reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

A ile się po tym pustym jaju ponownie staraliście, że zdecydowaliście się na inseminację? Nam lekarką powiedziała, żeby po poronieniu jeszcze teraz spróbować naturalnie przez chwilę (nie wiem ile to jest), a jak się nie uda to też inseminacja.
Pewnie że spróbujcie naturalnie, skoro się udało to jest szansa że uda się 2 raz , ja po pustym jaju i po zabiegu lyzeczkowania ,zaczęłam po 1 misiaczcce

reklama
A ile płaciłas za położna? Ja słyszałam ze na Raciborskiej (albo nie tylko tam[emoji848]) 600 zł ... Mąż chciał żebym sobie wybrała ta położna (chyba chce mi ja „kupić” żeby miec spokojna głowę bo on nadal twierdzi ze nie da rady być ze mna przy samym porodzie) ale ja chyba nie czuje takiej potrzeby. Jakaś położna na pewno przy mnie będzie ... a nie mam tej jednej „upatrzonej”..[emoji848]

No kawał dziewczynki! [emoji7][emoji7][emoji7] to twój pierwszy poród? Bo nie kojarzę czy masz już dziecko, czy nie ...
Tak tak pierwszy i nie wiem czy nie ostatni nie no przecież zapomnę traumy nie mam ,więc dam radę

@coco07 Ja bym teraz wzięła położna. Jak ja rodziła to na sali polozna była tylko przez chwilę, a potem cały personel zniknął i zaglądał do mnie chyba co godzinę. Jak coś zaczynało się dziać to mąż biegał i szukał kogokolwiek. A dodam ze był to poród przedwczesne 35t2d....

1200zl opieka, nikt poza nią Cię nie bada. Nie mówię o podłączeniu lub sprawdzeniu ktg. Cały czas praktycznie jest przy Tobie. I jeszcze 2h po porodzie. Ja się czułam bardzo komfortowo, jakbym rodziła w prywatnym szpitalu. Bardzo duża intymność przez to że jesteście sami z nią. Wiadomo że jak już są parte to masz dodatkową położna i lekarza. Jak chcesz to Ci wyśle listę z numerami telefonów. Przed porodem umawiasz się z nią na rozmowę, pokaże ci porodówkę. Powiesz jej jakie masz oczekiwania, jak chcesz żeby wyglądał Twój poród. Możesz pojechać zawsze z mężem to też rozwieje jego wątpliwości. Masz swojego lekarza na raciborskiej?

No właśnie chodzi o to dziewczyny, ze ja nie jestem pewna czy chce żeby ktoś był przy mnie cały czas. Póki co myśle ze lepiej będę się czuła sama, nie chce żeby ktoś za mna chodził, ktoś mnie rozpraszał, obserwował... chce się skupić maksymalnie a nie wiem czy będę potrafiła się tak „wyłączyć” przy kimś ... Nie wiem, może zle myśle, może to myślenie się jeszcze zmieni... [emoji51] może już po będę żałować, bo póki co nie wiem kompletnie jak to będzie wyglądać ...
Tak, mam mojego lekarza na Raciborskiej, dlatego biorę ten szpital pod uwagę ...[emoji6]

Tak tak pierwszy i nie wiem czy nie ostatni nie no przecież zapomnę traumy nie mam ,więc dam radę

W takim razie chyba zazdroszczę[emoji28] szybko poszło jak na 1 poród [emoji7][emoji6]

@coco07 To wyobraź sobie sytuację, że jesteś w sama w sali, coś zaczyna się dziać, ty nie masz sił podnieść się z łóżka, a wokół nie ma nikogo. Krzyczysz. a nikt nie reaguje. Moim zdaniem bezpieczeństwo jest ważniejsze niż zastanawianie się nad tym jak zareaguje psychika na taką osobę. Zazwyczaj taka położna siedzi gdzieś na sali i reaguje tylko wówczas gdy sobie tego życzysz. Zrobisz jak uważasz, może w Twoim szpitalu jest inaczej.

