kasiula222
Fanka BB :)
Dzięki dziewczyny za wsparcie .
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
55 ale nie znam jednostki. Sprawdzę w domu.@kasiula222 strasznie mi przykro, przytulam najmocniej jak potrafie.
@Dagmarka1991 a jak wysokie masz te przeciwciala,ze dostaalas na nie steryd?
@roki_1991 a jak tam u Ciebie? :*
Wiesz co Kochana mi te na toczeń wyszły ujemne, czyli ok...ale teraz się zastanawiam czy nie warto zrobić, bo może coś jest nie tak :/ Podczas ciszy TSH mi mocno skoczyło i bardziej spodziewałam się, że te przeciwtarczycowe wyjdą mi zle, ale też było ok.@Syl92 tak, to te przeciwjądrowe. ja robiłam ana początkiem grudnia czyli jakieś 4tyg po zabiegu. Wyszły dodatnie, więc zrobiłam ana2 jakoś w połowie stycznia, bo tyle czekałam na wyniki. Wyszło mi miano 1:640 czyli nie było najgorzej i w profilu ana3 przeciwciała przeciw dsDNA. To jest to przeciwciałm które pojawia się właśnie przy toczniu. Skoro mówisz że chorujesz na niego to myślę że warto zrobić to badanie choćby teraz, bez względu na to kiedy było poronienie. A leczysz to jakoś czy coś?? Bo ja się nie kwalifikuje do leczenia bo nie mam objawów klinicznych.
Proponuję ci od razu zrobić ana2 i ana3, bo jeśli masz toczeń to na ana1 bez sensu wydawać kasę, bo ono tylko stwierdza miano przeciwciał. Jakbyś coś chciała wiedzieć to pisz
Naciskaj na lekarza i polozna ile sie da...
Ja bralam luteine od poczatku ciazy 2x100. W 23tc urodzilam syna, objawow wczesniej brak. Rozwarcie , pecherz w pochwie, porod... luteina nie pomogla ;/ szczegolnie, ze masz taka historie powinni miec Cie pod szczegolna opieka. Nie chce Cie straszyc, ale pytasz czy mamy doświadczenie... no wiec ja mam z luteina , ktora nic nie dala, a syna stracilam. ;/
Majac ta historie.mam miec zakladany szew w kolejnej ciazy profilaktycznie.
Nie masz szans poszukac innej poloznej? Innego lekarza, ktory wczesniej sie Toba zajmie ?
Mój lekarz dziś powiedział że jest szkodliwy dla dziecka na nadnercza czy jakoś tak ...@Dagmarka1991 powiem Ci, ze mnie bardzo zainteresowalas tym co piszesz.Twoje aTpo wynosi 55 i dostalas encorton? A jakie masz normy? Czy to lekarz sam Ci zaproponowal? Czy go przymusilas
Kurcze, moje aTpo wynosilo ponad 2000 przy normie <60, a aTg ponad 600 przy normie <33. Lekarz nawet sie nie zajaknal o sterydzie. Wiecie cos wiecej na temat dzialania? Ktoras tu wspomniala, ze jest szkodliwy dla dziecka. Jak to wyglada?