reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@muza_ton poproszę o przepisy :) Sok z malin tak standardowo robisz, zasypanie cukrem i odstawienie, aż puszczą wszystkie soki?
Gratulacje dla wszystkich, którym się udało ;*;)

Po 36dc (około 22dc owulacja) dostałam @ 2 lipca, dziś 11dc i bóle jak wtedy owulacyjne z prawej strony :/ możliwe to jest ;/?

reklama
@Syl92 możliwe, najwyraźniej będzie normalniejszy cykl. Bo to który cykl u Ciebie?
Ja z tymi malinami to trochę na łatwiznę. Mam wyciskarke soku więc przepuszczam je przez nia. Potem ten.odpad w pończoche bo.jeszcze z niego coś wyleci. Wyszło mi tak z 5kg owocow 2,5l czystego soku. Do tego tak 1,2kg cukru podgrzalam lekko aby dobrze sie wymieszal. Do słoików i pasteryzacja. Wcześniej zasypywalam cukrem i przez pieluche tetrowa wyciskalam.ale to wiecej roboty. A te resztki co zostały zblendowałam, tato.przetarl przez sitko aby pestek wcale nie było i z tego miąższu dżem. Dziś zamierzam dodać jagód do tych malin i zrobić dwusmakowy dżem :-)
A na dżem chcesz przepis?

To była 2 @ po zabiegu.. Jeja, fajnie by było, bo czekanie tyle czasu na rozwój wydarzeń to masakra jakaś :/
Ooooo..dobry pomysł z przetarciem malin żeby pestek nie było. Muszę i ja tak zrobić, bo ostatnio z pestkami zrobiłam malinowy dżem,ale wkurzają wbijając się między zęby:p
Bardzo proszę,bo jestem na etapie ogromu wyrobów ;p Każdy przepis na wagę złota :*

@Syl92 możliwe, najwyraźniej będzie normalniejszy cykl. Bo to który cykl u Ciebie?
Ja z tymi malinami to trochę na łatwiznę. Mam wyciskarke soku więc przepuszczam je przez nia. Potem ten.odpad w pończoche bo.jeszcze z niego coś wyleci. Wyszło mi tak z 5kg owocow 2,5l czystego soku. Do tego tak 1,2kg cukru podgrzalam lekko aby dobrze sie wymieszal. Do słoików i pasteryzacja. Wcześniej zasypywalam cukrem i przez pieluche tetrowa wyciskalam.ale to wiecej roboty. A te resztki co zostały zblendowałam, tato.przetarl przez sitko aby pestek wcale nie było i z tego miąższu dżem. Dziś zamierzam dodać jagód do tych malin i zrobić dwusmakowy dżem :-)
A na dżem chcesz przepis?
Ja chcę :) Proszę ladniutko :)

@muza_ton widzę ,ze bierzesz osteogenon i mam pytanie czy od początku ciąży czy robiłaś jakieś badania w tym zakresie czy po prostu lekarz zalecił ci przy heparynie?
Teraz sezon na przetwory ale jak czytam że maliny kupiłaś po 9 zł to nóż w kieszeni się otwiera.Ja mieszkam w regionie gdzie uprawia się dużo malin i ceny skupu od rolnika to 1,60 masakra.Ale soczek malinowy pyszny ja poczekam na jesienne maliny.

@martakratka dzieki za podpowiedz gdzie zrobia mi krzywa
Faktycznie na jubileuszowej zrobilam (nie wiem czy tam gdzie ty, bo po zrobieniu badania dowiedzialam sie , ze sa dwa punkty pobran. Ja bylam w tej przychodni przeniesionej. Obsluga fatalna, czas oczekiwania na wyniki tez nie najlepszy, brak wynikow online. No ale zrobili wszystko bez skierowania. Takze dzieki ;)

@martakratka dzieki za podpowiedz gdzie zrobia mi krzywa
Faktycznie na jubileuszowej zrobilam (nie wiem czy tam gdzie ty, bo po zrobieniu badania dowiedzialam sie , ze sa dwa punkty pobran. Ja bylam w tej przychodni przeniesionej. Obsluga fatalna, czas oczekiwania na wyniki tez nie najlepszy, brak wynikow online. No ale zrobili wszystko bez skierowania. Takze dzieki ;)
Ciesze sie ze moglam pomoc :) Ja bylam na jubileuszowej. Tam gdzie jest przychodznia nowa i apteka. Ale tam obslugują miłe kobitki i wyniki sa zawsze w tym samym dniu wiec chyba w innym punkcie pobran bylas... :) Jak wyszly Ci wyniki?

No @anja93 boje się odstawić wątrobkowych bo zaraz zgaga wraca. A faktycznie odkąd biorę to wapno to odzyskalam swoje paznokcie. Fakt ze dodatkowo pije Muszyne ona ma mega dużo wapnia i magnezu wówczas jak się jej pożądanie opije to biorę mniej w tabletkach. Taki mały lekoman przez Jasia jestem.

Sprzątam w domu. Jeju jak mi się nie chce a jeszcze tak mega duszno ale muszę ogarnąć bo jest tragicznie już. M wykonuje inne prace więc nie chcę mu gitary zawracać. Wczoraj zrobiłam 3,5l soku z malin i dziś też będzie powtórka bo 5kg malin mam.mieć. zawsze robiłam we wrześniu z tych późnych ale w tym roku to raczej nie będzie kiedy a córcia soczek na choroby musi mieć. 9zl/kg także myślę że nie drogo. Słoików mi brakuje już. Zrobiłam przedwczoraj dżem poziomkowy a drugi borowkowo truskawkowy pycha są ale wyszło tylko po 3słoiczki i aż żal jeść :-)
A ja najchętniej już gotowe słoiki poproszę hahahha... A tak poważnie to podziwiam że masz jeszcze siłę i tyle zaparcia :-)

Hej dziewczyny robiliście testy owulacyjne przy staraniach ? Dziś 14 dzień cyklu ale testy nie wychodzą . Z obserwacji śluz u by trochę wskazywało na owulację ...Jutro idę do gina to się coś dowiem czy już po czy przed .

reklama
Do góry