reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jednak zrobili HCG Całkowite nie bete HCG. Ta babka w diagnostyce była mega roztrzepana i zamiast zająć się wprowadzaniem danych to przez telefon gadała. W każdym bądź razie wynik <0,1 także ciąży nie ma.
Może wreszcie cykl wraca do normy jeśli chodzi o długość. Owulki mimo wszystko nie zauważyłam i tym razem...
A teraz czeka nas długi czas uważania. Partner jest w trakcie chemii. To był prawdziwy cud, że zaszłam pod koniec tamtego roku w ciążę. Przykro, że ją straciłam.
Przykro mi :( nie wiem co więcej powiedzieć. Cholernie to wszystko niesprawiedliwe...

reklama
@Madlein Może tutaj uzyskasz informacje: Link do: Hormony tarczycy i interpretacja wyników | Dieta Hashimoto
Wrzucając Twój wynik w kalkulator w necie wyszło mi, że masz ft3 na poziomie 45,42%, a ft4 - 90,91%. A te wartości powinny być jak najbardziej zbliżone. Z linku powyżej:
"Jeśli chodzi o interpretację wyników to najlepiej gdy FT3 i FT4 są na poziomie powyżej 50%, a różnica procentowa między FT3 i FT4 jest jak najmniejsza i nie przekracza 30%. Jeżeli mamy dość wysoki poziom FT4 np. na poziomie 60%, a FT3 na poziomie 10% może to wskazywać na upośledzoną konwersję. Czym może być to spowodowane? Najczęściej dzieje się tak w wyniku niedoborów selenu, cynku, żelaza, rzadziej witaminy A, ryboflawiny, pirydoksyny i B12. Warto więc poszerzyć diagnostykę o zawartość tych pierwiastków w organizmie, a w szczególności zwrócić uwagę na stężenie ferrytyny we krwi, której poziom często jest zaniżony w przypadku Pacjentek płci pięknej. Innym czynnikiem upośledzającym konwersję FT4 do FT3 jest stosowanie takich leków jak: beta-blokery, pigułki antykoncepcyjne, fenytoina i teofilina, nadmiar ołowiu, rtęci, pestycydów, zaburzenia gospodarki cukrowej. "
@Note Witaj! Dość późno doszło u Ciebie do poronienia. A badania prenatalne wyszły w porządku? Ja bym przede wszystkim przyjrzała się czy nie doszło do jakiegoś zakażenia.

Dziś miałam dostać termin zabiegu. Miało być szybciej przez lekarke niz jak pójdę osobiście. Wlasnie dostałam info ze termin na 22.05 ja nie dam rady psychicznie chodzić z tym jeszcze 14 dni :(

@witch84 dzięki! Zaburzenia gospodarki cukrowej mam i jak się nie mylę jeden lek który przyjmuje jest beta blokerem. Może to ma wpływ na ten wynik. Pod koniec miesiąca idę do endokrynologa, może podejmie jakieś kroki. A może jest jak być powinno.

Dziewczyny to nie jest tak, że my się o dziecko staramy. Pisałam już, że ciąża którą straciłam była nieplanowana. Jednak byliśmy świadomi tego co może się wydarzyć gdy odstawia się antykoncepcję hormonalną i zdaje się na "uważanie". Z wielu przyczyn nie umiem świadomie zdecydować się na dziecko. Ale kiedy wyszła ta ciąża byłam wdzięczna opatrzności, że zdecydowała za mnie.
Badania, które zleciła mi ginka są w tej przychodni normalną procedurą po poronieniu. Ovarin dostałam głównie dlatego, że nie chcę już przyjmować hormonów i ginka w ten sposób próbuje wyregulować mi cykl.
Co ma być to będzie Kochane. A Wam wszystkim życzę szybkich upragnionych dwóch kresek i spokojnych dziewięciu miesięcy. Nie opuszcza Was, jeśli będę umiała komuś coś podpowiedzieć to bardzo chętnie to zrobię. Fajnie, że jest taki wątek. Dajecie dużo wsparcia, ale także masę fachowych i rzetelnych informacji ❤

Dziś miałam dostać termin zabiegu. Miało być szybciej przez lekarke niz jak pójdę osobiście. Wlasnie dostałam info ze termin na 22.05 ja nie dam rady psychicznie chodzić z tym jeszcze 14 dni :(
@M@lly może zgłoś się na izbę przyjęć powiedz, że boli Cię podbrzusze i czujesz skurcze. Może położą Cię na oddział odrazu.

Przecież to jest paranoja. Już nawet nie chodzi o psychikę ale chodzenie z martwą ciąża jest zagrożeniem dla twojego zdrowia i życia. Pojechałabym gdzieś na izbę przyjęć i zrobiła jak radzi madlein

Przecież to jest paranoja. Już nawet nie chodzi o psychikę ale chodzenie z martwą ciąża jest zagrożeniem dla twojego zdrowia i życia. Pojechałabym gdzieś na izbę przyjęć i zrobiła jak radzi madlein
Juz w zeszłym roku jeździłam bylam w 5 szpitalach. Tylko tam wykonują.

Charlette ja w ciazy z synem nie mialam prawie wcale objawow ani piersi ani spanie nic , nudnosci i wymioty zaczely sie dopiero w 8tc
z corkami za to pelen przekroj juz od samego poczatku

CHarlotte czy ty jestes z Trojmiasta do jakiego immunologa chodzisz ?
Niestety. Ja ze Ślaska;) ale sporo dziewczyn na forum jest z Trojmiasta. Mam nadzieje, ze pomoga.

@M@lly może zgłoś się na izbę przyjęć powiedz, że boli Cię podbrzusze i czujesz skurcze. Może położą Cię na oddział odrazu.
Racja. Czasem trzeba skłamać, żeby wyjść na swoje.

Ja już odebrałam wynik badania progesteronu. Nie mam pojęcia, kiedy była i czy była owulacja. Jest to pierwszy cykl bez luteiny. Dzisiaj boli mnie lewy jajnik bardzo. Jednak ja podejrzewam u siebie zrosty. W poniedziałek w klinice będziemy z doktorem o tym rozmawiać. Doktor robi histeroskopię, laparoskopię, robi też inseminację i in vitro. Myślę, że będę w dobrych rękach.

Załączniki

• Progesteron.png
    Progesteron.png
    5,5 KB · Wyświetleń: 86
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry