reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@jagoda87 dziekuje ;* za Ciebie tez zaciskam kciuki i życzę powodzenia ! A jaki byl powod Twojej straty? Tez szyjka ? Jakie masz teraz leczenie? :*

Ciąża bliźniacza 1k1o ogólnie niesie za sobą duże ryzyko ale moim zdaniem doszło do zaniedbania ze strony lekarki...
Teraz mam wizyty co tydzień kontrolne. Lekarze mnie pocieszają ze teraz ciaza jest bezpieczniejsza bo jest tylko jeden maluch ale ja i tak się obawiam

Ostatnia edycja:
reklama
Nie robiłam, u mnie była ewidentna akcja spowodowana niewydolnością szyjki. Mam nadzieje ze tym razem z szwem damy rade.

No właśnie tak średnio nam Dzidzia chciała się pokazać ale w pewnym momencie było ewidentnie widać ze coś tak sterczy :D
Ooo to super gratuluję :* a szew założyć jak najszybciej i będzie dobrze. Tylko uważaj na infekcje :* trzymam kciuki :*
Teraz jest tu dużo dobrych wieści aż miło się czyta :)

Ooo to super gratuluję :* a szew założyć jak najszybciej i będzie dobrze. Tylko uważaj na infekcje :* trzymam kciuki :*
Teraz jest tu dużo dobrych wieści aż miło się czyta :)
No już mam termin na szew :) ponoć nie ma sensu aż tak wcześnie zakładać tylko właśnie tak ok 15/16 tc. Na infekcje będę bardzo uważać :)

A co do dobrych wieści to mam nadzieje ze teraz już tylko takie tu będą :)

No już mam termin na szew :) ponoć nie ma sensu aż tak wcześnie zakładać tylko właśnie tak ok 15/16 tc. Na infekcje będę bardzo uważać :)

A co do dobrych wieści to mam nadzieje ze teraz już tylko takie tu będą :)

Tak jak piszesz to najlepszy czas na szew. Ja nigdy nie miałam żadnej infekcji ani w ciąży ani po poronieniu. Mogę podpowiedzieć że mydełko naturalne z nanosrebrem jest dobre antybakteryjne.
I czekamy na więcej dobrych wieści :)

Ciąża bliźniacza 1k1o ogólnie niesie za sobą duże ryzyko ale moim zdaniem doszło do zaniedbania ze strony lekarki...
Teraz mam wizyty co tydzień kontrolne. Lekarze mnie pocieszają ze teraz ciaza jest bezpieczniejsza bo jest tylko jeden maluch ale ja i tak się obawiam
@jagoda87 :( zycze powodzenia, zeby tym razem wszystko szlo po Twojej mysli :*

@kb.karola90 no po moim porodzie tez mi lekarze mowili, ze do kogokolwiek nie pojde to mam naciskac na szew do 16tc a jak noe bedzie chcial zalozyc to uciekac... ;p wiec mam lekarke ktora odbierala porod Franka i juz na wizycie w pologu mowila o szwie ;)

Tak jak piszesz to najlepszy czas na szew. Ja nigdy nie miałam żadnej infekcji ani w ciąży ani po poronieniu. Mogę podpowiedzieć że mydełko naturalne z nanosrebrem jest dobre antybakteryjne.
Takaja123 slyszlalam o tym mydelku i o srebrze samw pozytywy a gdzie kupujesz i jakie dokładnie ?

A gdzie takie mydełko można kupić?
@jagoda87 :( zycze powodzenia, zeby tym razem wszystko szlo po Twojej mysli :*

@kb.karola90 no po moim porodzie tez mi lekarze mowili, ze do kogokolwiek nie pojde to mam naciskac na szew do 16tc a jak noe bedzie chcial zalozyc to uciekac... ;p wiec mam lekarke ktora odbierala porod Franka i juz na wizycie w pologu mowila o szwie ;)
Mi też wszyscy mówili o szwie i mój lekarz.odrazu powiedział ze będziemy zakładać szew właśnie w tym 15/16 tc i napewno nie będziemy czekać aż coś zacznie się dziać bo wtedy zazwyczaj jest już za późno. Ale tyle się naczytałam o lekarzach, że właśnie nie chcą zakładać, każą czekać itd...

reklama
Witajcie dziewczyny! Jestem. Po stracie synka w 25t. Powodem. Była prawdopodobnie szyjka która nie była kontrolowana przez lekarza. Pierwsza córeczkę tez urodziłam trochę Wcześniej bo w 35t lekarz przypuszcza że już wtedy mógłby problem z szyjka. W kolejnej ciąży mam mieć założony szew. Obecnie jestem. Przed staraniami I przed wizytą która mam 6go listopada I już zaczniemy starania. Trzymajcie kciuki aby tym razem. Wszytsko poszło dobrze. Może są tu dziewczyny z Poznania?

Do góry