reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No to trzymam kciuki. U mnie ponoc tez nieywdolnosc szyjki, ale ja sie zawzielam i badalam..teraz moze byc juz tylko lepiej ! Rozumiem, ze od poczatku jestes na l4? A lekarz mowil czy musisz caly czas lezec z tym szwem? W ktorym tyg beda ci go zakladax
Póki co mam się po prostu oszczędzać. Staram się już dużo leżeć. Nie sprzątam. Gotuje obiady, jakieś tam pranie zrobię, na większe zakupy jadę z kimś. Od samego początku mam L4 bo zaczęłam ciążę plamieniami. Co będzie później to zobaczymy, ja jestem przygotowana na leżenie plackiem. A szew będę miała zakładany na przełomie 15-16tc.

reklama
Póki co mam się po prostu oszczędzać. Staram się już dużo leżeć. Nie sprzątam. Gotuje obiady, jakieś tam pranie zrobię, na większe zakupy jadę z kimś. Od samego początku mam L4 bo zaczęłam ciążę plamieniami. Co będzie później to zobaczymy, ja jestem przygotowana na leżenie plackiem. A szew będę miała zakładany na przełomie 15-16tc.
Powodzenia :*

Witam wszystkie nowe dziewczyny u bardzo mi przykro ze Was tez to spotkało.[emoji17]
@Paulinax nic się nie martw wszystko jest Ok! Do 2 tyg różnicy zakłada się ze jest to norma, dlatego tez lekarz nic nie wspominał na ten temat [emoji4]
@oczekująca gratulacje! Trzymam kciuki! To normalne ze się martwisz i niesty nie będzie łatwo ... ja straciłam moje dziewczynki w 27tc a teraz jestem w 17tc i cały czas mam obawy i napady niepokoju... niedawno kupiłam detektor i używam go jak mam gorszy dzień i oczywiście częste kontrole bardzo mi momagają. Tym razem musi nam się udać!

Nie dziękuję;) ja za Ciebie też trzymam kciuki z całych sił :) udało Ci się skontaktować z lekarzem?
Niee , bo jest na urlopie :(
Ale biore ta luteine, heparyne tez. Tabletki na cisnienie bezpieczne w ciazy mam. Wiec juz nic wiecej mi nie pomoze w tej chwili. Bylam dzis u immunologa upewnilam sie co do dawek i czekan do 30.10

Witam wszystkie nowe dziewczyny u bardzo mi przykro ze Was tez to spotkało.[emoji17]
@Paulinax nic się nie martw wszystko jest Ok! Do 2 tyg różnicy zakłada się ze jest to norma, dlatego tez lekarz nic nie wspominał na ten temat [emoji4]
@oczekująca gratulacje! Trzymam kciuki! To normalne ze się martwisz i niesty nie będzie łatwo ... ja straciłam moje dziewczynki w 27tc a teraz jestem w 17tc i cały czas mam obawy i napady niepokoju... niedawno kupiłam detektor i używam go jak mam gorszy dzień i oczywiście częste kontrole bardzo mi momagają. Tym razem musi nam się udać!
@jagoda87 dziekuje ;* za Ciebie tez zaciskam kciuki i życzę powodzenia ! A jaki byl powod Twojej straty? Tez szyjka ? Jakie masz teraz leczenie? :*

Ale sobie wybrała termin na urlop [emoji14] ale masz leki wiec nie ma się czym martwić :)
Do niej ciezko z terminem, ja specjalnie wykupilam pakiet z Polmedu, zeby moc do niej chodzix z pakietu i badania robic za darmo w ciazy a czasem z doskoku prywatnie.. i jakoś na poczatku miesiaca bylam sie zapisac w tym Polmedzie pierwszy raz , bo brzuch mnie ciagle boli, plamienia mi sie zdarzaly i chcialam, zeby mi wymazy tez zrobiła.. i sie zapisalam na 30.10... i w zasadzie dobrze sie zlozylo bo wizyta mi sie teraz w innym celu przyda ;p a jak patrzalam na prywatny termin do 8listopad wiec nie mam zle [emoji14]

reklama
Do niej ciezko z terminem, ja specjalnie wykupilam pakiet z Polmedu, zeby moc do niej chodzix z pakietu i badania robic za darmo w ciazy a czasem z doskoku prywatnie.. i jakoś na poczatku miesiaca bylam sie zapisac w tym Polmedzie pierwszy raz , bo brzuch mnie ciagle boli, plamienia mi sie zdarzaly i chcialam, zeby mi wymazy tez zrobiła.. i sie zapisalam na 30.10... i w zasadzie dobrze sie zlozylo bo wizyta mi sie teraz w innym celu przyda ;p a jak patrzalam na prywatny termin do 8listopad wiec nie mam zle [emoji14]
No do mojego lekarza tez są długie terminy, ja mam już zarezerwowane do grudnia. Hahaha :)

Do góry