reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej ☺ Wklejam zdjęcie dzisiejszego testu ... jestem w szoku, czuje niepokój, lęk, a jednocześnie ogromna radość :D
Ja wiem, ze to jeszcze bardzo wcześnie żeby się cieszyć, ze z takiego cienia może przyjść spóźniona małpa :unsure: tak jak niestety u Ciebie @Takaja123:( ale są również przypadki, ze dzidziusie się rodzą ❤ I tego póki co mam zamiar się trzymać...
Jutro powinnam dostać okres, ale nadal się nic nie zapowiada.. test powtórzę jutro rano i pójdę na betę ...
Taki plan...
Gratulacje :)
Życzę spokojnych 9 miesięcy w dwupaku :wink::tak::tak::tak::tak:

reklama
Cześć Dziewczyny :)
Przepraszam że się nie odzywam ale jakoś ostatnio zapominam co to telefon...tzn oodczytuje Was ale zawsze brak mi już czasu żeby coś napisać...
@Takaja123 cały czas kciuki za Ciebie mam zaciśnięte...zreszta za wszystkie z Was trzymam kciuki i często o Was myślę

Witam nowe Dziewczyny i bardzo mi przykro że musialyscie tu trafić...

@coco07 po cichutku gratuluję!!! Życzę nudnych 9 miesięcy. I pamiętaj że będzie dobrze i nie ma innej opcji!!!

Ja nadal czasem nie wierzę że Antoś jest już z nami...wczoraj śpiewałam mu kołysanki i wyłam jak bobr...uwielbiam te nasze wieczory...cycuś, przytulanie, kołysanki, bajeczki...zycze tego każdej z Was...
A Antek jest cudny...kradnie serce każdego kto go poznał. Jest taki grzeczny i uroczy :D każdego dnia dziękuję Zosi że zesłała nam Antka bo bardzo w to wierzę...
Macierzyństwo to piękna przygoda, bardzo zmienia człowieka, mam w sobie tyle spokoju no już o uczuciach nie mówiąc:)
Aaa i mamy już 5110g :D Antoś pięknie przybiera na wadze i muszę się pochwalić bo jest jarmiony tylko piersią i to napawa mnie wielka dumą :D
IMG_20190516_105905.jpg
received_330878467589029.jpeg
image000000_23.jpg

Przepraszam że się nie odzywam ale jakoś ostatnio zapominam co to telefon...tzn oodczytuje Was ale zawsze brak mi już czasu żeby coś napisać...
@Takaja123 cały czas kciuki za Ciebie mam zaciśnięte...zreszta za wszystkie z Was trzymam kciuki i często o Was myślę

@coco07 po cichutku gratuluję!!! Życzę nudnych 9 miesięcy. I pamiętaj że będzie dobrze i nie ma innej opcji!!!

Ja nadal czasem nie wierzę że Antoś jest już z nami...wczoraj śpiewałam mu kołysanki i wyłam jak bobr...uwielbiam te nasze wieczory...cycuś, przytulanie, kołysanki, bajeczki...zycze tego każdej z Was...
A Antek jest cudny...kradnie serce każdego kto go poznał. Jest taki grzeczny i uroczy :D każdego dnia dziękuję Zosi że zesłała nam Antka bo bardzo w to wierzę...
Macierzyństwo to piękna przygoda, bardzo zmienia człowieka, mam w sobie tyle spokoju no już o uczuciach nie mówiąc:)
Aaa i mamy już 5110g :D Antoś pięknie przybiera na wadze i muszę się pochwalić bo jest jarmiony tylko piersią i to napawa mnie wielka dumą :D
Zobacz załącznik 975309Zobacz załącznik 975310Zobacz załącznik 975311
Gratuluję pięknego synka :)

@Izulla99 właśnie wróciłam. Gin nie dostał jeszcze wyników od Endo. Ale mówiłam mu o cukrach to powiedział że żadnych tabletek mi nie da. Przepisał mi tylko na tarczyca. Pow że żeby schudnąć to trzeba stosować dietę i jeść 3 razy dziennie nie więcej mało owoców więcej warzyw. Clo też nie dostałam i monitoringu też mi nie zrobi bo powiedział że brak owu u mnie jest spowodowane moja waga ciała. Bo powiedziałam mu że podejrzewam u siebie brak owulacji. Wynik TSH mam 2.1 ft3 2.4 ft4 12.9 TRAK l anty TPO 586.8 E/ml calcitonin 2.2 wszystkie wyniki ok A podwyższone anty TPO świadczy o hashimoto. Mam brać euthyrox n150 już bez n125.

Hej ☺️ Wklejam zdjęcie dzisiejszego testu ... jestem w szoku, czuje niepokój, lęk, a jednocześnie ogromna radość :D
Ja wiem, ze to jeszcze bardzo wcześnie żeby się cieszyć, ze z takiego cienia może przyjść spóźniona małpa :unsure: tak jak niestety u Ciebie @Takaja123:( ale są również przypadki, ze dzidziusie się rodzą ❤️ I tego póki co mam zamiar się trzymać...
Jutro powinnam dostać okres, ale nadal się nic nie zapowiada.. test powtórzę jutro rano i pójdę na betę ...
Taki plan...
No no, gratulacje :) dawno nie było tu żadnego pozytywu! Życzę nudnych już 8 miesięcy ;)

@kb.karola90 jaki on jest cudowny i kochany :) też często płacze ze szczęścia jak tulę tą moją mają kochana istotkę. Że takie szczęście mnie spotkało..

