle ciąż po wakacjach? Większość to wpadki, bo cykl się poprzestawiał.

@gigi_ terminowałabyś ciążę gdyby były do tego wskazania??? Jestem w szoku. Powiem szczerze, że choroba syna nauczyła mnie wielkiej pokory i chyba nie zdecydowałabym się na usunięcie ciąży w przypadku wskazania. Owszem do takiego podejścia dorosłam z wiekiem. Pamiętam jak jeszcze kilka lat temu jedna znajoma po 40-stce była w upragnionej ciąży bliźniaczej i powiedziała, że nie będzie robić badań prenatalnych bo bez względu na wszystko urodzi te dzieci. Nie potrafiłam tego wówczas zrozumieć. Jednak życie uczy nas pokory i mądrości [emoji6]

Dziewczyny a ja potrzebuję pomocy w kwestii mojego cyklu. Dzisiaj przyszła @. Z testu owulacyjnego i moich bóli podbrzusza wychodzi na to, że owulka była 12-13dni temu. Czy faza lutealna nie jest za krótka? Zawsze słyszałam, że powinna mieć 14-16dni. Co o tym sądzicie?
Z tego co pamiętam to musi mieć conajmniej 10 dni, jak jest mniej to trzeba podawać progesteron

Dziewczyny pytanie z innej beczki. Jadę w grudniu na święta do Pl i chce wykorzystać sytuację i tak dla swojej świadomości zrobić badania hormonalne czyli lh fsh estradiol prolaktyna testosteron wit d3 krzywa cukrowa progesteron. I moje pytanie brzmi ile mniej więcej takie badania będą kosztowały w labo? I czy polecacie takie badania zrobić w zwykłym labo czy raczej w szpitalnym?

Będę wdzięczna za odpowiedź.

Dziewczyny pytanie z innej beczki. Jadę w grudniu na święta do Pl i chce wykorzystać sytuację i tak dla swojej świadomości zrobić badania hormonalne czyli lh fsh estradiol prolaktyna testosteron wit d3 krzywa cukrowa progesteron. I moje pytanie brzmi ile mniej więcej takie badania będą kosztowały w labo? I czy polecacie takie badania zrobić w zwykłym labo czy raczej w szpitalnym?

Będę wdzięczna za odpowiedź.

Moim zdaniem najlepiej prywatnie bo zrobisz od ręki i nie musisz iść po skierowanie i czekać w kolejkach. :)

reklama
Tak tak prywatnie chce ale pytam czy orientujecie się ile by kosztowały te wszystkie badania i czy lepiej w labo czy w szpitalu ( u nas w szpitalu też można robić prywatnie badania)
@młoda1994 najtaniej wyjdzie Ci zapewne w diagnostyce. Zajrzyj na stronę mają tam specjalne pakiety (tarczycowe, dla planujących ciążę z lh, fsh, hormonalne, metaboliczne itp.). Robiłam tam ostatnio pełny panel tarczycowy, to w pakiecie zaoszczedziłam około 50 zł.

Do góry