reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@nafoczka kochana, przepraszam, ale chyba bede musiala zrezygnowac. Cierpie na chroniczny brak czasu. Dopiero co zabralam sie za przygotowania, ale jestem w czarnej d...ie. Takze, zaluje, ale nie tym razem. Uwielbiam szydelkowac, to mnie mega uspokaja, skupiam sie na oczkach i tak 1, 2, 3, 4... i zapominam o calym swiecie. Niestety ten czas, zeby tak doba mogla trwac choc ze 30 godzin.

@Dagmarka1991 jak u Ciebie z okresem, czy wraca do normy? U mnie zaczelo sie 24dc, na luteinie, ale to bylo cos bardziej brunatnego. Poprzednim razem tez tak bylo, takie bardziej brudzenie, wiec balam sie, ze i teraz tak bedzie. Na szczescie wczoraj sie rozkrecil, krwawie normalnie, tak jak kilka miesiecy temu. Mam nadzieje,ze wszystko wraca do normy. A jak u Ciebie?

@ivvonka hop hop, co u Was dziewczyny?
czy @Funia90 to jeszcze zaglada?
Wraca :) Jeszcze jeden cykl na luteinie i z lekami innymi i powtórka badań.

reklama
Ooo super. Ja mam zaswiadczenie od genetyka, ze mam miec prenatalne. Zobacze czy moja lekarka bedzie cos o tym mowila. U nas na Slasku sa rozne projekty i teraz wykonuja badania za darmo razem z testami z krwi czyli prawie jak na NFZ, ale ja chciałabym isc do innej placowki i.licze , ze da mi tam skierowanie ;p a jak nie no to skorzystam z tych darmowych badan z uni albo z wojewodztwa
Tak na Śląsku są bezpłatne w wybranych placówkach ,warunek do 35 roku później już na NFZ normalnie ,ja też że Śląska ,będę robić w Tychach

Ooo super. Ja mam zaswiadczenie od genetyka, ze mam miec prenatalne. Zobacze czy moja lekarka bedzie cos o tym mowila. U nas na Slasku sa rozne projekty i teraz wykonuja badania za darmo razem z testami z krwi czyli prawie jak na NFZ, ale ja chciałabym isc do innej placowki i.licze , ze da mi tam skierowanie ;p a jak nie no to skorzystam z tych darmowych badan z uni albo z wojewodztwa
A który tydzień u Ciebie? Ja w poniedziałek będę dzwonic się umawiać

Super ! Trzymam kciuki ;*
A wlasnie jesli chodzi o prrenatalne to czy lekarz prywatny moze wystawic skierowanie na prenatalne w ramach nfz? Kiedya myslalam, ze nie. Teraz gdzies to slyszlalam i mnie to zastanawia...
Teraz na Śląsku jest taki program badań prenatalnych na NFZ dla kobiet poniżej 35 r.ż. wejdź sobie na klinikę sodowskiego tam masz napisane wszystko

Moglabym ciagle spac.... brzuch mniej boli alw znow jakoes uplawy mam ale wodnite (myslalam, ze sie posikalam dzis :p)
I od wczoraj cierpię na rwanie nog... mam wrazenie, ze wykreca mi w kazda strone... miala ktoras tak? Ani lezec ani chodzic... dramat jakis... :(
A poza tym to duzo spie... wstaje i juz mysle o tym, zeby isc spac :D
Mnie kręcą nogi, zwykle wieczorem...:hmm::rolleyes2:

@kasiula222 ja wizyta za tydzień w czwartek dopiero, także jeszcze trochę czasu :p

@Ela93 masz graniczne te wyniki więc przypuszczam że zaleceniem będzie kontrola po 6 miesiącach. To że wyszło "kontrola" to po prostu takie pasmo kontrolne do wyniku badania. U mnie bylo pokazane w słupkach i było to dobrze widać więc się domyśliłam o co chodzi. Nie widzę nigdzie miana tych przeciwciał więc też ciężko mi powiedzieć, ale z tego wynika że powinno być niskie.
Dziwny dla mnie trochę ten wynik LA poniżej normy i pod dołem napis że ujemny. To warto skonsultować z hematologiem. Ale generalnie jest dobrze :)

