reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja już jestem 5,5 tygodnia. Dzwoniłam do ginekologa i kazał czekać jeszcze tydzień. Ostatni okres miałam w czerwcu, już bym chciała, żeby było wszystko normalnie.
Bedzie na pewno wszystko wróci do normy, chodź ja przed miesiączka też chciałam jak najszybciej już ja mieć żeby móc jak najszybciej starać się o ciążę . Mam nadzieję że ta 2 przyjdzie w terminie.

reklama
Właśnie z ciekawości czytałam na stronie co to jest bo nigdy o tym nie słyszałam. Czyli tobie lekarz kazał odczekać 2 cykle? Mój lekarz kazał 3 ale w poniedziałek wybieram się do niego i mam nadzieję że pozwoli mi już po tym 2

Jak się wprost go zapytałam dlaczego dwa, ze rekomendacje są różne, on coś zaczął kręcić i powiedział, że po prostu on rekomenduje dwa, by dać czas organizmowi na regenerację - był dość konkretny i asertywny. Ale nie wiem, czy go posłucham, chociaż był ze mną mąż i on pewnie będzie chciał tego przestrzegać. Słuchałaś tego Chazana?

Na razie i tak czekam na wyniki badań genetycznych i histopatologicznych no i teraz nie śpię, bo dostałam super mocnych skurczy.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, wiele z Was podobno ma doświadczenie z testami genetycznymi, więc proszę o pomoc. Wyszło mi nieprawidłowe MTHFR (układ hetero) i PAI-1 (układ homo). Czynnik V i II prawidłowe. Wiem, ze przy MTHFR wystarczy przyjmować zmetylowany kwas foliowy, który od 3 miesięcy już biorę, a jak to jest z tym genem PAI-1? Do lekarza jestem umówiona dopiero za jakiś czas, więc może na bazie własnych doświadczeń będziecie w stanie mi coś więcej powiedzieć.

Cześć dziewczyny, wiele z Was podobno ma doświadczenie z testami genetycznymi, więc proszę o pomoc. Wyszło mi nieprawidłowe MTHFR (układ hetero) i PAI-1 (układ homo). Czynnik V i II prawidłowe. Wiem, ze przy MTHFR wystarczy przyjmować zmetylowany kwas foliowy, który od 3 miesięcy już biorę, a jak to jest z tym genem PAI-1? Do lekarza jestem umówiona dopiero za jakiś czas, więc może na bazie własnych doświadczeń będziecie w stanie mi coś więcej powiedzieć.
Hej, moze poczytaj tutaj: Link do: Gen PAI-1 – szaregeny.pl Ja bym chyba przyspieszyła wizytę, bo widzę, że czekasz na @ (żeby nie przyszła). Są tutaj dziewczyny, które więcej wiedzą, zerknij tez na starania po straconej ciąży.

reklama

Witaj.
Dla wielu lekarzy niestety samo pai1 nie jest wskazaniem do niczego... Ale są też bardziej kumaci, którzy na tej podstawie zaleca acard i heparyne w ciąży.

Do góry