reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

[emoji9] U mnie aż nadmiar ale boję się, że za szybko się cieszę, bo nie wiem jak stoje z tarczycą, nie sprawdzałam teraz kurcze [emoji853] za dużo na głowie [emoji853] Może owulka będzie później u Ciebie kochana? Jak zazwyczaj miałaś? Bo u mnie to wg różnie jest [emoji134] Że nie wiadomo kiedy się spodziewać.

Co do prolaktyny nie pomogę bo się nie znam [emoji853] ja ostatnio prolaktyne badałam w grudniu [emoji134]
Może nam się uda. Byłoby cudownie.

reklama
Cześć dziewczyny. Ja po wizycie u Pani doktor. Super podejście. Miałam usg - jest okej. I dostałam skierowanie na badania:
1. PRL + test z MCP po 1 h
2. TTE (całkowity testosteron)
3. SHBG + 17OHD
4. VIT D3
5. TSH
6. FT4
7. AntyTPO
8. insulina
9. glukoza

Kochane, dostałam skierowanie na badanie kariotypu.

P.S. Wydam każdą złotówkę, żeby mieć wiedzę.

Wiesz w jakich dniach cyklu robic te badania?

@Lu_cy nie masz co się bać prolaktyny. Jak będzie za duża to dostaniesz leki i szybko zbijesz ;) ja w miesiąc zbiłam z 27 do 8 także da się ;) badania zrób, będziesz wiedzieć na czym stoisz :)
@Dagmarka1991 trzymam kciuki za starania ;)
@jagoda87 kciuki :) będzie dobrze. Objawy nie są wyznacznikiem ;) dawaj znać jak będziesz mieć wyniki

@Lu_cy nie masz co się bać prolaktyny. Jak będzie za duża to dostaniesz leki i szybko zbijesz ;) ja w miesiąc zbiłam z 27 do 8 także da się ;) badania zrób, będziesz wiedzieć na czym stoisz :)
@Dagmarka1991 trzymam kciuki za starania ;)
@jagoda87 kciuki :) będzie dobrze. Objawy nie są wyznacznikiem ;) dawaj znać jak będziesz mieć wyniki
Roki powiesz mi, w jaki sposob zbadac prolaktyne? Lekarz mi nie zlecil, chcialam na wlasna reke razem z progesteronem zalatwic, bo po poronieniu mialam siare.
A wiem ze prolaktyna strasznie skacze wiec trzrba sie przygotować, zeby wynik byl miarodajny

Dziewczyny trzymajcie kciuki zaraz jadę na betę mam nadzieje ze będzie ładny przyrost bo objawów dalej brak..
Jagodko co ja bym dala za ciąże bez objawow, zwłaszcza mdlosci... w ostatniej ciazy mi daly za bardzo popalic

W ogole dziewczyny jakos stracilam zapal do dzialania... dzis 14 dc (cykle mam 27 dniowe) i nie mialam jeszcze skoku temperatury, jajnik nie dokucza, nie mam sluzu, a szyjka jest nisko. W poprzednim cyklu, w ktorym sie nie staralismy to mialam takie piekne objawy owu, wszystkie na raz.

Jagodko co ja bym dala za ciąże bez objawow, zwłaszcza mdlosci... w ostatniej ciazy mi daly za bardzo popalic

W ogole dziewczyny jakos stracilam zapal do dzialania... dzis 14 dc (cykle mam 27 dniowe) i nie mialam jeszcze skoku temperatury, jajnik nie dokucza, nie mam sluzu, a szyjka jest nisko. W poprzednim cyklu, w ktorym sie nie staralismy to mialam takie piekne objawy owu, wszystkie na raz.
Coś Ci powiem.... Ja w cyklu w którym zaszlam w ciążę z której mam Misie nie miałam żadnych objawów... Nawet testy owy mi nie wyszły a zawsze wychodziły. Później okazało się że owulacja była ale bardzo późno - wtedy już testów nie robiłam. Więc uszy do góry Kochana :-)

reklama
Roki powiesz mi, w jaki sposob zbadac prolaktyne? Lekarz mi nie zlecil, chcialam na wlasna reke razem z progesteronem zalatwic, bo po poronieniu mialam siare.
A wiem ze prolaktyna strasznie skacze wiec trzrba sie przygotować, zeby wynik byl miarodajny
Prolaktyne robisz normalnie z krwi. Zbadaj sobie od razu z progesteronem. Progesteron się bada najlepiej 7 dni po owulacji

Do góry