reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@muza_ton pewnie trzeba będzie rozdzielić tan acard i clexane jakoś powoli to rozdzielę..zapomniałam dopytać lekarza to zaufam Waszym radom.
@Mroni ja betę robiłam zaraz po teście w odstępach 48 godz.I miałam kolejno 125,4 - 427,3 -1466
i sprawdzałam sobie progesteron 46,36
Jutro zrobię d- dimmery i homocysteinę.

reklama
Witam dziewczyny.
Wreszcie Was nadrobiłam i doszłam do wniosku że tu moje miejsce jeśli mnie przygarniecie.
Coś o sobie.Mam 37 lat, dwóch cudownych synów ziemskich i aniołki (chłopczyk 28tc.) i 8tc.Pierwszy zabieg łyżeczkowania miałam 26.04. Mało po nim krwawiłam ale cały czas plamiłam.Po 3 tyg.w nocy dostałam okropnych bóli i krwotoku.Okazało się że w macicy zostały resztki i 21.05 miałam kolejny zabieg.Id wczoraj czuje ból jajników i podbrzusza charakterystyczny u mnie dla owulacji.Więc czekam z niecierpliwością na miesiączke.Wszystkim Wam mocno kibicuje.Bo nikt nie zrozumie matki po stracie jak inna matka z takimi samymi przejściami.
Czesc, tez mialam zabieg w podobnym terminie 18/05. Ale jeszcze nie bylam na wizycie kontrolnej.
Tez sie nie moge okresu doczekac zeby juz zaczac starania :)

@ivvonka ale brakowalo tu Twoich zlotych rad i dodawania nam otuchy w Ivonkowy sposob:) :*
Dziewczynki ktore przyjmują clexane dluzej niz 2 miesiace, @muza_ton @ivvonka @witch84 ? @Marika92 czy wam tez zacsely sie robic po jakims czasie siniaki? Na początku bialy brzusio, pieknie mi szlo a od ok 2 tyg sniak na sinkiaku i zlewaja sie w wielki sinior:) boje sie ze jutro gin oceni ze przemoc w rodzinie no fiolet ze nie wiem. Moj M mowi ze jak rozrzedzona juz krew to wieksza sklonnosc do siniakow ale naprawde do konca maja udawalo mi sie miec 1 siniaka co 2 tyg albo wcale a teraz nie ma zastrzyku bez siniaka:(

Dzieki @Marika92 moze to kwestia "urody" ja bylam kiedys mocno siniakowa, ktos mnie scisnal za ramie i juz sionior, potem jakos mniej no a teraz nie ma zastrzyku bez siniaka:( ale trudno:) jutro podpytam tez gina

@Totois30 mi na początku się robiły spore, później skóra się przyzwyczaiła i były malutkie. I tak jest do dziś. Może spróbuj robić pod kątem.
A lekarz zrozumie, chociaż pamiętam jak mi na tych usg ok.11 tyg było głupio jak takiego dalmatyńczyka musiałam wypinać.;)

@Marika92 już w domu czy postanowili jednak, że zostajesz najulubieńszą pacjentką?;)

@ivvonka zostajemy już raczej do końca... Zaczęło się od skróconej szyjki, doszły skurcze, teraz nadciśnienie i za mała waga małego na ten tydzień.. Jestem załamana.. Mój organizm jest do dupy :/ więc musimy być pod kontrolą bo jak się spierdzielą przepływy to cesarka.. Ja jestem w totalnej rozsypce :(

A robiłaś Bhcg po zabiegu? Bo u mnie 21.05 3tyg.po pierwszym zabiegu 1030 29.05 53 a dziś 13.Nie wiem czy przy takiej becie możliwa jest owulacja bo dzis mnie boli jajnik i podbrzusze.Czy znowu coś sie dzieje.
Chciałam zrobić dzisiaj ale za dlugo mi zeszla wizyta u lekarza z córka... zrobię jutro i wieczorem bedzie wynik :) hmm mozliwe ze owu nie za bardzo ale okres na pewno niebawem dostaniesz

@Marika92 kochana uszka do gory:* jestes pod opieka dbasz o Maxia jak mozesz jestes super! Szkoda ze nie w domku ale bedzie dobrze:* @ivvonka ja wlasnie pierwsze 2 miesiace extra:( dopiero teraz, trzeci miesiac za kazdym razem siniak a mialam juz naprawdę sposob i zawsze bez siniaka a teraz nie ma opcji bez:( a wlasnie robie pod katem. Chyba ze masz na mysli ze nie 90° ale to chyba bedzie jeszcze gorzej?

Ostatnia edycja:
reklama
@Mroni witaj ! Rzeczywiście jesteśmy na podobnym etapie;też mam pęcherzyk ale z tego stresu nawet nie pamiętam wielkości.Ważne ,że jest!Mam nadzieję,że będziemy dla siebie wsparciem :).
Biorę acard ,clexane ,duphaston,folian i prenatal uno.Będę musiała dopytać lekarza bo ja np acard i zastrzyki przyjmuję wieczorem razem a u Was to wygląda inaczej.Zresztą na kolejną wizytę muszę napisać kartkę z pytaniami bo normalnie głupieję jak wchodzę do gabinetu.Mój doktor cierpliwie odp na pytania więc trzeba to wykorzystać
@martakratka warto rozkoszować się wolnym czasem bo potem to już sobie tak spokojnie nie posiedzisz:-D
Wiem kochana :) Mam juz dwunastoletniego syna i swoje z nim przeszlam :) dlatego rozkoszuje sie tym czasem...

Do góry