poczekam na mojego ginekologa jak wroci z urlopu. Czyli miesiac. Wraca w pazdzierniku. Mysle ze przez miesiac nic mi nie bedzie prawda? A bede pewna ze nie zajde w ciążę. Jak moj lekarz wroci to od razu do niego polecę i zrobie te badania bo widac to powazna sprawa a nawet nie mialam o tym pojęcia.@annna1986 A dlaczego ma Ci nie przypisać? W zasadzie każdy ginekolog przepisze antykoncepcję jeśli pacjentka tego chce. A nie chcesz zrobić najpierw badań na krzepliwość?
reklama
Oczekujaca123
Fanka BB :)
Na te badania nie potrzebujesz skierowania. W sumie nawet nie wiem czy takie dostaniesz. Skoro dziewczyny pisaly jakie moze byc ryzyko to moze poki co poczekaj z ta antykoncepcja dla swojego dobra ?poczekam na mojego ginekologa jak wroci z urlopu. Czyli miesiac. Wraca w pazdzierniku. Mysle ze przez miesiac nic mi nie bedzie prawda? A bede pewna ze nie zajde w ciążę. Jak moj lekarz wroci to od razu do niego polecę i zrobie te badania bo widac to powazna sprawa a nawet nie mialam o tym pojęcia.
A te badania na krzepliwosc co konkretnie powinny pokazac?Na te badania nie potrzebujesz skierowania. W sumie nawet nie wiem czy takie dostaniesz. Skoro dziewczyny pisaly jakie moze byc ryzyko to moze poki co poczekaj z ta antykoncepcja dla swojego dobra ?
Badania mogą wykazać zaburzenia krzepnięcia krwi, a antykoncepcja hormonalna nasila jeszcze proces krzepnięcie krwi. Może dojść np. do zatoru czego bodajże doświadczyła @Marika92. Po prostu krew jest "bardziej gęsta" (i np. z tego powodu dochodzi do sytuacji, że ciąża nie jest prawidłowo odżywiana i obumiera).
@Dagmarka1991 dokładnie moja ciąża zaczęła się przeziębieniem...
Jejku jak dobrze ze szybko zareagowali. Gratulacje :*Kochane ja wczoraj miałam usg żeby sprawdzić wagę dziecka. Niestety okazało się że mam praktyczne bezwodzie, brak akcji oddechowej u dziecka i brak ruchomości kończyn.
Lekarz od razu zrobil konsultacje z ordynatorka szpitala w ktorym przyjmuje mój lekarz i dostałam skierowanie na szpital. Bez zwłocznie oczywiście pojechałam i na izbie lekarz stwierdził że pewnie poleżeć dzień dwa i wywołają poród. Położyli mnie na salę, podlaczyli ktg noi w ciagu 15 min zabrali i zrobili cesarkę. Emilka urodziła sie 19.20 wczoraj .
Zaraz będę stawiana na nogi po raz pierwszy.
@membaris wow, zawał miałam jak to czytałam.... Już się bałam że coś źle.. Uff, dobrze że się dobrze skończyło jak się czujecie?
Ja w takim razie szybciutko przejmuje twój brzuszek i mam nadzieję że na całe długie 9 miesięcy
O kurde chwilę mnie nie ma i takie info ))) aż mi się Maksio uśmiecha gratuluję [emoji323] i spokojnych 9 miesięcy :*
Załączniki
reklama
@membaris az mnie zmrozilo i sie poryczalam. Mam nadzieje, ze macie sie dobrze. Kuchna membaris tulcie sie i radujcie. Gratuluje reakcji lekarzy, a nade wszystko corci
@muza_ton teraz twoja kolej... szybkiego i latwego porodu zycze
@roki_1991 wspaniala wiadomosc... oby teraz 9 mcy nuuuudne bylo
@Marika92 [emoji7]
@muza_ton teraz twoja kolej... szybkiego i latwego porodu zycze
@roki_1991 wspaniala wiadomosc... oby teraz 9 mcy nuuuudne bylo
@Marika92 [emoji7]