reklama
Z heparyna wszystko zależy od lekarza. Moja gin uważa że sam fakt 2 poronien to wskazanie do heparyny. Opowiadała mi kiedyś że miała pacjentkę która trafiła do niej po 5 poronieniach. Dała jej heparyne - donosiła ciążę. Pamiętam jak dziś jej słowa "boże, czemu tej dziewczynie nikt wcześniej nie dał heparyny!!"
Także na prawdę zależy jak się trafi....
O matko! Biedna ta dziewczyna.
Heparyna faktycznie musi dawać radę.
@Dmalw Tak - chodziło mi o krwawienie. Standardowe znieczulenie ma składnik obkurczający naczynia krwionośne, dzięki czemu mniej się krwawi. A w przypadku ciąży jest znieczulenie bez tego składnika, a jak dodatkowo bierzesz acard i heparynę, to ciężko potem zahamować takie krwawienie. Już po wizycie?
@roki_1991 Jeśli byłaś u neurologa, to zapisz się ponownie na wizytę. Poprzednie skierowanie na pewno jest jeszcze ważne i powiedz mu o swoich obawach i obserwacjach.
@roki_1991 Jeśli byłaś u neurologa, to zapisz się ponownie na wizytę. Poprzednie skierowanie na pewno jest jeszcze ważne i powiedz mu o swoich obawach i obserwacjach.
U
użytkownik 192
Gość
Dziewczyny może pamiętacie jak pisałam ze miałam teraz biochemiczną. Dzisiaj 15 dc, testy owu pozytywne. Okres trwał 6 dni czyli dzień dłużej niż normalnie. Wychodzi na to ze wszystko jest ok. Wszystkie objawy dni płodnych.
Czy Wy wstrzymalybyscie się ten jeden cykl i dopiero po następnej @ starały?
@Dmalw Tak - chodziło mi o krwawienie. Standardowe znieczulenie ma składnik obkurczający naczynia krwionośne, dzięki czemu mniej się krwawi. A w przypadku ciąży jest znieczulenie bez tego składnika, a jak dodatkowo bierzesz acard i heparynę, to ciężko potem zahamować takie krwawienie. Już po wizycie?
Tak, po wizycie. Nie zdecydowałam się teraz na kanałowebo na chwilę obecną odczuwam zęba tylko przyziemnym i ciepłym… Jakby się rozhulało to wtedy przyjdę tak mi powiedział lekarz. Może wtedy już będę w drugim trymestrze… Daj Boże bo nadal jeszxze w nic pozytywnego nie umiem uwierzyć.
roki_1991
Fanka BB :)
Byliśmy prywatnie, bo takie terminy na nfz że masakra... A potrzebowałam zaświadczenie dla pediatry że można szczepić.
Mamy mieć niby te rehabilitację październik/listopad a to w takim centrum rehabilitacji gdzie już na nfz pracuje ten neurolog. Także wtedy na pewno będzie nas konsultował i może się uda. Pod warunkiem że w tym listopadzie stwierdza że wiki potrzebuje tej rehabilitacji jeszcze bo lekarka tam wprost powiedziała że wtedy już może nie być potrzebna....
coco07
Ja nie miałam biochemicznej, ale @Takaja123 cos kojarzę, ze żałowałas ze od razu po biochemicznej się nie staraliście, nie ? Bo mówi się ze szybciej może zaskoczyć ...Dziewczyny może pamiętacie jak pisałam ze miałam teraz biochemiczną. Dzisiaj 15 dc, testy owu pozytywne. Okres trwał 6 dni czyli dzień dłużej niż normalnie. Wychodzi na to ze wszystko jest ok. Wszystkie objawy dni płodnych.
Kochane, może coś podpowiecie... Czytałam coś na temat grup krwi i tak mi się teraz skojarzyło... Ja mam Rh-, mąż ma Rh+. Gdzieś mi się przewinęło ostatnio, że po poronieniu też powinien być podany zastrzyk z immunoglobuliną w ciągu 72godz. Od początku jak dowiedziałam się o ciąży miałam na uwadze, że mamy - i +, natomiast przy poronieniu jakoś kompletnie mi to uciekło W szpitalu pytali tylko o moją grupę, nikt w ogóle nie wspomniał o ewentualnym zastrzyku. Mieliśmy wrócić powoli do starań i tak teraz się zastanawiam..Na pewno zapytam lekarza na najbliżej wizycie ale do niej jeszcze parę dni
Dzoana88
Ja tez mam minus i nawet nie pytali o grupę krwi partnera, tylko podali mi immunoglobuline anty D, dziwne że Tobie nie podali kurczeKochane, może coś podpowiecie... Czytałam coś na temat grup krwi i tak mi się teraz skojarzyło... Ja mam Rh-, mąż ma Rh+. Gdzieś mi się przewinęło ostatnio, że po poronieniu też powinien być podany zastrzyk z immunoglobuliną w ciągu 72godz. Od początku jak dowiedziałam się o ciąży miałam na uwadze, że mamy - i +, natomiast przy poronieniu jakoś kompletnie mi to uciekło W szpitalu pytali tylko o moją grupę, nikt w ogóle nie wspomniał o ewentualnym zastrzyku. Mieliśmy wrócić powoli do starań i tak teraz się zastanawiam..Na pewno zapytam lekarza na najbliżej wizycie ale do niej jeszcze parę dni
reklama
ania280891
Ech dziewczyny chyba mi się organizm rozregulował po tym poronieniu :/ jestem teraz w 19 dc ( mniej więcej bo nie wiem zbytnio jak liczyć bo miałam plamienia przed okresem) i teraz mam krwawienia, od kilku dni plamilam, ale teraz leci więcej. W weekend prawdopodobnie miałam owulacje, test był prawie pozytywny, a potem zbladł. Jestem kompletnie zdezorientowana, chyba będę się musiała omówić do mojego lekarza .. :/