reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny czy z acardu w ciazy schodzi sie normalnie? Tzn po prostu przestaje brac? Gin mowil ze mam brac do kolejnej wizyty czyli do czwartku, teraz mam 32+1 moze by juz odstawic? Po prostu przestac brac? Buzka:*

reklama
@kasiula222 współczuje bardzo i mocno przytulan. Bie ma słów ktorych napisanie ukoiło by Twój ból. To jest nie do pomyślenia dlatego tak się dzieje. Przytulam mocno

@Totois30 acard przesraje się brać z dnia na dzień. Ja tu pisałam kiedy genetyk k a zal przestac brać a teraz nie pamiętam. Nie wiem czy to właśnie 32tc nie był. Ja już stara i skleroze mam.
Ja przestalam sama brać bo wizyte u gin mialam jakos 1,5tyg później od tego co genetyk mówił i nie chciałam ryzykować. No ale kurcze że nie pamiętam dokładnie który to tydzień był.

Ostatnia edycja:
@OneMoreTime a gdzie Ty mieszkasz? Przepraszam ale nie pamiętam... ja mieszkam w Holandii i tez tutaj szyjki jakoś nie sprawdzają. Ja jak była w ciąży z bliźniaczkami to zawsze jak jechałam do szpitala bo mnie bolał brzuch i mocno plecy to pierwsze co szyjka była sprawdzana i czy wszystko pozamykane... nie życzę Ci oczywiście żebyś się złe czuła ale może warto spróbować zadzwonić do położnej troszkę podkoloryzować ze się zle czujesz i masz jakieś dziwne bóle i ma obowiązek Cie skierować do szpitala a tam się już powinni Tobą zająć i posprawdzać wszystko...

@kasiula222 przytulam [emoji17] .

Dziewczyny to mnie teraz dobilyscie tymi przeciwciałami . Ja mam trab troszkę powyżej normy a atpo robiłam kiedyś.. teraz myśle czy nie powtórzyć atpo i zrobić atg . Nie słyszałam ze coś się bierze na przeciwciała i moja Endo tez nie wspomniała . Chyba muszę z nią pogadać

@Dagmarka1991 powiem Ci, ze mnie bardzo zainteresowalas tym co piszesz.Twoje aTpo wynosi 55 i dostalas encorton? A jakie masz normy? Czy to lekarz sam Ci zaproponowal? Czy go przymusilas ;)
Kurcze, moje aTpo wynosilo ponad 2000 przy normie <60, a aTg ponad 600 przy normie <33. Lekarz nawet sie nie zajaknal o sterydzie. Wiecie cos wiecej na temat dzialania? Ktoras tu wspomniala, ze jest szkodliwy dla dziecka. Jak to wyglada?

Wydaje mi się że skoro lekarze jednak dają ten encorton w ciąży i tyle dziewczyn go bierze, to nie może mieć jakiegoś super negatywnego wpływu na dziecko. Takie jest moje skromne zdanie ;)

@hona @Aneczka85_01 powiem wam tak. Byłam kiedyś raz u endo, bo miałam mega wysokie chyba atpo. Powiedziała mi wtedy że przeciwciał się nie leczy! Że one są i będą i nic się z tym nie robi... No po prostu ręce mi opadły, szkoda słów... Natomiast wiem że dieta bezglutenowa bardzo dobrze wpływa na unormowanie pracy tarczycy. Dietetyczka mi to kiedyś tłumaczyła, mówiła że ma kilku pacjentów u który te przeciwciała spadły do granic normy. Koleżanka która ma hashi też stosuje tą dietę i mówi że dużo lepiej się czuje i ma dużo lepsze wyniki. Także może warto wam spróbować takie coś? :)

@Dagmarka1991 powiem Ci, ze mnie bardzo zainteresowalas tym co piszesz.Twoje aTpo wynosi 55 i dostalas encorton? A jakie masz normy? Czy to lekarz sam Ci zaproponowal? Czy go przymusilas ;)
Kurcze, moje aTpo wynosilo ponad 2000 przy normie <60, a aTg ponad 600 przy normie <33. Lekarz nawet sie nie zajaknal o sterydzie. Wiecie cos wiecej na temat dzialania? Ktoras tu wspomniala, ze jest szkodliwy dla dziecka. Jak to wyglada?
Nie mam encortonu. Mam pabi - dexamethason. Ale mam jeszcze wysoki testosteron. Podobno pabi też na obniżenie testosteronu jest.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Destino dzieki Bogu, albo tez temu ze swieca znalezionemu kardiologowi, od ktorego wszystko sie zaczelo, te przeciwciala nie wygladaja juz tak tragicznie. Wlasnie do mnie dotarlo, ze pierwsze badalam 2 lata temu w sierpniu, potem powtorka w tamtym roku, juz o niebo lepiej. Wyniki z sierpnia tego roku to aTpo 382 a aTg 68. Nadal ponad norme, ale znacznie lepiej. Mam nadzieje,ze nadal beda spadac. Czy myslisz, ze jak uda mi sie zajsc, to powinnam zapytac lekarza o encorton?
Dziewczyny, mam pytanie. Ktoras z Was pytala tu ostatnio,ale chyba post pozostal bez odpowiedzi, a przyznaje, ze i ja na nia czekalam. Powiedzcie, jakie macie sprawdzone testy owulacyjne?
Nigdy nie robilam, chce sprobowac, aby potwierdzic, czy ta stara baba ma jeszcze owulacje ;)
55,09 IU/ml - atpo

@hona synka urodzilam na arsenale lekow i bez tego ciaze nie szly. Mozesz poczytac na ciazach zakonczonych sukcesem. A teraz mam juz prawie 19tc a mam tylko heparyne i femibion. Tylko innych lekow i tak nie moglam brac, bo karmie, ale tez watroba odmawia posluszenstwa. Nie wiem od czego to zalezy, ale moje cialo teraz znacznie lepiej przyjelo ciaze niz wczesniej. Wczesniejsze ewidentnie odrzucalo, zwlaszcza ta synkowa. Wiec niestety trzeba po prostu probowac i byc dobrej mysli. Choc osobiscie chcialam byc obstawiona mnostwem lekow

reklama
Kochane. Wczoraj byłam z mężem na badaniu nasienia. Wyniki za 10 dni będą do odebrania. Mikrobiolog rozrysowała nam, w jaki sposób bakteria myco, urea, chla może przedostawać się do dzidziusia. Mówiła, że jeżeli taka bakteria jest, to ciąża obumiera między 8 a 12 tygodniem. Są to bakterie poronnogenne.

Do góry