@coco07 trzymam mocno kciuki ❤️❤️❤️ oby to było 9 nudnych miesięcy ❤️

@roki_1991 dziękuję Ci bardzo :) a co tam u Was? Jak Wiki? :)
@coco07 super wieści!! Trzymam kciuki :* ale cieszę się już Twoim małym szczęściem :)
@roki_1991 właśnie opowiadaj jak tam Twoje maleństwo? :)

U nas dobrze, dziękuję że pytacie ;) dziś druga przespana noc z rzędu. Wiki śpi od 24 do 6 rano :D mogłoby tak zostać :D
Za to w dzień jest koncert. Tylko na rękach albo przy cycu. Innej opcji nie ma. Ale jestem bardzo szczęśliwa :)

@Izulla99 właśnie wróciłam. Gin nie dostał jeszcze wyników od Endo. Ale mówiłam mu o cukrach to powiedział że żadnych tabletek mi nie da. Przepisał mi tylko na tarczyca. Pow że żeby schudnąć to trzeba stosować dietę i jeść 3 razy dziennie nie więcej mało owoców więcej warzyw. Clo też nie dostałam i monitoringu też mi nie zrobi bo powiedział że brak owu u mnie jest spowodowane moja waga ciała. Bo powiedziałam mu że podejrzewam u siebie brak owulacji. Wynik TSH mam 2.1 ft3 2.4 ft4 12.9 TRAK l anty TPO 586.8 E/ml calcitonin 2.2 wszystkie wyniki ok A podwyższone anty TPO świadczy o hashimoto. Mam brać euthyrox n150 już bez n125.

Wiesz co, nie będę podważac decyzji twojego lekarza, ale jedzenie 3 posiłków dziennie to bardzo głupi i zły pomysł. Powinno się jeść mniej a częściej... Owoców faktycznie mało i najlepiej do południa, dużo warzyw zawsze dobrze :) ale tych 3 posiłków to bym nie posłuchała. Ale to ja, tobie tego nie narzucam :)

Zawsze mozesz starac sie o swiadczenie rehabilitacyjne jak nie chcesz podejmowac pracy ja mam zamiar to zrobic w czerwcu bo powinno sie skladac ze 2 miesiace przed wykonczeniem 182 dni
A twój gin nie moze ci napisac ze np bola cie jajniki czy cus?
A juz doczytałam pewnie lekarz nie widzial by przeciw wskazań jeżeli nie czujesz sie na siłach
Chodzę prywatnie i jak mam zapłacić 200 zl za wizytę by dostać l4 za które dostanę jakieś ok 500 zl to się mija z celem. Szukam pracy i chce wrócić od czerwca nie wyobrażam sobie siedzenia w domu.

Chciałam tylko się dowiedzieć czy wiecie co ma wpisać lekarz wystawiający l4 w systemie skoro zus nie ma nipu. Starego pracodawcę czy coś innego?

Wiesz co, nie będę podważac decyzji twojego lekarza, ale jedzenie 3 posiłków dziennie to bardzo głupi i zły pomysł. Powinno się jeść mniej a częściej... Owoców faktycznie mało i najlepiej do południa, dużo warzyw zawsze dobrze :) ale tych 3 posiłków to bym nie posłuchała. Ale to ja, tobie tego nie narzucam :)
Ja też uważam że to jest jedna wielka bzdura. Będę nadal jeść częściej A mniej. Owoce jem tylko rano i to nie dziennie i nie w dużych ilościach. Warzywa mam przeważnie w każdym obiedzie i na kolację. Jem 0 8:00 śniadanie o 11:00 drugie śniadanie obiad o 14:00 jakaś przekąska o 17;00 i najpóźniej o 18:30 kolacja ale częściej nie jem kolacji niż ja jem. Między posiłkami pije dużo wody oraz shejki warzywne nie jem ziemniaków nie używam zwykłego oleju tylko rzepakowy A częściej oliwę z oliwek. Powiedział mi również że dieta bez chlebowa nic mi nie da. Ehh jestem rozczarowana podejściem lekarzy do pacjentek. A mój gin sam jest gruby A mi rady daje [emoji23][emoji23]

Hej ☺️ Wklejam zdjęcie dzisiejszego testu ... jestem w szoku, czuje niepokój, lęk, a jednocześnie ogromna radość :D
Ja wiem, ze to jeszcze bardzo wcześnie żeby się cieszyć, ze z takiego cienia może przyjść spóźniona małpa :unsure: tak jak niestety u Ciebie @Takaja123:( ale są również przypadki, ze dzidziusie się rodzą ❤️ I tego póki co mam zamiar się trzymać...
Taki plan...
Trzymam kciuki :)

reklama

Zobacz załącznik 975309Zobacz załącznik 975310Zobacz załącznik 975311
Ale słodziak :*

Do góry