@coco07 wazne zeby maz przy tobie byl chociaz w tych pierwszych fazach , jak nie chce to na sam porod moze wysjc z sali bo wtedy i tak polozna i lekarz beda przy tobie . ale absolutnie cie rozumiem ja tez czulam sie nieswojo jak polozna przychodzila na chwile sprawdzic czy wszystko jest ok a tak z mezem jak bylismy sami to czulam sie zdecydowanie swobodniej :) robilam co chcialam gadalam co chcialam :) bedzie dobrze zobaczysz :)

No właśnie chodzi o to dziewczyny, ze ja nie jestem pewna czy chce żeby ktoś był przy mnie cały czas. Póki co myśle ze lepiej będę się czuła sama, nie chce żeby ktoś za mna chodził, ktoś mnie rozpraszał, obserwował... chce się skupić maksymalnie a nie wiem czy będę potrafiła się tak „wyłączyć” przy kimś ... Nie wiem, może zle myśle, może to myślenie się jeszcze zmieni... [emoji51] może już po będę żałować, bo póki co nie wiem kompletnie jak to będzie wyglądać ...
Tak, mam mojego lekarza na Raciborskiej, dlatego biorę ten szpital pod uwagę ...[emoji6]

W takim razie chyba zazdroszczę[emoji28] szybko poszło jak na 1 poród [emoji7][emoji6]
Kochanie ale to tak nie wygląda że ona chodzi za Tobą krok w krok. Ja się w żadnym momencie nie czułam przy niej skrępowana, a jednak było poczucie bezpieczeństwa cały czas. Poza tym po to jest to spotkanie wcześniej żebyś powiedziała jak to widzisz. Ja rozmawiałam z 3 położnymi, które świadczą opiekę indywidualną. Ustalasz sobie wszystko wcześniej, albo w trakcie początku porodu na sali przedporodowej. Ja rodziłam akurat ze swoją rezerwową, bo zaczęło się jak nie było mojej głównej położnej. Oczywiście decyzja należy do Ciebie, ale dzięki temu możesz wspominać miło ten cały czas(Nie mówię o bólu [emoji846]), bez nerwów że ktoś nie przyjdzie jak coś zacznie się dziać. I powiem Ci jeszcze że u bonifratrow mają podgląd na każde ktg z zewnątrz, także nawet jak na chwilę ktoś wyjdzie to inna osoba z dyżurki obserwuje co się dzieje z dzieckiem( nie wiem jak jest w innych szpitalach).

Byłam u lekarza. Uczucia mam mieszane. Połowy pytań nie zadałam. Na plus, ze nie ma powikłań i wszystko goi się dobrze. On sugerował by ze staraniami czekać do drugiej miesiączki. (?)
Zalecił mi 2 krotna irygacje (ale max), że wtedy wszystko się oczyści i skończę krwawic. Jakieś tam tabletki przepisał.

I zalecił tylko podstawowe badania przed kolejną ciążą.

Gdzie w Trojmiescie można wykonać badanie nasienia w sobotę? Tak żeby był wynik tego dnia? Invicta w Gdańsku już odpada, nie maja miejsca już :( invicta i invimed w Gdyni zamknięte w sobotę :(

Byłam u lekarza. Uczucia mam mieszane. Połowy pytań nie zadałam. Na plus, ze nie ma powikłań i wszystko goi się dobrze. On sugerował by ze staraniami czekać do drugiej miesiączki. (?)
Zalecił mi 2 krotna irygacje (ale max), że wtedy wszystko się oczyści i skończę krwawic. Jakieś tam tabletki przepisał.

I zalecił tylko podstawowe badania przed kolejną ciążą.
A jakie tabletki Ci zapisał? Mówił może kiedy spodziewać się pierwszej miesiączki po zabiegu?

reklama
Gdzie w Trojmiescie można wykonać badanie nasienia w sobotę? Tak żeby był wynik tego dnia? Invicta w Gdańsku już odpada, nie maja miejsca już :( invicta i invimed w Gdyni zamknięte w sobotę :(
a sprawdz w szpitalach ? w uck na pewno w sobote sa badania robione ale nie wiem czy nasienia. tak samo bruss na kartuskiej przy wojewodzkim

Do góry