reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@mohaaa dokładnie, ja dzięki heparynie jestem teraz w 23 tc, dwie poprzednie zakończone w 12 tc.
Zapytaj lekarza o acard i heparynę, ja nie robiłam badań pod kątem krzepliwości, ale moja gin mi przepisała zastrzyki odkąd pojawiło się serduszko. A acard brałam od pozytywnego testu.
Rozumiem. Tylko ze u mnie w ogóle nie było serduszka

reklama
@mohaaa dokładnie, ja dzięki heparynie jestem teraz w 23 tc, dwie poprzednie zakończone w 12 tc.
Zapytaj lekarza o acard i heparynę, ja nie robiłam badań pod kątem krzepliwości, ale moja gin mi przepisała zastrzyki odkąd pojawiło się serduszko. A acard brałam od pozytywnego testu.
Jaka dawkę masz ? Ja biorę te leki już od słabo widocznego testu ale i tak się zamartwiam bo nie mam objawów tak jak w 2 ostatnio poronionych :(( schizuje .. a ty miałaś objawy ?

@kasiula222 też nie mam objawów oprócz wzdec i bólu brzucha. To martwiace bo w poprzedniej poronionej zasypialam na siedząco i piersi mi urosły o dwa rozmiary od razu ! Ale dziewczyny pocieszaly że każda jest inna.
W poprzednich ciazach też byłaś na heparyne ? Ja nie mam wdrożonej bo mam tylko mutacje pai-1.

@kasiula222 też nie mam objawów oprócz wzdec i bólu brzucha. To martwiace bo w poprzedniej poronionej zasypialam na siedząco i piersi mi urosły o dwa rozmiary od razu ! Ale dziewczyny pocieszaly że każda jest inna.
W poprzednich ciazach też byłaś na heparyne ? Ja nie mam wdrożonej bo mam tylko mutacje pai-1.
W ostatniej też byłam na heoarynie i doczekałam serduszka ale przestało bić a teraz mam dodatkowo acard encorton luteinę z duohastonem więc dużo wszystkiego

coco a jak u ciebie ? kiedy wizyta u gina ? przeszly ci plamienia ?

Charlotte a u ciebie jak ?

U mnie póki co chyba Ok .. plamien nie mam już wcale. A gina mam dopiero 10.06 nie wiem jak wytrzymam, dlatego zastanawiam się czy czasem nie iść jutro na betę i w piątek jeszcze raz sprawdzić przyrost.. :unsure:

Dziewczyny na co bierzecie ten encorton?

@kasiula222 W drugiej ciąży byłaś na heparynie a mimo to serduszko przestało bić? W którym tygodniu? Wiadomo dlaczego?

reklama
Jaka dawkę masz ? Ja biorę te leki już od słabo widocznego testu ale i tak się zamartwiam bo nie mam objawów tak jak w 2 ostatnio poronionych :(( schizuje .. a ty miałaś objawy ?
Kochana nie miałam żadnych objawów, poza powiększającym się biustem.
I też panikowałam strasznie, nadal panikuje chyba nigdy nie poczuje się bezpiecznie. Najmniejsze krwawienie, plamienie, brak ruchów.. jakaś masakra.
Latałam do gina co tydzień. Płakałam z bezsilności, ze nic nie moge zrobić.

A dawkę mam najmniejszą 0.3 i acardu nie biorę od 14 tc. Malutka jest zdrowa i rośnie:)

Do góry