reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam Mamuśki :)
Jestem tu Nowa Chciałam Wam opisac moją Sytuacje
Poroniłam 12lipca -łyzczkowanie 7Tydzień .
Obecnie do dziś nie mam okresu dostałam kilka dni temu Duphaston na wywołanie okresu ale biore 4dzien i nadal nic.. Dodam ze Bete miałam na badaniu 1,51 -ciut za wysoka ale tym sie nie przejoł zbytnio.
Badanie kontrolne Wyszlo ok jedynie lekarz powiedzial że mam grube endometrium (za bardzo nie wiem o co w tym chodzi) Może ktos mi podpowie ?
Starania moge zacząć w październiku Ale nie kazał robić żadnych badań ani nic wiec nie wiem co mam myśleć czy zmienić lekarza czy po prostu Tak jak On powiedzial można sie starac i juz do niego nie wracac dopiero z ową ciążą i testem pozytywnym ,
I Moje pytanie brzmi powinnam zrobić jakieś Badania Powinnam czekac na 3okresy i dopiero się starać czy nawet jesli nie mam okresu moge w pazdzierniku?
Powinnam jakies leki przyjmowac Oprocz kwasu foliowego ?
Bo sama już nie wiem co myśleć
Doradźcie mi proszę...
Witaj wśród Nas :* Współczuję straty :* Jeśli chodzi o brak okresu to do 6 tygodni od zabiegu jest to normalne, ja dostałam po 5 tygodniach i 3 dniach pierwszy okres. Jeśli chodzi o starania to jak na USG jest wszystko ok to można niby się starać...ale przy grubym endometrium odczekalabym i po pierwszym okresie sprawdziła jak się sprawa ma na USG. Jeśli chodzi o badania to ja zrobiłam cały pakiet, bo chce być świadoma co się dzieje. No i dzięki Bogu, bo wyszło że mam mutacje przy których muszę brać metylowane witaminy, acard na etapie starań i clexane po pozytywnym teście, żeby żaden zakrzep nie zabrał mi dzidziusia. Nie każdy decyduje się na badania,ale ja chciałam zminimalizować ryzyko i mieć pewność, że przed czym mogłam ustrzegłam swoje przyszłe dziecko. Jak narazie 4 cykl po łyżeczkowaniu i kolejny okres.. następny będzie po poście i monitoringu i zobaczymy

acard na etapie starań i clexane po pozytywnym teście, żeby żaden zakrzep nie zabrał mi dzidziusia. Nie każdy decyduje się na badania,ale ja chciałam zminimalizować ryzyko i mieć pewność, że przed czym mogłam ustrzegłam swoje przyszłe dziecko. Jak narazie 4 cykl po łyżeczkowaniu i kolejny okres.. następny będzie po poście i monitoringu i zobaczymy

Bardzo dziekuje za odpowiedź no widzisz tego lekarz mi nie powiedział ze przy grubym endometrium trzeba odczekać - coś mi tu nie pasowało a On powiedzial juz bez wizyty można sie starac az dziwne ... wiec wole iść jeszcze raz sie zbadać ,,,

Witam Mamuśki :)
Jestem tu Nowa Chciałam Wam opisac moją Sytuacje
Poroniłam 12lipca -łyzczkowanie 7Tydzień .
Obecnie do dziś nie mam okresu dostałam kilka dni temu Duphaston na wywołanie okresu ale biore 4dzien i nadal nic.. Dodam ze Bete miałam na badaniu 1,51 -ciut za wysoka ale tym sie nie przejoł zbytnio.
Badanie kontrolne Wyszlo ok jedynie lekarz powiedzial że mam grube endometrium (za bardzo nie wiem o co w tym chodzi) Może ktos mi podpowie ?
Starania moge zacząć w październiku Ale nie kazał robić żadnych badań ani nic wiec nie wiem co mam myśleć czy zmienić lekarza czy po prostu Tak jak On powiedzial można sie starac i juz do niego nie wracac dopiero z ową ciążą i testem pozytywnym ,
I Moje pytanie brzmi powinnam zrobić jakieś Badania Powinnam czekac na 3okresy i dopiero się starać czy nawet jesli nie mam okresu moge w pazdzierniku?
Powinnam jakies leki przyjmowac Oprocz kwasu foliowego ?
Bo sama już nie wiem co myśleć
Doradźcie mi proszę...

Witaj, ja 16.7 miałam zabieg łyżeczkowania. Po dwóch tyg byłam na kontroli i było ok a gin mówiła zeby odczekać 3 cykle. Okres dostałam po 31 dniach od zabiegu . Teraz czekam na kolejny i chce się zacząć starac . Mam nadzieje ze do tego czasu będę miała wyniki badań zeby wiedzieć czy trzeba acard i zastrzyki . Oczywiście bez tego lekarz kazał brać metylowane witaminy a przedewszystkim metylowany kwas foliowy

@Totois30 faktycznie, wczoraj był gorący dzień :p dużo się działo :)
Dziewczyny które są po pierwszej stracie - powiem wam ze swojego przykładu, że warto zrobić kilka badań po pierwszej stracie, bo może to był przypadek jak twierdzą lekarze, a może jednak coś wyjdzie i dzięki temu uniknięcie przechodzenia przez to drugi raz. Ja nie zrobiłam badań, słuchałam lekarzy, efekt - dwie straty na koncie. Teraz ujrzałam dwie kreski i stres jest ogromny. Czy będzie dobrze czy znowu będzie powtórka... Ale musimy być dobrej myśli i wierzyć że spotka i nas to szczęście ;)

@Totois30 faktycznie, wczoraj był gorący dzień :p dużo się działo :)
Dziewczyny które są po pierwszej stracie - powiem wam ze swojego przykładu, że warto zrobić kilka badań po pierwszej stracie, bo może to był przypadek jak twierdzą lekarze, a może jednak coś wyjdzie i dzięki temu uniknięcie przechodzenia przez to drugi raz. Ja nie zrobiłam badań, słuchałam lekarzy, efekt - dwie straty na koncie. Teraz ujrzałam dwie kreski i stres jest ogromny. Czy będzie dobrze czy znowu będzie powtórka... Ale musimy być dobrej myśli i wierzyć że spotka i nas to szczęście ;)
Racja. Ja też zrobiłam kilka badań. Wyszło też, że mam 3 mutacje. Biorę codziennie metylowany kwas foliowy. Warto się zbadać, chociaż podstawę zrobić. Pozdrawiam.

reklama
Witaj, ja 16.7 miałam zabieg łyżeczkowania. Po dwóch tyg byłam na kontroli i było ok a gin mówiła zeby odczekać 3 cykle. Okres dostałam po 31 dniach od zabiegu . Teraz czekam na kolejny i chce się zacząć starac . Mam nadzieje ze do tego czasu będę miała wyniki badań zeby wiedzieć czy trzeba acard i zastrzyki . Oczywiście bez tego lekarz kazał brać metylowane witaminy a przedewszystkim metylowany kwas foliowy

A jakie badania robiłaś ?
Metylowany Kwas jaki to jest? Mi pprzepisal tylko normalny ale w dawce 15mg :O i witaminy mama cos tam... te co sie w ciazy bierze ..
Jeslii chodzi o starania wlasnie nie mowil 3cykli tylko ze mam sie starac w pazdzierniku a ja do nadal brak okresu wiec jak dostane np w wrzesniu bede miala 1okres po straceniu ciąży i owo bym juz mogla ?? troche dziwne Co mi doradzasz?

Do góry