reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Roki tak się cieszę że jest dobrze ;)) widzisz mówiłam ...
Ja dziś powtarzałam glukozę i już panikuje bo wyszła 98 przy normie do 100 . Maskara jescze mi cukrzycy brakuje . Jutro idę na wypicie glukozy . Ehh jak nie ciśnienie to glukoza ..maskara ...

No mówiłaś, a ja nie wierzyłam ;) i w sumie dalej nie chce się za bardzo nakręcac, bo nie wiadomo nigdy jak będzie... Póki co zmieniła mi trochę luteiny na dupka, bo już nie daje po niej rady.... Z 3x3 zrobiła mi 2x2 i między to dała dupka. Powiem wam że o ile rano jeszcze jakoś ujdzie, o tyle jak zjem tą luteine popołudniu to do końca dnia mi nie dobrze.... Blee... Ale czego się nie robi dla malucha :) dziś jeszcze zastrzyk z progesteronu także mam nadzieję że będzie oki :) kolejna wizyta w piątek :p

@gosia100 wiem jak to jest jak przeżywasz rocznicę straty, a tu ciągle bez ciąży. Ale nie smuc się. Teraz nabierzesz sił po zabiegu i wracasz do gry :) na pewno się uda ;)

reklama
@martakratka ja musze stosowac paski do wykrywania cial ketonowych i glukozy w moczu. Moja diabetolog twierdzi i tez czytalam ze ciala ketonowe sa niebezpieczne w ciąży ..poczytaj i skonsultuj z lekarzem:* ja mam caly czas brak chociaz nie przywiazuje specjalnie wagi do diety. Zawsze dobrze jadlam a teraz mierze cukier i ciągle w normie wiec jestem zadowolona:) a cukier masz w normie?

@martakratka ja musze stosowac paski do wykrywania cial ketonowych i glukozy w moczu. Moja diabetolog twierdzi i tez czytalam ze ciala ketonowe sa niebezpieczne w ciąży ..poczytaj i skonsultuj z lekarzem:* ja mam caly czas brak chociaz nie przywiazuje specjalnie wagi do diety. Zawsze dobrze jadlam a teraz mierze cukier i ciągle w normie wiec jestem zadowolona:) a cukier masz w normie?
Tosia a jak miałaś cukier nadczo . Ja idę dziś na glukozę ...

Sent from my SLA-L22 using Forum BabyBoom mobile app

Czesc dziewczyny :) Jestem po ostatnich prenatalnych. Wszystko oki :) Jeju jak sie cieszę:) Ponad 1,5 kg szczęścia... W ciagu ostatnich 3 tygodni przybrał 500g. Ja od poczatku ciazy mam minus 10kg. Wszystkie pomiary w normie. Termin sie przesunal na 7.12, z 16.12 więc jest szansa że będę w święta w domku :) Niestety w moczu wyszly mi ciala ketonowe - nie wiecie skąd to moze byc?
Super ze maleństwo tak fajnie przybiera i ze wszystko ok :) ale jak to nic nie przybralas tylko schudlas 10kg ???? Jak to mozliwe ???
Jestem kochane ale dopadło mnie chorobsko i leżę pod kołdra po sam czubek głowy. Ostanio tak mnie powaliło w ciąży ;)
Oj zycze szybkiego powrotu do zdrowia

@roki super wiesci :)

Trzymam kciuki za pozostałe starczki i mamusie ;)

Super ze maleństwo tak fajnie przybiera i ze wszystko ok :) ale jak to nic nie przybralas tylko schudlas 10kg ???? Jak to mozliwe ???Oj zycze szybkiego powrotu do zdrowia

@roki super wiesci :)

Trzymam kciuki za pozostałe starczki i mamusie ;)
Zaczynalam ciążę z nadmiarem, ktory mialam po poronieniu- wtedy przytylam 10 kg. Moj lekarz ma fioła na punkcie wagi dlatego mocno sie muszę pilnowac i jem zdrowo i ciagle jeszcze chodze na siłownię stad ten spadek chyba.

Tak. Cukier i krzywą mualam w normie.

Zaczynalam ciążę z nadmiarem, ktory mialam po poronieniu- wtedy przytylam 10 kg. Moj lekarz ma fioła na punkcie wagi dlatego mocno sie muszę pilnowac i jem zdrowo i ciagle jeszcze chodze na siłownię stad ten spadek chyba.
Ale nic nie przybralas ? Ja na poczatku co prawda schudlam 3,5kg ale waga juz zaczyna rosnąć juz 2,5 kg poszlo.w górę

reklama
Do góry