Podobno jest na większości napisane że od 12tc ale jeśli jesteś szczupła to w 10 powinnaś śmiało znaleźć już :)
Czasem jest tak ze ten zespół aktywuje się tylko w ciąży i potem wraca do normy. Dlatego warto robić jednak do 6 tyg po poronieniu :) owszem czasem wyjdzie później, ale istnieje obawa że zniknie a w ciąży pojawi się znowu :)
Ja tak miałam. Gdy zrobiłam wyniki krótko po poronieniu, wyszły ponad normę. Zmieniłam lekarza i jakiś czas później chciał mi dokładnie zrobić cały pakiet i nie wyszło nic....:oo2: więc u mnie uaktywnia się w ciąży...:baffled:

Dzięki że pytasz :)
We wtorek założyli mi szew. Wszystko jest ok. Moja macicą zupełnie nie zareagowała na założenie szwu. Dzisiaj miałam kontrolne badanie dopochwowe, jak to sam ordynator stwierdził "lepiej by być nie mogło", szyjka się pięknie uformowala, szew super trzyma. Także byle do 37 tc :)
Jutro wracamy do domku :)
Aaa i wiem już ze będziemy mieć SYNUSIA :)

Super, cieszę się :-) :). Ja byłam na wizycie u prywatnego gina i szyjka 4,5 cm, więc póki co jakoś się trzyma na samej luteinie... dostałam zielone światło na lot samolotem, więc za kilka dni lecę do Pl i pójdę do polskiego lekarza wszystko dokładnie posprawdzać :sorry2:

Nie wierze.... ciaza blizniacza dwuowodniowa dwukosmowkowa najlepsza możliwych. Serduszka bija jednemu 153 drugiemu 161... ! [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Rewelacyjne wieści :biggrin2: To tak jak u mnie: dwuowodniowa i dwukosmówkowa :-) :) aaa i ja będę miała 2 kolejne córy :-D:-) :) Poza tym szalały, że nie można było na spokojnie je podejrzeć... Ale generalnie połówkowe jak najbardziej w normie :-) :):rofl2:

Mówiłam ze będzie dobrze :) podwójne szczęście :) Trzymam za Waszą trójeczke kciuki z całych sił :)

Wczoraj w szpitalu spotkałam znajomą, obie czekałyśm na usg, no i Ola wyszła juz z tego usg i pytam jej
- a co Ty tu w ogóle robisz
- a ona na to "wiesz bo ja w ciąży jestem i w niedziele mi powiedzieli ze nie ma serduszka które wcześniej biło i skierowali mnie na zabieg, we wtorek zrobili usg kontrolne i były dwa zarodki i dwa serduszka, a teraz mi powiedzieli ze są cztery zarodki i trzy serduszka...
Była w wielkim szoku :) oby tylko wszystko było dobrze bo niestety oni też są juz po przejściach, stracili 4!!! ciążę...
Jejku.... ale karuzela... oby wszystko pozytywnie się zakończyło &&&& :happy2:

Super ! Trzymam kciuki ;*
A wlasnie jesli chodzi o prrenatalne to czy lekarz prywatny moze wystawic skierowanie na prenatalne w ramach nfz? Kiedya myslalam, ze nie. Teraz gdzies to slyszlalam i mnie to zastanawia...
Tak lekarz może dać skierowanie na NFZ mi tak dał we wskazaniach napisał że po poronieniu. A tak sokole to ogromne gratulacje rosnijcie zdrowo

Za wszystkie staraczki trzymam mocno kciuki

@OneMoreTime u mnie tylko ta ana3 wyszła wysoka bo reszta w porządku. Na tygodniu idę do reumatologa zobaczymy co powie. A coś w genach może mieć wspólnego z tym badaniem ana3

reklama
@Oczekujaca123 pewnie ze gin prywatny może dać prenatalne na nfz. Ja miałam ze względu na dwa poronienia i trombofilie. Tak mi napisała na skierowaniu. Wiem że gyncentrum robi za darmo prenatalne i polowkowe i muszę się dowiedzieć czy mogę polowkowe zrobić bo chce też u specjalisty a wiem że moja gin swoim pacjentkom robi sama. Także muszę się u siebie zorientować bo wiem że w Bielsku robią :)

@Ela93 jakie wyszły ci te ana3? Przypomnisz? Bo już nie wiem kto co tu ostatnio wrzucał i czy ty też czy nie :p

@OneMoreTime super ze córki zdrowe i oby tak dalej :) i szyjka piękna :)

@kb.karola90 to który u ciebie tc z usg już? :)

Do góry