reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Toz to super wiadomość jest!☺ Najważniejsze, ze serduszko bije ❤

Dziewczyny, ja dziś odebrałam wyniki z krwi i boje się o toxo :( IgG wyszlo mi 133.6
Igm 0.080
Zinterpretowałam to tak, ze obecnie nie jestem zarażona ale zaniepokoiło mnie tak wysokie IgG :o bo w listopadzie jak miałam badana toxo to IgG było tylko 7.7 a igm 0.050...a tu taka różnica:oops:

Igg oznacza że chorowałas i masz przeciwciała, tyle. Obecnie infekcji nie ma tak więc nie masz się co martwić, jest okej :)

Hej, podpowiedzcie mi proszę w którym dniu cyklu bada się progestesron i estradiol? Czy w 21?, dobrze mi się wydaje..czy w jakiś godzinach i na czczo?
Jak np prolaktune zalecane jest między 7 a 10 rano
Dziękuję
Progesteron w 21dc, estradiol 3-5dc. To hormony więc nie trzeba na czczo. Ja zawsze badałam rano, ale to chyba bez znaczenia.

Dziewuszki jest fasolka ! 4,1mm ! Jest serduszko ! 112 uderzeń. ! Lekarz mówił że mogłoby być ciut lepiej ale nie ma się do czego przyczepić bo ciąża młoda i wszystko w normie. Będzie pisał mi fraxy A po historii ze spadkiem progesteronu dal mi dupka 3x1. Termin poki co 14.02.2020. Dziękuję za kciuki !! Następna wizyta 10.07 [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Super wieści!! 112 na tym etapie to super. Dobrze ze dał dupka :)

Laski poszlam do apteki wykupić dupka i fraxy i wyobraźcie sobie że nawet nie zobaczyłam na receptę że dostalam fraxy na ryczałt [emoji16][emoji16] zamiast 174zl za fraxy zaplacilam 63 !! Nie wierzę! To dobrze to duża oszczędność jednak Ale jestem w szoku. A dupka mam 100% 40 zl opakowanie
A podpowiecie mi czy jak biorę teraz 400mcg dziennie kwasu metylu to jest okej .?

Ostatnia edycja:
Laski poszlam do apteki wykupić dupka i fraxy i wyobraźcie sobie że nawet nie zobaczyłam na receptę że dostalam fraxy na ryczałt [emoji16][emoji16] zamiast 174zl za fraxy zaplacilam 63 !! Nie wierzę! To dobrze to duża oszczędność jednak Ale jestem w szoku. A dupka mam 100% 40 zl opakowanie

Dupek niestety nie jest refundowany.... I pod tym względem luteina jest super ;)

6+2 a ja myślałam że dziś będzie 6+3 No ale wychodzi na to ze jest okej [emoji4] też widział że schodzę na zawał w trakcie badania, a jak tak patrzył i nic nie mówił ja pierdzieled, pytał później czy chce zwolnienie, ale jeśli jest wszystko okej to do następnej wizyty napewno pochodzę do pracy.
Mnie tez ostatnio pytał i tez nie wzięłam ... myślałam ze dam radę do następnej wizyty ale chyba pójdę teraz w poniedziałek do rodzinnej po l4.. kurczę mecze się w tej pracy. Boje się ze za bardzo.

@roki_1991 Rzeczywiście dupek nie jest refundowany, a luteina tak, lecz przy takich dawkach jak np. ja biorę, cenowo wychodzi praktycznie na to samo ;) bo ja jedno opakowanie luteiny mam na 5 dni:p a widzisz, są dziewczyny które brały jeszcze więcej niż ja

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny, udało mi się dziś nadrobić jakieś 10 stron :o
Mój mąż był dziś u urologa i po usg okazało się, ze ma zylaka powrózka nasiennego. Będzie miał zabieg. Lekarz powiedział, ze opinie są podzielone. Niektórzy lekarze mówią, ze to ma wpływ na ciąże, inni, ze nie. Czy mężczyzna którejś z Was miał z tym do czynienia? Lekarz nie kazał się martwić, ale ja wole zapytać u skarbnicy wiedzy :D

Mój mąż był dziś u urologa i po usg okazało się, ze ma zylaka powrózka nasiennego. Będzie miał zabieg. Lekarz powiedział, ze opinie są podzielone. Niektórzy lekarze mówią, ze to ma wpływ na ciąże, inni, ze nie. Czy mężczyzna którejś z Was miał z tym do czynienia? Lekarz nie kazał się martwić, ale ja wole zapytać u skarbnicy wiedzy :D
Mój miał jakieś 6 lat temu, lekarz mówił wtedy że jak będzie problem z poczeciem dziecka to zaleca zabieg żeby drugi nasieniowod lepiej pracował. Ogólnie obeszło się bez zabiegu A teraz go pytam to mówi że ma jeszcze Taka "gorke" No ale nie jestem w stanie nic wiecej podpowiedzieć. Mogę załączyć ci ewentualnie wyniki nasienia jakie wtedy miał.

Hej @Shea27 wywołuje bo ty w temacie kochana x

reklama
@Loli05 [emoji8][emoji8]

Mój mąż miał zylaki powrozka nasiennego, po lewej stronie. Miał operację laparoskopową we wrześniu.
Pół roku pozniej z 3 mln plemników zrobiło się 50 mln, ruch z 12% skoczył do 50%, no i najważniejsza morfologia, z 1% prawidlowych plemników zrobiło się aż 72%![emoji5]
Polecam usunąć żylaki, nie u kazdego taka operacja przyniesie poprawę, jednak u 80% przypadków poprawa jest duża[emoji5]
Służę uprzejmie pomocą gdybys miala jakies pytania[emoji5]

Do góry