reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Uwielbiam Was, jakie Wy jesteście pozytywne [emoji3590] Aż mi się to udziela i przestaję myśleć o tych staraniach :)
Ja od przyszłego cyklu też zamierzam łykać olej z wiesiołka :)

@Takaja123 dobre pytanie. Też zawsze się zastanawiałam, czy odstawić czy jednak brak do końca tych 10 dni. Ja zawsze odstawiałam, chociaż nie wiem czy dobrze. Po prostu nie widziałam sensu skoro przyszła @. Co do wiesiołka to staram się brać 3x1. Mówię staram, bo zdarza mi się zapomnieć. Ovarin zaś pomaga w utrzymaniu prwidłowej gospodarki hormonalnej.
@Destino kocham Cię za Twoje podejście, optymizm, którym zarażasz. Jesteś bardzo pozytywną osobą, nigdy nie narzekasz, nawet jak jest Ci Ciężko. Po prostu Ciė uwielbiam.
Co do wieku, ten temat był tu poruszany nie raz I nie dwa. I wybaczcie mi szczerość, ale wkurza mnie jak dziewczyny w wieku dwusziestu kilku lat czy trzydziestu mówią, że są stare. To ja w takim razie powinnam się nazywać babcią. Skończyłam 41 lat, staram się o rodzeństwo dla mojego 6-letniego synka. I nie zamierzam się poddać tak łatwo bez walki. Pojęcie starości to pojęciewzględne. A już na pewno nie świadczy o tym pesel w dowodzie. Czuję się młodo, wyglądam młodo więc cooo? Jestem młoda. :p;)

Ostatnia edycja:
@hona dziękuję za podpowiedź tak też zrobię :) i oczywiście zgadzam się z Tobą, że wiek nie ma nic do rzeczy jesteś na ile się czujesz :) ❤️

Co do luteiny to ja totalnie nie widzę sensu brania jej jak już przyszła @. Mi lekarz kazał wtedy odstawiac i brać dopiero po owu. Z resztą jaki to jest sens skoro progesteron spada prawie do 0 i dopiero wtedy przychodzi @, to po co brać wtedy luteine? Dla mnie głupota, chyba że ma to jakieś podstawy przy wywoływaniu @ ale też nie widzę
A co do wieku, to wszystko zależy. Moi rodzice mieli 29 i 30 lat jak się urodziłam. I zawsze miałam wrażenie że są "starzy" jak miałam te 8 czy 10 lat, a oni już 40 na karku. Zawsze chciałam mieć dziecko wcześniej żeby być "młodą mamą". Dla mnie 28 to zawsze było trochę późno na pierwsze dziecko, ale po tym co mnie spotkało zmieniłam trochę sposób patrzenia na to :) nie ważne ile będę mieć lat, ważne żeby to wymarzone dzieciątko się pojawiło :)

@roki_1991 wzięłam pierwszy raz luteine także nie wiedziałam jak brać bo w zleceniu jest napisane, że przez 5 dni i później jak piszesz po owulacji. I skoro @ przyszła to też uważam, że bez sensu skoro już jest ale wolałam dopytać o to :)

@Takaja123 okej, rozumiem już :) myślałam że miałaś zlecone 5 dni po @ jeszcze brać, czyli do 5dc i to było dla mnie właśnie głupie :)
Myślę że jak miałaś brać 5 dni a np @ przyszła po 3, to normalnie przerywasz branie i zaczynasz po owu ;)

reklama
Ja zawsze chciałam do trzydziestki mieć już dwójkę dzieci, nie biorąc w ogóle pod uwagę, że mogą być jakieś problemy po drodze. Życie weryfikuje jednak inaczej, teraz dalej podtrzymuje ten mój "cel" ale musiałabym się sprężyć bo do trzydziestki już tylko dwa lata

Do góry