reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Masz problem z zajściem czy poroniłas? Ja poroniłam 2 razy, mój mąż zrobił podstawowe badanie nasienia, a później szczegółowe. Okazało się, ze nasienie jest złej jakości. Później poszedł do urologa i okazało się, ze ma zylaka powrózka nasiennego. Aktualnie jest jakieś 5 tyg po zabiegu usunięcia tego zylaka i czekamy na poprawę. Ja tez biore dostinex od miesiąca, bo mam trochę za wysoka prolaktyne
do jakiego. Lekarza zgłosił się mąż z wynikami

Hej, miło że pytasz :) u mnie w zasadzie bez zmian. Fizycznie lekarz mówi że jestem gotowa i to dobry czas... Psychicznie za bardzo się boję żeby znów zacząć starania. Myślę że może w listopadzie chociaż w grudniu mam ciężki okres w pracy więc nie wiem czy nie poczekać do stycznia. W sumie nawet nie zapytałam go jakie ma podejście do dawania L4 na wczesnym etapie ciąży, a ja na pewno będę chciała i musiała iść szybko na zwolnienie ze względu na specyfikę pracy.. dziś lecimy z mężem na wakacje się odstresować :) a jak u Ciebie?? Jak mąż po zabiegu? Macie jakieś plany w najbliższym czasie??
Wydaje mi się, ze on bez problemu wystawi zwolnienie. Przynajmniej mi dawał na samym poczatku i jak tylko kończyło mi się zwolnienie, to chciał przedłużać, tylko to ja nie chciałam tyle wolnego, wolałam do pracy chodzić. Super, ze jedziecie na urlop :) my planujemy na początku listopada (będę miala akurat wtedy owu) i jeśli lekarz da zielone światło, to będziemy działać na urlopie. Mąż po zabiegu, ale jest teraz w Brazylii i wraca za miesiąc. Wtedy pewnie powtórzymy badanie nasienia. Ja myśle nad zmiana lekarza :( trochę mnie P. wkurzył przy ostatnich dwóch wizytach, gdy za każdym razem pytał kiedy robiłam cytologię, a robiłam w kwietniu u niego... przykro mi, ze zostawiam u niego co miesiąc kupę kasy, a on się nie przygotowuje do wizyt

Dziewczyny a co myślicie o pakiecie badań dla kobiet planujących ciąże? Na stronie diagnostyki widzę właśnie coś takiego. Ja z tego całego pakietu robiłam tylko tsh i prolaktyne. Akurat jest promocja - 350 zł zamiast 640 zł

Dziewczyny a co myślicie o pakiecie badań dla kobiet planujących ciąże? Na stronie diagnostyki widzę właśnie coś takiego. Ja z tego całego pakietu robiłam tylko tsh i prolaktyne. Akurat jest promocja - 350 zł zamiast 640 zł
Ja bym brała , mnie to kosztowało duuuużo więcej ,nawet nie będę liczyć ile ;)

Wydaje mi się, ze on bez problemu wystawi zwolnienie. Przynajmniej mi dawał na samym poczatku i jak tylko kończyło mi się zwolnienie, to chciał przedłużać, tylko to ja nie chciałam tyle wolnego, wolałam do pracy chodzić. Super, ze jedziecie na urlop :) my planujemy na początku listopada (będę miala akurat wtedy owu) i jeśli lekarz da zielone światło, to będziemy działać na urlopie. Mąż po zabiegu, ale jest teraz w Brazylii i wraca za miesiąc. Wtedy pewnie powtórzymy badanie nasienia. Ja myśle nad zmiana lekarza :( trochę mnie P. wkurzył przy ostatnich dwóch wizytach, gdy za każdym razem pytał kiedy robiłam cytologię, a robiłam w kwietniu u niego... przykro mi, ze zostawiam u niego co miesiąc kupę kasy, a on się nie przygotowuje do wizyt
A czyli o zwolnienie nie muszę się martwić w razie W ;) no ja narazie nie narzekam na niego ,teraz w końcu immunolozka u której byłam raz i zleciła mi dalsze badania wróciła do pracy po długim zwolnieniu więc 13.09 w końcu mam u niej wizytę ,ciekawa jestem co mi powie ale pewnie nic nowego ;p a jeśli byś zmieniała lekarza to masz kogoś poleconego ???

A czyli o zwolnienie nie muszę się martwić w razie W ;) no ja narazie nie narzekam na niego ,teraz w końcu immunolozka u której byłam raz i zleciła mi dalsze badania wróciła do pracy po długim zwolnieniu więc 13.09 w końcu mam u niej wizytę ,ciekawa jestem co mi powie ale pewnie nic nowego ;p a jeśli byś zmieniała lekarza to masz kogoś poleconego ???
Idę za tydzień do doktor Renata Fiuk-Kuszka, po wizycie dam znać co myśle ;)
Ja tak bardzo chciałabym jeszcze w tym roku zajść w ciąże, ale kto wie czy to się uda :(
Jak się nazywa Twoja immunolog?

Hej dziewczyny. mam 29lat...bylam w ciazy .W 8 tyg przygotowana na bicie serduszka usłyszałam straszna wiadomość że dzidzia się nie rozwija i że serduszko nie bije... miałam przeprowadzony zabieg...37 dnia po zabiegu dostalam @...lekarz powiedział że po 2@ możemy się starać...jak to było u was z tymi staraniem,czy się udało?
PS najorsze że dpwiedzialam sie tydzien po slubie to zabieg mialam w swoje imieniny

reklama
Hej dziewczyny. mam 29lat...bylam w ciazy .W 8 tyg przygotowana na bicie serduszka usłyszałam straszna wiadomość że dzidzia się nie rozwija i że serduszko nie bije... miałam przeprowadzony zabieg...37 dnia po zabiegu dostalam @...lekarz powiedział że po 2@ możemy się starać...jak to było u was z tymi staraniem,czy się udało?
PS najorsze że dpwiedzialam sie tydzien po slubie to zabieg mialam w swoje imieniny
Bardzo mi przykro , jak widzisz dużo nas tutaj takich , jeśli lekarz tak powiedział ,i Wy chcecie to jak najbardziej się starać , mi udało się po zabiegu łyżeczkowania po ponad roku ,a po wywołanym tabletkami .po pół roku , pierwsze 3 cykle w cały świat ,kolejne 2 po 28 dni i 3 już nie doczekałam ,obecnie 37 tc

Do góry