reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@annna1986 A dlaczego ma Ci nie przypisać? W zasadzie każdy ginekolog przepisze antykoncepcję jeśli pacjentka tego chce. A nie chcesz zrobić najpierw badań na krzepliwość?
poczekam na mojego ginekologa jak wroci z urlopu. Czyli miesiac. Wraca w pazdzierniku. Mysle ze przez miesiac nic mi nie bedzie prawda? A bede pewna ze nie zajde w ciążę. Jak moj lekarz wroci to od razu do niego polecę i zrobie te badania bo widac to powazna sprawa a nawet nie mialam o tym pojęcia.

reklama
poczekam na mojego ginekologa jak wroci z urlopu. Czyli miesiac. Wraca w pazdzierniku. Mysle ze przez miesiac nic mi nie bedzie prawda? A bede pewna ze nie zajde w ciążę. Jak moj lekarz wroci to od razu do niego polecę i zrobie te badania bo widac to powazna sprawa a nawet nie mialam o tym pojęcia.
Na te badania nie potrzebujesz skierowania. W sumie nawet nie wiem czy takie dostaniesz. Skoro dziewczyny pisaly jakie moze byc ryzyko to moze poki co poczekaj z ta antykoncepcja dla swojego dobra ?

Badania mogą wykazać zaburzenia krzepnięcia krwi, a antykoncepcja hormonalna nasila jeszcze proces krzepnięcie krwi. Może dojść np. do zatoru czego bodajże doświadczyła @Marika92. Po prostu krew jest "bardziej gęsta" (i np. z tego powodu dochodzi do sytuacji, że ciąża nie jest prawidłowo odżywiana i obumiera).

No ja niestety nie przejmę brzuszka :( beta <1,2.. troszkę spadła mi homocysteina z 9,61 na 8,1 :) Teraz od jutra post Dr.Dąbrowskiej i monitoring cyklu.. 4 czekałam cierpliwie,ale chcę żeby w końcu się udało.

Kochane ja wczoraj miałam usg żeby sprawdzić wagę dziecka. Niestety okazało się że mam praktyczne bezwodzie, brak akcji oddechowej u dziecka i brak ruchomości kończyn.
Lekarz od razu zrobil konsultacje z ordynatorka szpitala w ktorym przyjmuje mój lekarz i dostałam skierowanie na szpital. Bez zwłocznie oczywiście pojechałam i na izbie lekarz stwierdził że pewnie poleżeć dzień dwa i wywołają poród. Położyli mnie na salę, podlaczyli ktg noi w ciagu 15 min zabrali i zrobili cesarkę. Emilka urodziła sie 19.20 wczoraj :D.
Zaraz będę stawiana na nogi po raz pierwszy.
Jejku jak dobrze ze szybko zareagowali. Gratulacje :*

@Syl92 przykro mi :( ale ładnie ci spada homocysteina, teraz będzie dietka, monit i się uda :) życzę ci tego bardzo, choć powiem że stres jest ogromny jak się już ujrzy te dwie kreski...

@membaris wow, zawał miałam jak to czytałam.... Już się bałam że coś źle.. Uff, dobrze że się dobrze skończyło :) jak się czujecie?
Ja w takim razie szybciutko przejmuje twój brzuszek i mam nadzieję że na całe długie 9 miesięcy ;)

O kurde chwilę mnie nie ma i takie info :)))) aż mi się Maksio uśmiecha :) gratuluję [emoji323] i spokojnych 9 miesięcy :*
_20180826_102553.JPG

Załączniki

• _20180826_102553.JPG
    _20180826_102553.JPG
    61,2 KB · Wyświetleń: 446
reklama
Do góry