reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No jakoś zawsze mnie łapie przeziębienie w ciąży na początku tamtym razem też tak było ...Gorączki. Nie mam bardziej osłabienie trochę ból gardła i ten katar męczący ... moj kupił mi *spam* sól morska ale nie bardzo pomaga ciekawe kiedy to minie ..

Ja się niesty męczyłam kilka tyg i nareszcie przeszło. U mnie tez każda ciąża zaczyna się przeziębieniem

reklama
@ivvonka myślałam ostatnio o was :) cieszę się że idzie w dobra stronę, małymi kroczkami ale do celu! I tak trzymać :) a póki co co mówią lekarze?? Co z główką małej?
@Syl92 już za chwilę testowanie, więc trzymam kciuki!! Kiedy testujesz???
@OneMoreTime super ze twoje dzidziaki tak sobie radzą pięknie :) kiedy masz następna wizytę?

W przyszły wtorek. Jestem bardzo ciekawa jak to będzie, bo tu ciążę prowadzi lekarz pierwszego kontaktu a na życzenie może położna (od niedawna mieszkam w Norwegii). Do tej pory byłam prywatnie, żeby jak najszybciej zdobyć receptę na clexane i luteinę a teraz już normalnie będę chodzić. Tutaj są baaarrrdzo oszczędni, jeśli chodzi o badania (np. przysługuje 1 usg na całą ciążę :szok: ) i zastanawiam się czy zrobią mi coś poza morfologią i moczem :confused2: :confused: no, ale prywatny gin skierował mnie od razu do kliniki przy szpitalu (ze względu na moją historię) i mam tam wizytę na 5 października. To będzie przełom 1 i 2 trymestru, wtedy gdy u nas robi się prenatalne, więc liczę na dodatkowe usg...heh...:huh:

Wg usg dzisiaj jest 9 t 1 d i trochę nudności zaczynają odpuszczać. Oczywiście przewertowałam neta i tak może być teraz, więc 3 głębokie oddechy.... i czekam na wizytę :sorry2:

@kasiula222 ja brałam paracetamol w ciąży, oczywiście w rozsądnych ilościach...czyli niezbędne minimum ;-) ;)

W przyszły wtorek. Jestem bardzo ciekawa jak to będzie, bo tu ciążę prowadzi lekarz pierwszego kontaktu a na życzenie może położna (od niedawna mieszkam w Norwegii). Do tej pory byłam prywatnie, żeby jak najszybciej zdobyć receptę na clexane i luteinę a teraz już normalnie będę chodzić. Tutaj są baaarrrdzo oszczędni, jeśli chodzi o badania (np. przysługuje 1 usg na całą ciążę :szok: ) i zastanawiam się czy zrobią mi coś poza morfologią i moczem :confused2: :confused: no, ale prywatny gin skierował mnie od razu do kliniki przy szpitalu (ze względu na moją historię) i mam tam wizytę na 5 października. To będzie przełom 1 i 2 trymestru, wtedy gdy u nas robi się prenatalne, więc liczę na dodatkowe usg...heh...:huh:

Wg usg dzisiaj jest 9 t 1 d i trochę nudności zaczynają odpuszczać. Oczywiście przewertowałam neta i tak może być teraz, więc 3 głębokie oddechy.... i czekam na wizytę :sorry2:

@kasiula222 ja brałam paracetamol w ciąży, oczywiście w rozsądnych ilościach...czyli niezbędne minimum ;-) ;)
To jestes jakies 3 dni przede mna ;) tez przez ostatnie dni mam delikatnie mniejsze nudnosci, chociaz jeszcze wieczorami to sie kiepsko czuje

@monia_l czy długo? Hmm... trudno powiedzieć. Wszystko zależy od poniedziałkowego przeglądu nerek w Centrum Zdrowia Dziecka. Jeśli lekarze orzekną, że coś trzeba robić teraz zaraz to siedzimy w szpitalu dalej, jeśli tylko obserwacja i wizyty kontrolne to Ala już umie jeść z butelki i potrafi wciągnąć sporo, waga rośnie, wtedy się pożegnamy ze szpitalnym łóżeczkiem.
A Ty piszesz, że się ciągnie u Ciebie ciąża. A to już 15 tydzień. Dzieci wiedzą już, że rodzinka się powiększy?

@membaris, moja też nie przepada, ale to pomaga. Czasem też zmiany pozycji leżenia. Na brzuszku, na lewym boczku, a czasem tulimy i lulamy i czekamy.:)
To wcale nie tak mało masz tego mleka. A jakie modyfikowane masz? Ja się rozglądam za jakimś (w szpitalu ma NAN), bo u nas dobowa zbiórka mleka to jakieś 400 ml, ale ostatnio jak panna zażyczyła sobie w ciągu dwóch godzin butlę 70 i później jeszcze 50 i pewnie by zjadła jeszcze, tylko miała już po kokardki, to stwierdziłam, że no nie urobi matka za Chiny. ;)

reklama
Do góry