reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dawno mnie tu nie było i ciężko było mi Was nadrobić. Gratuluję wszystkim którym się udało zafasolkować i przejąć brzuszki [emoji4]
Trzymamy z Maksiem kciuki za każdą fasolkę <3 niech rosną w siłę :) Zobacz załącznik 903671
Wow ale ten Twój mężczyzna rośnie jak na drożdżach [emoji7]
Czesc dziewczyny :) Jestem po ostatnich prenatalnych. Wszystko oki :) Jeju jak sie cieszę:) Ponad 1,5 kg szczęścia... W ciagu ostatnich 3 tygodni przybrał 500g. Ja od poczatku ciazy mam minus 10kg. Wszystkie pomiary w normie. Termin sie przesunal na 7.12, z 16.12 więc jest szansa że będę w święta w domku :) Niestety w moczu wyszly mi ciala ketonowe - nie wiecie skąd to moze byc?
Gratulacje [emoji16] teraz to już tylko czekać spokojnie do rozwiązania. Chciałabym być już na Twoim miejscu.

@kari21 gratuluje[emoji4] i trzymam mocno za Ciebie kciuki[emoji110]

No mówiłaś, a ja nie wierzyłam ;) i w sumie dalej nie chce się za bardzo nakręcac, bo nie wiadomo nigdy jak będzie... Póki co zmieniła mi trochę luteiny na dupka, bo już nie daje po niej rady.... Z 3x3 zrobiła mi 2x2 i między to dała dupka. Powiem wam że o ile rano jeszcze jakoś ujdzie, o tyle jak zjem tą luteine popołudniu to do końca dnia mi nie dobrze.... Blee... Ale czego się nie robi dla malucha :) dziś jeszcze zastrzyk z progesteronu także mam nadzieję że będzie oki :) kolejna wizyta w piątek :p

@gosia100 wiem jak to jest jak przeżywasz rocznicę straty, a tu ciągle bez ciąży. Ale nie smuc się. Teraz nabierzesz sił po zabiegu i wracasz do gry :) na pewno się uda ;)
Ja dzisiaj pierwszy dzień z luteiną pod język. Dosyć szybko się rozpuściła. Kolejna tabletka wieczorem.

Jagoda jak u ciebie z objawami ciążowymi przyszło coś .? U mnie 9 tydz i delikatnie czasami nie dobrze i zmęczenie tylko . Zaczęły piersi pobolewac ale delikatnie .
Delikatnie czasami mnie mdli i rano jestem zmęczona jak nigdy... u mnie już 15+3 więc powinno być lepiej. Teraz się męczę trochę z bólami w okolicach podbrzusza po cc.

@Dagmarka1991 jak bierzesz jedna tabletkę to jeszcze spoko. Ja biorę 3x3 i to jest dla mnie dramat... Wczoraj na szczęście mi to lekarka zmieniła. Dała dupka zamiast jednej dawki luteiny i kazała jeść tylko 2x2. Jak jem 3 tabletki to trwa to 20-25 minut więc dramat....

@kasiula222 ja na czczo zawsze mialam dobry. Na krzywej 76, po godzinie mi przekroczylo o 3 jednostki:/ a po 2h mialam 106 wiec tez super. Ale niestety musze sie teraz kłuc a cukry mam caly czas dobre...tzn nie jem duzo naraz bo wtedy mi chyba za mocno rosnie ale ja tak nie jadam ze duzo naraz wiec po prostu regularne posilki, generalnie zdrowe. Ale diabetolog mowi ze nie moze mowic o cukrzycy ciazowej po prostu na badaniu cos mi troche wywalilo zreszta wynik ktory do 2 lata temu jeszcze nie byl brany pod uwage..kiedy bylo tylko na czczo i po 2 h bo tocjest najwazniejsze i najniebezieczniejsze. Powodzenia:* @martakratka moze cos sie zmienilo, bo ketony czesto swiadcza o cukrzycy ciazowej, no i jednak nieprawidlowo jak.pojawiaja sie w moczu. Na tym etapie ciazy bym kontrolowala to moze to tez byc zakwaszenie , kolezanka miala i rozwiazali ciaze wczesniej, oczywiscie nie chce Cie straszyc ale lepiej skontrolowac:):*

reklama
Będę trzymać kciuki. Ja narazie walczę o przywrócenie miesiączkowania. Od jutra luteina pod język.
@Dagmarka1991 za Ciebie też trzymam kciuki! :) może bedziemy w ciąży w jednym czasie - ja jakos nie nastawiam sie, że szybko zajde. Ale czuję, że bedzie dobrze :)

Czesc dziewczyny :) Jestem po ostatnich prenatalnych. Wszystko oki :) Jeju jak sie cieszę:) Ponad 1,5 kg szczęścia... W ciagu ostatnich 3 tygodni przybrał 500g. Ja od poczatku ciazy mam minus 10kg. Wszystkie pomiary w normie. Termin sie przesunal na 7.12, z 16.12 więc jest szansa że będę w święta w domku :) Niestety w moczu wyszly mi ciala ketonowe - nie wiecie skąd to moze byc?
@martakratka gratulacje! Pamietam jak rozpoczynalas ciążę a tu juz przy końcówce :) waga niezła - bedziesz sexy mamuśka :)

@nafoczka dużo zdrówka :)

@roki_1991 powiem szczerze, że jestem pozytywnie nastawiona. Bardzo dużo sie u mnie pozmienialo przez ten rok - wierzę, że po prostu tak musiało być, i że teraz będzie dobrze :) usunelam nadzerke, naprawilam serce, mam teraz bezstresowa prace, onkolog obejrzal moje torbiele w piersiach(niegrozne). No i biore juz prenatal uno i acard (ale to w tym momencie na serce - chociaz gin wspomniał ze od pozytywnego testu tez mam brac). Teraz nic tylko chwileczke odczekać i działać :)

Do góry