Jivka
Moderator
@Takaja123 gratuluję pracy [emoji4] Oderwiesz myśli od starań, super!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
do jakiego. Lekarza zgłosił się mąż z wynikamiMasz problem z zajściem czy poroniłas? Ja poroniłam 2 razy, mój mąż zrobił podstawowe badanie nasienia, a później szczegółowe. Okazało się, ze nasienie jest złej jakości. Później poszedł do urologa i okazało się, ze ma zylaka powrózka nasiennego. Aktualnie jest jakieś 5 tyg po zabiegu usunięcia tego zylaka i czekamy na poprawę. Ja tez biore dostinex od miesiąca, bo mam trochę za wysoka prolaktyne
Wydaje mi się, ze on bez problemu wystawi zwolnienie. Przynajmniej mi dawał na samym poczatku i jak tylko kończyło mi się zwolnienie, to chciał przedłużać, tylko to ja nie chciałam tyle wolnego, wolałam do pracy chodzić. Super, ze jedziecie na urlop my planujemy na początku listopada (będę miala akurat wtedy owu) i jeśli lekarz da zielone światło, to będziemy działać na urlopie. Mąż po zabiegu, ale jest teraz w Brazylii i wraca za miesiąc. Wtedy pewnie powtórzymy badanie nasienia. Ja myśle nad zmiana lekarza trochę mnie P. wkurzył przy ostatnich dwóch wizytach, gdy za każdym razem pytał kiedy robiłam cytologię, a robiłam w kwietniu u niego... przykro mi, ze zostawiam u niego co miesiąc kupę kasy, a on się nie przygotowuje do wizytHej, miło że pytasz u mnie w zasadzie bez zmian. Fizycznie lekarz mówi że jestem gotowa i to dobry czas... Psychicznie za bardzo się boję żeby znów zacząć starania. Myślę że może w listopadzie chociaż w grudniu mam ciężki okres w pracy więc nie wiem czy nie poczekać do stycznia. W sumie nawet nie zapytałam go jakie ma podejście do dawania L4 na wczesnym etapie ciąży, a ja na pewno będę chciała i musiała iść szybko na zwolnienie ze względu na specyfikę pracy.. dziś lecimy z mężem na wakacje się odstresować a jak u Ciebie?? Jak mąż po zabiegu? Macie jakieś plany w najbliższym czasie??
Urolog socjalizujący się tez w andrologii.do jakiego. Lekarza zgłosił się mąż z wynikami
Ja bym brała , mnie to kosztowało duuuużo więcej ,nawet nie będę liczyć ileDziewczyny a co myślicie o pakiecie badań dla kobiet planujących ciąże? Na stronie diagnostyki widzę właśnie coś takiego. Ja z tego całego pakietu robiłam tylko tsh i prolaktyne. Akurat jest promocja - 350 zł zamiast 640 zł
A czyli o zwolnienie nie muszę się martwić w razie W no ja narazie nie narzekam na niego ,teraz w końcu immunolozka u której byłam raz i zleciła mi dalsze badania wróciła do pracy po długim zwolnieniu więc 13.09 w końcu mam u niej wizytę ,ciekawa jestem co mi powie ale pewnie nic nowego ;p a jeśli byś zmieniała lekarza to masz kogoś poleconego ???Wydaje mi się, ze on bez problemu wystawi zwolnienie. Przynajmniej mi dawał na samym poczatku i jak tylko kończyło mi się zwolnienie, to chciał przedłużać, tylko to ja nie chciałam tyle wolnego, wolałam do pracy chodzić. Super, ze jedziecie na urlop my planujemy na początku listopada (będę miala akurat wtedy owu) i jeśli lekarz da zielone światło, to będziemy działać na urlopie. Mąż po zabiegu, ale jest teraz w Brazylii i wraca za miesiąc. Wtedy pewnie powtórzymy badanie nasienia. Ja myśle nad zmiana lekarza trochę mnie P. wkurzył przy ostatnich dwóch wizytach, gdy za każdym razem pytał kiedy robiłam cytologię, a robiłam w kwietniu u niego... przykro mi, ze zostawiam u niego co miesiąc kupę kasy, a on się nie przygotowuje do wizyt
Idę za tydzień do doktor Renata Fiuk-Kuszka, po wizycie dam znać co myśleA czyli o zwolnienie nie muszę się martwić w razie W no ja narazie nie narzekam na niego ,teraz w końcu immunolozka u której byłam raz i zleciła mi dalsze badania wróciła do pracy po długim zwolnieniu więc 13.09 w końcu mam u niej wizytę ,ciekawa jestem co mi powie ale pewnie nic nowego ;p a jeśli byś zmieniała lekarza to masz kogoś poleconego ???
Bardzo mi przykro , jak widzisz dużo nas tutaj takich , jeśli lekarz tak powiedział ,i Wy chcecie to jak najbardziej się starać , mi udało się po zabiegu łyżeczkowania po ponad roku ,a po wywołanym tabletkami .po pół roku , pierwsze 3 cykle w cały świat ,kolejne 2 po 28 dni i 3 już nie doczekałam ,obecnie 37 tcHej dziewczyny. mam 29lat...bylam w ciazy .W 8 tyg przygotowana na bicie serduszka usłyszałam straszna wiadomość że dzidzia się nie rozwija i że serduszko nie bije... miałam przeprowadzony zabieg...37 dnia po zabiegu dostalam @...lekarz powiedział że po 2@ możemy się starać...jak to było u was z tymi staraniem,czy się udało?
PS najorsze że dpwiedzialam sie tydzien po slubie to zabieg mialam w swoje imieniny