reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@coco07 wcale Ci się nie dziwię, weź l4 od rodzinnej myślę, że nie będzie problemu, a później z ginem ustalisz co dalej. najważniejsze żebyś się nie stresowala niepotrzebnie i przemeczala :) a jak mąż zareagował na pozytywny test? :)

@NadziejawPanu witaj kochana :) co tam i Ciebie? Kiedy masz te badania? Jak u Ciebie wyglądają cykle? Sama teraz mam wydłużone cykle ale @ normalnie przychodzi i dałaś do myślenia tym, że mogą być zrosty. Miłego dnia i trzymam kciuki również za Ciebie ❤️ my w podobnym czasie zaczelysmy starania i troszkę się to ciągnie ale w końcu musi i nam się udać ❤️
Mam wyniki części badań. Jeszcze czekam na dwa wyniki. Glukoza 80, insulina 8, testosteron 16 przy normie od 12 do 60, witamina d3 75. :) Poprawiło się. 6 czerwca mam wizytę z wynikami i będę mieć cytologię. Jak dostanę kolejny okres, to mam się umówić na HSG. Mam panią ginekolog i doktora z kliniki, który jest rzeczowy. @ mam bez luteiny, przychodzą ładnie, ale nie są bardzo obfite (są skrzepy), ale ich charakter nieco się różni od tych @ sprzed zabiegu. Doktor od razu na pierwszej wizycie kazał zrobić hsg i jeszcze kilka badań. Powiedział: przede wszystkim musimy sprawdzić, czy nie porobiły się jakieś zrosty, bo po takich zabiegach lubią się robić. Oczywiście mam nadzieję, że ich nie będę mieć. :)

Ostatnia edycja:
reklama
Isoptin jest też na nadciśnienie. Podawało się go przy fenoterolu. A fenoterol był lekiem na podtrzymanie, przeciwskurczowy. Z tego co wiem ze względu na szkodliwość dla ciężarnych został wycofany. Powodował właśnie między innymi tachykardie, której ja się nabawiłam podczas jego przyjmowania i tak już została.
ja isoptin bralam wlasnie z powodu tachukardii i dzialal fantastycznie :)

Ostatnia edycja:
Mam wyniki części badań. Jeszcze czekam na dwa wyniki. Glukoza 80, insulina 8, testosteron 16 przy normie od 12 do 60, witamina d3 75. :) Poprawiło się. 6 czerwca mam wizytę z wynikami i będę mieć cytologię. Jak dostanę kolejny okres, to mam się umówić na HSG. Mam panią ginekolog i doktora z kliniki, który jest rzeczowy. @ mam bez luteiny, przychodzą ładnie, ale nie są bardzo obfite (są skrzepy), ale ich charakter nieco się różni od tych @ sprzed zabiegu. Doktor od razu na pierwszej wizycie kazał zrobić hsg i jeszcze kilka badań. Powiedział: przede wszystkim musimy sprawdzić, czy nie porobiły się jakieś zrosty, bo po takich zabiegach lubią się robić. Oczywiście mam nadzieję, że ich nie będę mieć. :)
A powiedz mi jeśli chodzi o zrosty to sprawdza się to jakoś w badaniu ginekologicznym ? To jakaś wyższa szkoła jazdy ?? Zastanawiam się nad tym badaniem

@coco07 Tak apropo plamien to mnie też dzisiaj rano złapało plamienie. W sumie w sluzie taka czerwona nitka. I jestem przerażona. Brzuch mnie bardzo boli. Dzisiaj zaczelam 7t0d i nic tylko biegam do lazienki. Dodatkowo od rana bylam na uczelni i to byla psychiczna tortura.
Ale siedzę teraz w domu o nie wiem co mam że sobą zrobić. Mam leki. Więc nic więcej nie mogę zrobić jak czekać. Dosłownie to zabija. I jeszcze trzeba normalnie funkcjonować.
Też bym na twoim miejscu wzięła L4 Ale ja niestety nie mogę A też pracuje z dziećmi.
Eh. Co za życie dziewczyny! Ciągle walka. Proszę Was trzymajcie kciuki aby ten ból i nitka krwi było tylko wynikiem wczorajszego współżycia albo mojej nadzerki. Oby nic się nie działo...

