reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Takaja123 i pozostałe dziewczyny. Otóż pierwsza wizyta i mam "skierowanie" na drożność jajowodów i sprawdzenie, czy są zrosty. Powiedział, że po zabiegu łyżeczkowania jest duże prawdopodobieństwo zrostów. Endometrium 10 mm.

reklama
Staramy się, ale ciągle biel. Przygotowania jakoś idą, ale myśli i tak są gdzie indziej.
Wcale nie jest łatwo przestawić mysli na inny tor, też jest mi ciężko i nie tylko mi, myślę że każda ze staraczek ma z tym problem [emoji29]. Ale jakoś musimy starać się przynajmniej byc dobrej mysli że w końcu się uda. Ja mam jakieś schizy że jak mi sie uda zobaczyc II kreski to chyba sfiksuje myśląc co dalej czy się uda dotrwać do końca czy powtórka będzie...Nie mogę tego wyrzucić z głowy.
A dziś jeszcze w pracy jedna baba mowi ze mam brzuch jakbym w ciąży była, mowie jej może brzuch mam ale w ciąży nie jestem, a ona mowi "Ale mogłabyś byc" - A **uj ci do tego sobie pomyślałam....ech

@M@lly- W podobnym czasie odeszłyśmy z wątku grudniowe mamy…
Powiedz mi proszę, czy ty miałaś Łyżeczkowanie, jeżeli tak to po jakim czasie dostałeś zielone światło na starania?
Pytanie nie do mnie, ale pozwolę sobie dorzucić swoje 3 grosze. Ja miałam łyżeczkowanie 07.03. Mój gin powiedział, ze nie musimy czekać 3 miesięcy, możemy spróbować po 1 miesiączce. Tak zrobiliśmy i się udało. Na razie widać tylko pęcherzyk, ale mam ogromna nadzieje, ze zobaczę wkrótce piękny zarodek

@Takaja123 to jest taki test i opis po polsku też przesyłam.
Screenshot_20190513-163101_Chrome.jpeg
Screenshot_20190513-163107_Chrome.jpeg

@M@lly- W podobnym czasie odeszłyśmy z wątku grudniowe mamy…
Powiedz mi proszę, czy ty miałaś Łyżeczkowanie, jeżeli tak to po jakim czasie dostałeś zielone światło na starania?
Zabieg mam dopiero 15.05. Ostatnio po miesiącu. Teraz i tak nie planuje przed wrzesniem.

@NadziejawPanu doskonale Cię rozumiem, zs ciężko skupić się na czyms innym jak pragnie się być mama. Ja też nadal staram się teraz starania zawieszone lecze infekcje ja i mąż. Po drodze ciąża biochemiczna i lekko nie jest niestety. Trzeba być dobrej myśli, że w końcu i do nas szczęście się usmiechnie.

@młoda1994 myślę, że warto spróbować i zrobić jeśli coś wyjdzie wtedy możesz pójść do lekarza, a w ten sposób zaoszczędzisz czas i stres:) gdybym wiedziała, że takie coś jest i w polskich aptekach to skusilabym się ale już mam opłacone badanie i jutro jadę na wymaz mnie zawsze stresuj te badania ginekologiczne i krepuja

@NadziejawPanu doskonale Cię rozumiem, zs ciężko skupić się na czyms innym jak pragnie się być mama. Ja też nadal staram się teraz starania zawieszone lecze infekcje ja i mąż. Po drodze ciąża biochemiczna i lekko nie jest niestety. Trzeba być dobrej myśli, że w końcu i do nas szczęście się usmiechnie.

@młoda1994 myślę, że warto spróbować i zrobić jeśli coś wyjdzie wtedy możesz pójść do lekarza, a w ten sposób zaoszczędzisz czas i stres:) gdybym wiedziała, że takie coś jest i w polskich aptekach to skusilabym się ale już mam opłacone badanie i jutro jadę na wymaz mnie zawsze stresuj te badania ginekologiczne i krepuja
Właśnie nie wiem czy to w polskich aptekach jest. Ale myślę że warto zrobić. A powiedz mi taki test może wykonać również mężczyzna?

@młoda1994 nie mam pojęcia. Pierwszy raz słyszę o tym teście. Wiem, że u mężczyzn można zrobić badanie z moczu przynajmniej w luxmedzie. Musiałabyś zapoznać się z ulotka.

reklama
Pytanie nie do mnie, ale pozwolę sobie dorzucić swoje 3 grosze. Ja miałam łyżeczkowanie 07.03. Mój gin powiedział, ze nie musimy czekać 3 miesięcy, możemy spróbować po 1 miesiączce. Tak zrobiliśmy i się udało. Na razie widać tylko pęcherzyk, ale mam ogromna nadzieje, ze zobaczę wkrótce piękny zarodek

Boże… Nawet nie wiesz jak ja się cieszę gdy czytam takie wiadomości wykrzyknik A o pierwszą ciążę ile się staraliście jeżeli mogę zapytać?
Trzymam bardzo mocno kciuki za twoje zdrówko i powodzenie.

Do góry