reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Martynaa12346 tsh z tego co słyszałam do powyżej 2 jest dobry aby zajść w ciążę.
Na prolaktyne endokrynolog przepisze Ci lek albo dostinex tylko ten drogi jest 2 tabletki kosztują 90 zl i zależy jaka dawkę dostaniesz bo ja brałam pół tabletki na tydzień ale zero skutków ubocznych lub przepisze ci bromergon tańszy bo ok 30 zl kosztuje ale po nim slablam i wymioty miałam i też tutaj zależy jaka dawka

Bardzo dziękuję za odpowiedzi. A czy zbijanie takiej prolaktyny trwa długo ? Domyślam się że moja PRL po obciążeniu nie jest najwyższa bo czytałam na forum że nie które kobiety miały dużo wyższa.

Hej dziewczyny a ja przez dwa dni mierzyłam sobie cukier po tym poronieniu i w jednym dniu bez diety po 10 godz. snu naczczo był 117 i w drugi dzień z dietą też 117 dziwne że te same wartości . A dziś znów zjadłam kawałek pizzy co jest zabronione. I cukier po 2 h 107 w normie . Więc ja nie wiem co ze mną . Miała któraś cukrzycę po porodzie lub poronieniu .

Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj byłam w laboratorium. Wzięłam sobie dzień wolny w pracy. Jak odbiorę wyniki online, to Was poinformuję, jak wyszło.

@kasiula222 tutaj ci jedynie mogę poradzić mniej pieczywa białego, mniej słodyczy, i cukru. Mi od razu spadł z 108 na 100.
A teraz z innej beczki. Wczoraj trafiłam na SOR z bólem z lewej strony z tylu pleców tam gdzie nerka i ciągłym oparciem na mocz. Potem bol się przeniósł tutaj w dół podbrzusza tak jak jajniki. Najpierw miałam badania ginekologiczne zrobili mi usg i pobrali mocz. Wyszło mi że mam problem z zapaleniem. Wtedy trafiłam na inne badania z których mało co wyszło dostałam tylko antybiotyk i tyle.
Ale co mnie interesuje to zdjęcia z usg. I to co opisał. Wspominał o jakiś pecherzykach na którymś z jajnikow ten ginekolog w szpitalu.
15426132879591126517262707550201.jpg
Tutaj opis z usg i badanie moczu.20181119_084249.jpg
Teraz mi powiedzcie czy to jest możliwe że paski owulacyjne pokazały że jest owulacja a pęcherzyki nie pękły? Czy po prostu są to pęcherzyki które mogą być po owulacji?
Endometrium widoczne linijne o sr ok. 0,29 cm

Załączniki

• 15426132879591126517262707550201.jpg
    15426132879591126517262707550201.jpg
    890,1 KB · Wyświetleń: 67
  • 20181119_084249.jpg
    20181119_084249.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 81
reklama
@Ela93 może paski źle pokazały i dopiero teraz będziesz miała owulacje. Ja na swoim przykładzie powiem, ze paski pokazywały mi nawet nie w dni płodne owulacje. Dlatego przestałam ich używać. Można powiedzieć, że organizm po poronieniu szaleje u mnie powinien być już druga @ a jest znowu opóźnienie, nie wiem kiedy to wszystko wyrówna sie

Do góry