A powiedz mi jeśli chodzi o zrosty to sprawdza się to jakoś w badaniu ginekologicznym ? To jakaś wyższa szkoła jazdy ?? Zastanawiam się nad tym badaniem
Jest to wyższa szkoła jazdy. Usg tego nie pokazuje. Na 10 dni przed miesiączką kazał płukać pochwę tantum rosa i stosować dopochwowo dwa razy dziennie metronidazol. Wpuszczają kontrast i robią zdjęcia rentgenowskie. Powiedział, że sprawdzimy sobie drożność, bo podobno przy ujściu jajowodów do macicy mogą się zrobić. Wszystko dokładnie mi tłumaczył. Wizyty u niego są dosyć drogie. Ja zapłaciłam 280 zł. On też robi in vitro, inseminacje, itd. Klinika salve.
Hematolog na NFZ kazał mi zrobić:
1. ACA igg antykardiolipinowe
2. ACA igm antykardiolipinowe
3. anty beta2 glikoproteina - 1 igm
4. anty beta2 glikoproteina - 1 igg
5. ALT
6. APTT czas kaolinowo-kefalinowy
7. AST
8. Antytrombina |||
9. Białko C
10. Białko S
11. Bilirubina całkowita
12. Wapń
13. CRP
14. Czynnik krzepnięcia IX
15. Czynnik krzepnięcia VII
16. Czynnik krzepnięcia VIII
17. Czynnik krzepnięcia XI
18. Czynnik krzepnięcia XII
18. D-dimer
19. Fibrynogen
20. GGTP GGT
21. Homocysteina
22. Potas
23. Kreatynina
24. Antykoagulant tocznia
25. Morfologia analizator 5 diff
26. Sód
27. PT Czas protrombinowy
28. TT Czas trombinowy
29. Kwas moczowy
30. UREA Mocznik
Ginekolog ten od hsg kazał zrobić:
1. antygen HBS
2. Przeciwciała pHCV
3. FSH
4. LH
5. Testosteron
6. Estradiol
7. PRL
8. AMH
9. Helicobacter pyroli igg
10. Witamina d3
11. TSH
12. FT3
13. FT4 ( część z nich już miałam robione), ale za miesiąc nie zaszkodzi powtórzyć...

Piszę, może komuś coś się przyda. W poniedziałek jadę do Centrum Kopernika zrobić te badania (od hematologa)

Ostatnia edycja:
Isoptin jest też na nadciśnienie. Podawało się go przy fenoterolu. A fenoterol był lekiem na podtrzymanie, przeciwskurczowy. Z tego co wiem ze względu na szkodliwość dla ciężarnych został wycofany. Powodował właśnie między innymi tachykardie, której ja się nabawiłam podczas jego przyjmowania i tak już została.
Gdyby nie ten lek urodziłabym 11tyg wcześniej.... cieszę się, że mi to podali.

@coco07 Tak apropo plamien to mnie też dzisiaj rano złapało plamienie. W sumie w sluzie taka czerwona nitka. I jestem przerażona. Brzuch mnie bardzo boli. Dzisiaj zaczelam 7t0d i nic tylko biegam do lazienki. Dodatkowo od rana bylam na uczelni i to byla psychiczna tortura.
Ale siedzę teraz w domu o nie wiem co mam że sobą zrobić. Mam leki. Więc nic więcej nie mogę zrobić jak czekać. Dosłownie to zabija. I jeszcze trzeba normalnie funkcjonować.
Też bym na twoim miejscu wzięła L4 Ale ja niestety nie mogę A też pracuje z dziećmi.
Eh. Co za życie dziewczyny! Ciągle walka. Proszę Was trzymajcie kciuki aby ten ból i nitka krwi było tylko wynikiem wczorajszego współżycia albo mojej nadzerki. Oby nic się nie działo...
Ja tez plamie :( tyko dziś jeszcze pojawił się różowy śluz, póki co jednorazowo. A tak to dalej jasnobrązowy

reklama
Jest to wyższa szkoła jazdy. Usg tego nie pokazuje. Na 10 dni przed miesiączką kazał płukać pochwę tantum rosa i stosować dopochwowo dwa razy dziennie metronidazol. Wpuszczają kontrast i robią zdjęcia rentgenowskie. Powiedział, że sprawdzimy sobie drożność, bo podobno przy ujściu jajowodów do macicy mogą się zrobić. Wszystko dokładnie mi tłumaczył. Wizyty u niego są dosyć drogie. Ja zapłaciłam 280 zł. On też robi in vitro, inseminacje, itd. Klinika salve.
Hematolog na NFZ kazał mi zrobić:
1. ACA igg antykardiolipinowe
2. ACA igm antykardiolipinowe
3. anty beta2 glikoproteina - 1 igm
4. anty beta2 glikoproteina - 1 igg
5. ALT
6. APTT czas kaolinowo-kefalinowy
7. AST
8. Antytrombina |||
9. Białko C
10. Białko S
11. Bilirubina całkowita
12. Wapń
13. CRP
14. Czynnik krzepnięcia IX
15. Czynnik krzepnięcia VII
16. Czynnik krzepnięcia VIII
17. Czynnik krzepnięcia XI
18. Czynnik krzepnięcia XII
18. D-dimer
19. Fibrynogen
20. GGTP GGT
21. Homocysteina
22. Potas
23. Kreatynina
24. Antykoagulant tocznia
25. Morfologia analizator 5 diff
26. Sód
27. PT Czas protrombinowy
28. TT Czas trombinowy
29. Kwas moczowy
30. UREA Mocznik
Ginekolog ten od hsg kazał zrobić:
1. antygen HBS
2. Przeciwciała pHCV
3. FSH
4. LH
5. Testosteron
6. Estradiol
7. PRL
8. AMH
9. Helicobacter pyroli igg
10. Witamina d3
11. TSH
12. FT3
13. FT4 ( część z nich już miałam robione), ale za miesiąc nie zaszkodzi powtórzyć...

Piszę, może komuś coś się przyda. W poniedziałek jadę do Centrum Kopernika zrobić te badania (od hematologa)
Wow ale pokaźna lista badań! Robi wrażenie! Jesteś na dobrej drodze do osiągnięcia celu, grunt to konkretna diagnostyka i odpowiednie leczenie. A jeśli moge wiedzieć jak długo się bezowocnie starasz? Ja 5 miesięcy poki co

Do góry