reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Michalina - piękne imię. I wcale tak nie uważam tylko dlatego, że ja sama mam tak na imię, hehe. Moim Rodzicom do dzisiaj dziękuję, że mi takie imię super dali :-) I jakbym miała córkę, to na pewno nazwałabym ją Michasia gdybym ja miała inne imię.
Mnie się jeszcze Marcelina podoba, ale do Michaliny zawsze miałam sentyment. Także przez grzeczność nie zaprzecze że ładne imię [emoji23]

reklama
Dziewczyny dziś odebrałam betę i się martwię.
17.05 - 145.97
19.05 - 361.23
21.05 - 699.33

Bardzo mały przyrost po 96h. Nie mialam jak zrobić po 72 h :( Miała tak któraś? Zaczynam wariować :(

Do dziewczyn, które biorą/brały Acard.
Jak tylko dowiedziałam się, że będę miała zabieg, to odstawiłam i Acard i Luteinę- Luteinę po to żeby sztucznie nie podtrzymywać obumarłego płodu, a Acard żeby uniknąć krwotoku przy krwawieniu czy zabiegu.
Na kontrolę idę 30 maja (zabieg był 14), ale już mnie to interesuje, a żadnej konkretnej odpowiedzi nie mogę znaleźć.
Luteinę można zacząć brać w momencie owulacji, czy dopiero po jej zakończeniu?
I jak to jest z Acardem? Mogę zacząć brać już teraz profilaktycznie, czy też po owulacji? Przestałam właściwie już plamić i teraz czekam, na ten pierwszy okres, który jest zazwyczaj dość obfity i ze względu na to też nie wiem, czy Acard jest wskazany.

@Syl92 u mnie z teściami zupelnie to samo....tyle że o drugiej nic nie wiedza wcale że stracilam,bo nie mowilismy nikomu bojac sie że skonczy sie jak pierwsza no i tak było,tylko że przy drugiej musiałam mieć już łyżeczkowanie i okazało sie że jajeczko było puste...
Jestem z Pomorskiego,jakos jak dwoch ginow mi powiedzialo że to tylko przypadek a ja byłam tak rozsypana to nie miałam siły ani nie chcialam o tym myśleć....
Ale teraz pojde,i wypytam o wszystko ...no i przede wszystkim dobrze sie przygotuje zanim zaczniemy sie starac...chociaż nie ukrywam że najlepiej chciała bym już teraz zaraz ;)
Co do imion to zakochna jestem w Marcelince <3

Do dziewczyn, które biorą/brały Acard.
Jak tylko dowiedziałam się, że będę miała zabieg, to odstawiłam i Acard i Luteinę- Luteinę po to żeby sztucznie nie podtrzymywać obumarłego płodu, a Acard żeby uniknąć krwotoku przy krwawieniu czy zabiegu.
Na kontrolę idę 30 maja (zabieg był 14), ale już mnie to interesuje, a żadnej konkretnej odpowiedzi nie mogę znaleźć.
Luteinę można zacząć brać w momencie owulacji, czy dopiero po jej zakończeniu?
I jak to jest z Acardem? Mogę zacząć brać już teraz profilaktycznie, czy też po owulacji? Przestałam właściwie już plamić i teraz czekam, na ten pierwszy okres, który jest zazwyczaj dość obfity i ze względu na to też nie wiem, czy Acard jest wskazany.
Ja Acard biorę cały czas jedynie trzeba odstawić w przepadku jakiegoś zabiegu bo rzeczywiście może być zagrożenie krwotokiem.Czytałam też gdzieś że lepiej brać Acard wieczorem.Mój lekarz uważa,że naprawdę warto to brać

Dziewczyny dziś odebrałam betę i się martwię.
17.05 - 145.97
19.05 - 361.23
21.05 - 699.33

Bardzo mały przyrost po 96h. Nie mialam jak zrobić po 72 h :( Miała tak któraś? Zaczynam wariować :(
Według medycznych wytycznych powinna rosnąć dwukrotnie na 48 h. Teoretycznie 21.05 powinnaś mieć 720, a masz 700 więc ja bym nie panikowała.

Ja Acard biorę cały czas jedynie trzeba odstawić w przepadku jakiegoś zabiegu bo rzeczywiście może być zagrożenie krwotokiem.Czytałam też gdzieś że lepiej brać Acard wieczorem.Mój lekarz uważa,że naprawdę warto to brać
To, że na noc jest lepiej brać Acard, to też gdzieś czytałam. Ja tak właśnie brałam w każdym razie.
Aha, jeszcze pytanie apropo Femibionu. W jakimś momencie przeczuciłam się na niego z Folika. Ma bogaty skład, w tym witaminę B6, ale za to nie ma magnezu. Wiadomo, że magnez najlepiej przyswaja się dzięki wit B6 więc dokupiłam sam ze SlowMag, bo to jedyna wersja bez B6. Któraś z Was też bierze taką kombinację? Generalnie nie konsultowałam tego z moją gin, bo ona ma sceptyczne podejście do suplementów, a ja znowu wierzę w to, że jeżeli coś może pomóc, a na pewno nie zaszkodzić, to warto zażywać.

reklama
No niestety pokazała sie jedna wredna krecha... Wychodzi na to że tak bardzo bym chciała że sobie już wkrecam te objawy .... Mąż sie bedzie ze mnie smial że sobie wkrecam jak tylko jest okazja....
Tylko czemu ta wredna @ jeszcze nie przylazła...
Mam dokladnie tak samo. Nie martw sie. Moze mialas pozniej owu? A jak szyjka i sluz?

Do góry