reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Zabulinka_86 ja na przeciwciała antykardiolipinowe miałam 5 dni roboczych, a beta 2-glikoproteinie 14dni roboczych ale wyniki miałam wcześniej.

@roki_1991 może pochwalisz się jakimś zdjęciem Wiki? :) a jak tam po cc wracasz do formy? Teściowa nie zawraca Ci głowy częstymi odwiedzinami?

Hej dziewczyny mialyscie racje ostatnio,moje objawy byly na okres:)wczoraj sie zaczal,jest taki wodnisty jakis ale jest:)bardzo sie ciesze,bo wracam do gry:) 6 tygodni czekalam.
Chcialabym zaczac juz po okresie starania ale lece do Pl za 4 tyg,i jakbym cudem zaciazyla to bym leciala samolotem i sie stresuje tym troche.latala ktoras we wczesnej ciazy?ja wogole wiem ze to malo realne by zaskoczylo odrazu ale taka jestem pelna nadzieji:)
Nie myśl za wiele, leć i się staraj. Ja teraz leciałam w mega wczesnej ciąży. 2 dni po owu lecieliśmy na wakacje, opalałam się, piłam drinki, szalałam na zjeżdżalniach. Wróciliśmy w czwartek, w sobote miałam termin @ która już nie przyszła. Totalny luz i nie myślenie czy jestem w ciąży czy nie i od razu zaskoczyło [emoji4] To najlepszy sposób, zająć głowę czym innym [emoji4]

Podobno nie ma głupich pytań.. Czy ma jakiekolwiek znaczenie bycie na czczo przy wolnym bhcg i Pappie? Rozsądek podpowiada, że nie :D
Nie ma znaczenia.
Od razu napiszę, że ja wyniki z tego badania miałam beznadziejne 1:39 ryzyko ZD. USG połówkowe wyszło super i skorygowalo ryzyko do 1:139, ale jednak dalej duże ryzyko. Zrobiłam sanco i wyszło że moja córeczka jest zdrowa! Kolejne USG wychodzą ok (jestem w 20 tyg.ciazy).
Tak żebyś wiedziała jest sporo zakłamań testu PAPPA. Ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie od razu dobrze i nie będziesz się stresować :)

A zdarzaja sie pomylki w druga strone? Ja mam takie.
Nie ma znaczenia.
Od razu napiszę, że ja wyniki z tego badania miałam beznadziejne 1:39 ryzyko ZD. USG połówkowe wyszło super i skorygowalo ryzyko do 1:139, ale jednak dalej duże ryzyko. Zrobiłam sanco i wyszło że moja córeczka jest zdrowa! Kolejne USG wychodzą ok (jestem w 20 tyg.ciazy).
Tak żebyś wiedziała jest sporo zakłamań testu PAPPA. Ale mam nadzieję, że u Ciebie będzie od razu dobrze i nie będziesz się stresować :)
20190426_200112.jpeg

@kb.karola90 W końcu się doczekałaś! Gratuluję! Może to przez zapachy w piekarni z początków ciąży tak mu się urosło? Buziaki dla Was!
A jak dochodzisz do siebie po cc? Wypuszczają Was dzisiaj do domu?

Hejka, jak długo czekałyscie na wyniki p. kardiolipinie i p. beta 2 glikoproteina? W laboratorium pani gdzieś sprawdzała, ale nie była pewna. Na jedno 10 dni a na drugie 1,5 miesiąca. Aż tyle?
ne beta2glikoproteine czekalam ok 5 dni a na p.kardiolipinie 10 dni roboczych, ale to zalezy od laboratorium bo casami wysylaja do innego laboratorium i dlatego tak dlugo trwa . najlepiej w laboratoriach przyszpitalnych robic wtedy najszybciej jest

reklama
Ja mam mieć wynik jutro i przyznam, że nieźle się stresuję. Ale chyba bardziej prenatalnymi.. Ciągle mam lęk, że serduszko się zatrzyma. Prenatalne dopiero 8 maja a wynik z Pappy jutro.

Do góry