reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Byłam u lekarza. Uczucia mam mieszane. Połowy pytań nie zadałam. Na plus, ze nie ma powikłań i wszystko goi się dobrze. On sugerował by ze staraniami czekać do drugiej miesiączki. (?)
Zalecił mi 2 krotna irygacje (ale max), że wtedy wszystko się oczyści i skończę krwawic. Jakieś tam tabletki przepisał.

I zalecił tylko podstawowe badania przed kolejną ciążą.
Na czym polega ta irygacja
A jakie tabletki Ci zapisał? Mówił może kiedy spodziewać się pierwszej miesiączki po zabiegu?
Witaj Magda ja miesiączkę dostałam 31 dni od zabiegu ale lekarze mówią że od 4 do 6 tygodni.

Na czym polega ta irygacja

Witaj Magda ja miesiączkę dostałam 31 dni od zabiegu ale lekarze mówią że od 4 do 6 tygodni.

To jest taki preparat tantum-rosa plus irygator. Czyścisz pochwę od środka. Generalnie to czyszczenie nie jest dobre dla pochwy, bo wyplukujesz te dobre bakterie, ale teraz powiedział, ze zadziała dobrze, bo przestane plamić. Zabronił robić więcej niż dwa razy. O tych irygacja h pisze mamaginekolog.

@coco07 To wyobraź sobie sytuację, że jesteś w sama w sali, coś zaczyna się dziać, ty nie masz sił podnieść się z łóżka, a wokół nie ma nikogo. Krzyczysz. a nikt nie reaguje. Moim zdaniem bezpieczeństwo jest ważniejsze niż zastanawianie się nad tym jak zareaguje psychika na taką osobę. Zazwyczaj taka położna siedzi gdzieś na sali i reaguje tylko wówczas gdy sobie tego życzysz. Zrobisz jak uważasz, może w Twoim szpitalu jest inaczej.

@coco07 wazne zeby maz przy tobie byl chociaz w tych pierwszych fazach , jak nie chce to na sam porod moze wysjc z sali bo wtedy i tak polozna i lekarz beda przy tobie . ale absolutnie cie rozumiem ja tez czulam sie nieswojo jak polozna przychodzila na chwile sprawdzic czy wszystko jest ok a tak z mezem jak bylismy sami to czulam sie zdecydowanie swobodniej :) robilam co chcialam gadalam co chcialam :) bedzie dobrze zobaczysz :)

Kochanie ale to tak nie wygląda że ona chodzi za Tobą krok w krok. Ja się w żadnym momencie nie czułam przy niej skrępowana, a jednak było poczucie bezpieczeństwa cały czas. Poza tym po to jest to spotkanie wcześniej żebyś powiedziała jak to widzisz. Ja rozmawiałam z 3 położnymi, które świadczą opiekę indywidualną. Ustalasz sobie wszystko wcześniej, albo w trakcie początku porodu na sali przedporodowej. Ja rodziłam akurat ze swoją rezerwową, bo zaczęło się jak nie było mojej głównej położnej. Oczywiście decyzja należy do Ciebie, ale dzięki temu możesz wspominać miło ten cały czas(Nie mówię o bólu [emoji846]), bez nerwów że ktoś nie przyjdzie jak coś zacznie się dziać. I powiem Ci jeszcze że u bonifratrow mają podgląd na każde ktg z zewnątrz, także nawet jak na chwilę ktoś wyjdzie to inna osoba z dyżurki obserwuje co się dzieje z dzieckiem( nie wiem jak jest w innych szpitalach).

Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi i wsparcie [emoji5] rozważę chyba ta opcje i jak już zdecyduje się na konkretny szpital (czy bonifratrów czy raciborska) to popytam jakby to dokładnie miało wyglądać... oczywiście mam nadzieje, ze mąż przy mnie będzie na samym początku podczas skurczy itd, dopiero później już na sali porodowej chyba nie da rady być ... I dlatego myślałam ze z nim będę czuć się swobodniej i w razie czego on będzie od tego żeby po kogoś pójść itd... ale nie przewidziałam jednego. Mąż pracuje 600 m pod ziemia [emoji51] gdyby mnie wzięło akurat jak on będzie w pracy? Nie mogę tak o do niego zadzwonić i powiedzieć żeby się zwolnił z pracy.. [emoji848] takiej sytuacji się teraz zaczęłam bać. I wtedy będę sama. [emoji29]
No nic, musimy przegadać ten temat jeszcze w takim razie ...[emoji28]

reklama
To jest taki preparat tantum-rosa plus irygator. Czyścisz pochwę od środka. Generalnie to czyszczenie nie jest dobre dla pochwy, bo wyplukujesz te dobre bakterie, ale teraz powiedział, ze zadziała dobrze, bo przestane plamić. Zabronił robić więcej niż dwa razy. O tych irygacja h pisze mamaginekolog.
Właśnie z ciekawości czytałam na stronie co to jest bo nigdy o tym nie słyszałam. Czyli tobie lekarz kazał odczekać 2 cykle? Mój lekarz kazał 3 ale w poniedziałek wybieram się do niego i mam nadzieję że pozwoli mi już po tym 2

Do góry