reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Oczekujaca123 pewnie ze gin prywatny może dać prenatalne na nfz. Ja miałam ze względu na dwa poronienia i trombofilie. Tak mi napisała na skierowaniu. Wiem że gyncentrum robi za darmo prenatalne i polowkowe i muszę się dowiedzieć czy mogę polowkowe zrobić bo chce też u specjalisty a wiem że moja gin swoim pacjentkom robi sama. Także muszę się u siebie zorientować bo wiem że w Bielsku robią :)

@Ela93 jakie wyszły ci te ana3? Przypomnisz? Bo już nie wiem kto co tu ostatnio wrzucał i czy ty też czy nie :p

@OneMoreTime super ze córki zdrowe i oby tak dalej :) i szyjka piękna :)

@kb.karola90 to który u ciebie tc z usg już? :)
Z usg dzisiaj 18+4

reklama
@roki_1991 silnie dodatnie i kontrola tutaj zdjęcia. I czy te badania mogą mieć coś wspólnego z jakimiś genami?
20181118_075511.jpg 20181118_075528.jpg

Załączniki

• 20181118_075511.jpg
    20181118_075511.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 58
  • 20181118_075528.jpg
    20181118_075528.jpg
    877,2 KB · Wyświetleń: 59
@Ela93 to nie są żadne silnie dodatnie tylko graniczne :) i nie. Nie ma to związku z żadnym genem więc spokojnie :) to są przeciwciała które organizm wytwarza przeciwko własnym komórkom. Ale wynik może być fałszywie dodatni jeśli np byłaś niedawno chora, masz inną chorobę typu hashimoto itp. Chociaż przy takich wynikach wg mnie nie dostaniesz nic, bo tak jak mówię te wartości są graniczne :) a masz gdzieś w tym wyniku może oznaczone miano przeciwciał? Czy to już cały wynik jest?
A co do kontroli to już ci pisałam że to nie jest żaden wynik tylko po prostu ich sprawdzenie badania. Czyli to jednak na twoje wyniki się tak ostatnio rozpisałam bez żadnej reakcji z twojej strony :p

Tylko te badanie mam i nic więcej w nich nie ma prócz zespołu antyfosfolipidowego i antykoaglutan toczniowy ale z nimi ok. Nie robiłam innych ANA. No i nie mam hashimoto. I ostatnio teraz nie byłam chora. Jedynie jak byłam w ciazy to we wrześniu na weekend złapało mnie przeziębienie byłam zakatarzona ale tylko sobota i niedziela potem przeszło

Ostatnia edycja:
@Ela93 Ale chyba kontrola, to świadczy o tym, że wynik jest wiarygodny. Tzn. wyniki były powtarzalne - a nie że do jakiś dodatkowy parametr do sprawdzenia. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę.

@roki_1991 Ty chyba pytałaś co u mnie? Ogólnie jeśli piszę coś nieskładnie, to zwalam to na przeziębienie i atak mojej alergii... Musiałam wziąć metypred, bo już nie było dobrze, bo spuchłam na całej twarzy... Może ktoś wie jakie dawki można jego przyjmować przy reakcji alergicznej?? Przeżyłam imieniny synka, więc teraz byle do świąt. Muszę jeszcze wymyślić jakiś prezent świąteczny dzieciom - powiedziałam rodzinie, że w tym roku robimy zrzutkę i kupujemy po jednym porządniejszym prezencie. Ale naprawdę nie wiem co można kupić 5,5-latkowi i 7,5-latce...

@Kasiulek 77 kochana moje gratulacje :)
@Ela93 idź na spokojnie z wynikami do lekarza może powie Ci coś więcej :)

Dziewczynki mam do Was pytanie czy któraś z Was miała tak, że druga @ przyszła później? Powinna być dziś i jak na razie ie cisza. Ogarnęła mnie lekka panika :p

@witch84 tak, ja pytałam :) nie pomogę niestety przy alergi bo nie miałam z nią nigdy problemów... Pomysł na prezenty dla dzieci to też zawsze problem. Z resztą dla mnie to każdy pomysł na prezent to duży wyczyn

Witam Was. Ostatnio zrobiłam badania i wyszło podwyższona prolaktyna po obciążeniu bo ponad 4 tysiące i tpo około 400 przy normie 35. Czy ktoś też był w podobnej sytuacji i mimo to zaszedł w ciążę. Wizyta u endokrynologa dopiero w grudniu.

reklama
Z miesiączką wszystko ok. Praktycznie zawsze jest na czas. Zmartwiły mnie takie wyniki bo są podwyższone. Zapomniałam wspomnieć że TSH troszkę ponad 2.

Do góry