@Totois30 dobry kawałek wiedzy. Ja akurat nie mam problemu z przeciwciałami, ale warto takie rzeczy wiedzieć. Różne informacje w różnych momentach życia się przydają. A ta poradnia perinatalna to gdzie?
Bo ja mam np. na skierowaniu do IMiD-u w Warszawie ze wskazaniem do objęcia opieką perinatalną właśnie. Tylko u mnie co innego będzie monitorowane.
Najważniejsze żeby szybko wykryć ewentualne ryzyko. Ewentualne, bo to, że może być nie oznacza, że zaistnieje. Też trzeba spróbować bardzo spokojnie, ale z troską do tego podejść. I tak jak piszesz, chuchać na zimne. Ty się bardzo troszczysz i pilnujesz dobra maleństwa i dlatego będzie dobrze. Serduszko będzie jak dzwon, tylko trzeba spraw serduszkowych pilnować. A to już masz zaplanowane i przemyślane. O to chodzi.
I cudne to 8,5 cm człowieczka.
W ogóle jakie to są drobinki w tej pierwszej połowie ciąży. Wszystko takie jeszcze malusie, a już tam coś po swojemu ciumka, wywija, macha, sprawdza, testuje. Dla mnie to, co się tam dzieje w brzuchu jest niesamowite i genialne.
@muza_ton ooo nieładnie i myszy komuś majątek teraz zeżrą za niegodziwość wielką wobec kobiety w ciąży.
A na poważnie, warto najpierw dojść, komu powinny zjeść, bo za plecami wiele rzeczy się dzieje.
@Irenaa tak, kontrola przyszłych punktów produkcji mlecznej jest konieczna, dobrze tego pilnować, zwłaszcza jeśli są wskazania. Nawet dla spokoju ducha. No to kufle z soczkami i mineralną w górę. Za zdrowie pagórków mlecznych.